Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Cannabis Onderzoek: Een selectie van de meest belangrijke medische onderzoeken

Medical Cannabis

Het gebruik van cannabis, voor zowel medische als recreatieve doeleinden, geniet een lange en rijke geschiedenis. De plant wordt al sinds het begin van de geschiedenis gebruikt en gekweekt en staat in hoog aanzien. Pas de laatste honderd jaar, kreeg marihuana te maken met een verbod, grotendeels door het moddergooien van politici en industriëlen. Gelukkig is cannabis de laatste jaren begonnen aan een wederopstanding, niet in de laatste plaats vanwege vele wetenschappelijke onderzoeken die haar medicinale krachten bevestigen.

Bewijs van medisch gebruik van marihuana dateert terug tot tenminste 2900 vC, waar de Chinese keizer Fu het herkende voor de medicinale eigenschappen. Maar het is niet slechts een tijdperk of een cultuur waar het gebruikt werd. Marihuana is van aanzienlijk medicinaal belang geweest over de hele wereld. Er is bewijs geweest van het gebruik in Afrika, Europa, Azië en zelfs delen van het Amerikaanse continent voor de behandeling van diverse ziekten.

Rond de jaren 30, kreeg het marihuana verbod voor het eerst grip. Het startte in Amerika en verspreidde al snel naar de rest van de wereld, waar het uiteindelijk illegaal werd onder het VN-handvest. Cannabis is nog steeds geclassificeerd onder dezelfde categorie als schadelijke drugs in vele landen, bijvoorbeeld in Amerika, waar het nog steeds een Klasse I gecontroleerde drug is, in dezelfde klasse als heroïne.

Ondanks de oorlog tegen drugs, wordt marihuana meer en meer gebruikt en de pogingen van de overheid, om dit onder controle te krijgen, hebben allemaal gefaald. Mensen zoeken naar de voordelen van cannabis en er is zeer weinig wetenschappelijk bewijs om de classificatie te ondersteunen. De laatste tien jaar hebben we een explosieve toename gezien in onpartijdig wetenschappelijk onderzoek, omdat meer en meer mensen twijfelden aan de logica achter het marihuana verbod. Er zijn nu in totaal meer dan 26.000 wetenschappelijke verslagen gepubliceerd. En meer en meer onderzoek komt tot de conclusie dat cannabis niet alleen onschadelijk is voor diegenen die het gebruiken, maar dat het ook een echte, effectieve medicinale functie heeft.

Samen met politieke druk, hebben de onderzoeken, waarin de positieve effecten worden aangetoond, een sneeuwbaleffect veroorzaakt en deze impuls begint het politieke landschap te veranderen. Overheden, die hun falen wat betreft de oorlog tegen drugs gaan inzien, kijken nu naar hoe ze het medisch gebruik van marihuana moeten classificeren. Medische marihuana is gelegaliseerd in meer dan 20 staten in Amerika en diverse landen in Europa.

Volgend is een selectie van onderzoek naar de vele medische voordelen van cannabis.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Beste medische strains