Hoe Gebruik Je De Hygrometer/Thermometer Van Zamnesia?

Hoe Gebruik Je De Hygrometer/ Thermometer

Adam Parsons
Adam Parsons
Bijgewerkt op:

Een hygrometer en thermometer zijn essentiële apparaten voor elke serieuze kweker. Een goede opbrengst verkrijgen van een paddokweek (of een ander soort kweek) is namelijk geen kwestie van toeval. De omstandigheden kennen en deze optimaliseren is de ware sleutel tot succes. Gelukkig is het meten van de temperatuur en vochtigheid niet moeilijk en ook niet duur. Met de gebruiksvriendelijke hygrometer/thermometer van Zamnesia kun je de omstandigheden van je kweek simpel bijhouden en de best mogelijke resultaten behalen.

Wat meet een hygrometer/thermometer?

Een hygrometer meet de luchtvochtigheid. Dit is de hoeveelheid water die in de lucht wordt vastgehouden. Een thermometer is een bekender hulpmiddel en meet de temperatuur. In het geval van het kweken van planten of schimmels is dit vaak de luchttemperatuur.

Beide statistieken kennen is essentieel voor het succesvol kweken van paddo's. Zo hebben paddo's een stabiele en hoge luchtvochtigheid van ongeveer 90% nodig. Afhankelijk van het stadium van de ontwikkeling van de paddo's is ook een temperatuurbereik van 18 tot 28℃ vereist. Als je zo groot mogelijke opbrengsten wilt, kun je je paddo's niet zomaar laten groeien in de omstandigheden die buiten of in je huis heersen.

Kennis is macht, en zonder deze variabelen bij te houden, laat je veel aan het toeval over.

Het zijn echter niet alleen paddo's die baat hebben bij een stabiele, gecontroleerde omgeving. Vrijwel alles wat groeit, heeft optimale omstandigheden nodig. Salvia vereist bijvoorbeeld een vochtige omgeving die in de loop van een aantal weken geleidelijk verandert in een omgeving met een normale luchtvochtigheid. En zo hebben ook chilipepers en kanna optimale omstandigheden nodig om te gedijen.

En ook wiet! Wiet heeft gedurende haar hele levenscyclus een verscheidenheid aan waarden qua luchtvochtigheid en temperatuur nodig. Als je maandenlang kweekt, kun je dus maar beter investeren in dit kleine en goedkope hulpmiddel om het meeste uit je inspanningen te halen. Bij gebruik van een kweektent is het vooral belangrijk dat deze niet te warm of te vochtig wordt. Dit kan namelijk voor stress bij je planten zorgen en de kans op zaken als toprot vergroten.

Dus mocht je nog twijfelen: een hygrometer/thermometer is echt een waardevolle investering!

Info over de hygrometer/thermometer van Zamnesia

Info Over De Hygrometer/Thermometer Van Zamnesia

De hygrometer/thermometer van Zamnesia is een handige kleine gadget en eenvoudig te gebruiken.

Het display toont drie dingen:

 1. de temperatuur;
 2. de luchtvochtigheid;
 3. of het is ingesteld om binnen- of buitenomstandigheden te meten.

Wat de bediening betreft, zijn er drie knoppen waarmee je:

 • kunt wisselen tussen Celsius en Fahrenheit;
 • de maximale en minimale temperatuur/luchtvochtigheid van de afgelopen 24 uur kunt controleren;
 • kunt switchen tussen binnen in de kweekruimte en buiten.

Het display en de bedieningselementen zijn via een lange draad aan de sondes bevestigd. Dit betekent dat je buiten de kweekruimte de omstandigheden kunt observeren en de bedieningselementen kunt wijzigen. Zo hoef je niet meer onnodig de kweekruimte in. De sondes kunnen met twee zuignappen op bijna elk soort oppervlak worden bevestigd.

Verdere informatie over het specifieke gebruik vind je hieronder.

Gerelateerd artikel

Luchtvochtigheid In De Cannabis Kweekruimte

Specificaties

 • Temperatuurbereik van interne sensor: -10 tot 50°C (14 tot 122°F)
 • Temperatuurbereik van de grow bag sensor: -50 tot 70°C (-58 tot 158°F)
 • Vochtigheidsbereik van grow bag sensor: 10 tot 95% RV
 • Meettijd: 10 seconden
 • Nauwkeurigheid: ±1°C en ±5% RV
 • Voeding: 1.5V AAA-batterij (meegeleverd. Verwijder voor gebruik de plastic verzegeling.)

Hoe gebruik je de hygrometer/thermometer van Zamnesia?

Hoe Gebruik Je De Hygrometer/Thermometer?

De hygrometer/thermometer van Zamnesia is in een paar simpele stappen klaar voor gebruik:

 • Bepaal de beste plaats voor je meter. Dit is afhankelijk van wat je kweekt. Bij paddo's is dit ongeveer ter hoogte van een volwassen paddo. Met wiet is het iets ingewikkelder. De omstandigheden kunnen erg variëren, ook met een goede ventilatie. Het beste kun je 3 meters gebruiken - één onderin, één halverwege en één bovenin de kweekruimte. Overweeg anders om er eentje steeds op een andere plek te plaatsen.

 • Zodra je een geschikte plek hebt gevonden, kun je de sondes met de bijgevoegde zuignappen bevestigen op een nabijgelegen oppervlak (of op iets wat kan worden verplaatst).

 • Plaats het display ergens waar je er gemakkelijk bij kunt zonder de kweek te verstoren.

 • De vochtigheids- en de temperatuursondes zijn niet volledig waterdicht. Daarom is het belangrijk om direct contact met water te vermijden.

Conclusie

Zoals je ziet, kan deze kleine en gebruiksvriendelijke hygrometer/thermometer de controle over je kweek drastisch verbeteren. Vooral bij de ontwikkeling van planten en paddo's spelen temperatuur en luchtvochtigheid een cruciale rol. Het optimaliseren van de omstandigheden verbetert uiteindelijk de kwaliteit en omvang van je opbrengst.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Je bezoekt onze Nederlandse website.