Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Droom KruidenEr zijn 7 Producten

Net zoals lichamelijke oefeningen je fitheid en uithoudingsvermogen verbeteren, is het ook mogelijk om je droomvaardigheden te verbeteren. Maar in tegenstelling tot Afrikaanse en Amerikaanse inboorlingen weten maar heel weinig Westerlingen hoe ze hun dromen moeten beïnvloeden en hoe ze zich er bewust van kunnen worden dat ze dromen. Wat als je niet alleen maar in staat was om te beseffen dat je droomt, maar ook je dromen kon manipuleren? Zowel Afrikaanse als Amerikaanse inboorlingen vertrouwen op duizenden jaren cultureel onderzoek naar verschillende planten die helpen om te leren hoe je lucide dromen kunt veroorzaken of hoe je je jouw dromen kunt herinneren... de Westerse wereld volgt nu langzaam. En aangezien wij onze klanten helpen om meer te leren over lucide dromen, bieden wij je nu een selectie van kruiden aan waarvan door de eeuwen heen het succes is bewezen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Droom Kruiden - Klik hier voor meer info

Over Droom Kruiden

Droom Kruiden

WAT IS HELDER DROMEN?

Helder of lucide dromen, waarin de dromer bewust zijn dromen kan observeren en sturen, wordt al duizenden jaren door mensen gedaan. Tibetaanse boeddhisten kennen hun eigen ritualistische vorm van helder dromen, "Droom-Yoga", en beoefenen die al eeuwenlang. Sjamanen in diverse culturen gebruiken helder dromen als een manier om verbinding te maken met de geestenwereld. Hiermee doen ze nieuwe inzichten en inspiratie op, maar ze gebruiken het ook voor genezende doeleinden.

Je hoeft echter geen Tibetaanse monnik of sjamaan te zijn om voordeel te halen uit helder dromen. Zo kan het nuttig zijn voor persoonlijke groei, maar het kan ook gewoon een leuke ervaring zijn.

HET ONTDEKKEN VAN DE OPWINDENDE DROOMWERELD

De droomwereld is oneindig omdat er geen wetten of beperkingen zijn. Je kunt in je dromen alles doen wat je maar wilt. Je kunt over steden vliegen als een superheld en vechten als een ninja. Je kunt ook de toekomst of het verleden bezoeken. En zo zijn er nog miljoenen andere avonturen te bedenken.

Het zelfbewustzijn speelt meestal geen rol in dromen. Heldere dromen zijn echter een alternatieve vorm van de realiteit. We kunnen deze opwindende dimensie zien, horen, voelen, proeven en ontdekken. En dat terwijl we ons er volledig van bewust zijn, net als in het dagelijks leven.

WAT ZIJN DROOMKRUIDEN?

WAT ZIJN DROOM KRUIDEN?

De meeste mensen hebben waarschijnlijk wel van helder dromen gehoord, maar niet iedereen kan dit gemakkelijk doen. Het is namelijk een vaardigheid die meestal moet worden aangeleerd. Er bestaan echter wel dingen die ons kunnen helpen bij onze nachtelijke avonturen. Zo zijn droomkruiden een simpele en praktische manier om je doel te bereiken!

Droomkruiden behoren tot een groep van entheogenen die bekend staan als "oneirogens" (uit het Grieks: Oneiros betekent "droom" en gen betekent "creëren"). Ze kunnen ons helpen droomachtige toestanden van het bewustzijn te creëren en te versterken. Heb je interesse in helder dromen, maar moeite om dit te doen? Dan kunnen droomkruiden mogelijk helpen om de ervaring op te wekken.

HET GEBRUIK VAN DROOMKRUIDEN IN VERSCHILLENDE CULTUREN

HET GEBRUIK VAN DROOMKRUIDEN IN VERSCHILLENDE CULTUREN

Mensen hebben door de jaren heen oneirogens gebruikt voor lucide dromen, profetische voorspellingen en voor uittredingen. Veel droomkruiden komen uit Afrika. Daar zien mensen dromen anders dan wij in het westen. In Afrika zijn dromen en religie nauw verbonden met elkaar. De verschijning van een voorouder in een droom wordt als een belangrijke ervaring beschouwd. Daarbij kan de boodschap van de voorouder een gids zijn voor genezing of een voorspelling zijn. Ook kan de boodschap simpelweg een dagelijkse beslissing beïnvloeden.

Ook voor inheemse Amerikanen speelden dromen een belangrijke rol. Samen met praktijken als meditatie, bidden en vasten, gebruikten genezers droomkruiden om begeleiding uit de geestenwereld te zoeken. Ze wendden dromen aan om de namen voor pasgeborenen te kiezen en om de zegen van natuurgeesten te ontvangen voor de jacht.

Vooral in wat nu Mexico is, was het gebruik van droomkruiden heel gewoon. Stammen als de Chontal indianen in Oaxaca gebruikten verschillende substanties om hen te helpen bij het helder dromen en het onthouden ervan na het ontwaken. Zo werd gebruikgemaakt van paddo's, Salvia divinorum en het droominducerende kruid Calea zacatechichi.

Inheemse stammen in Amerika gebruiken deze planten, kruiden en wortels nog steeds voor het slapengaan, zodat ze kunnen dromen. Nahua indianen consumeren een niet-geïdentificeerde Salvia soort, die Xiouit wordt genoemd. Bacana is een andere droom-opwekkende plant die wordt gebruikt door de Tarahumara indianen.

DE VOORDELEN VAN HELDER DROMEN

Er kunnen diverse betekenissen worden gegeven aan lucide dromen. Het kan inderdaad een intrigerende en opwindende "hobby" zijn waar je enorm van kunt genieten. Maar heldere dromen kunnen veel meer dan dat zijn. Zo bieden ze kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei, maar ook voor reflectie en meditatie.

Omdat er geen beperkingen zijn aan wat je kunt doen in je dromen, kunnen ze ook de plaats zijn om echte activiteiten te oefenen. Zo kun je dromen gebruiken om aan sportieve routines te werken. Maar ook om creatieve inspiratie op te doen of om kennis te vergaren voor je studie. Bovendien kan een heldere droom de ideale "veilige plek" zijn als je kampt met angst. Onthoud dat lucide dromen net zo echt kunnen voelen als het "wakkere leven". Dit maakt ze dan ook een geweldige oefenplaats om je angsten en fobieën te overwinnen.

IS HELDER DROMEN VEILIG?

IS HELDER DROMEN VEILIG?

Gezien het feit dat mensen al helder dromen sinds het begin van de beschaving, kleeft er geen specifiek gevaar aan de activiteit. Toch kunnen mensen die nieuw zijn met het concept schrikken door het fenomeen van slaapverlamming. Wat er daarbij in wezen gebeurt, is dat je lichaam je beschermt tijdens de REM-slaap als je droomt; je kunt je dus niet bewegen. Dit is een goede zaak. Het is namelijk vrij vervelend als je uit je bed valt of je partner bewusteloos mept tijdens een droom. Als gevolg kunnen dromers soms wakker worden terwijl ze nog steeds "verlamd" zijn. En dat is voor sommigen een vrij beangstigende ervaring. Ervaren lucide dromers weten dat slaapverlamming, als het al gebeurt, volkomen normaal is en onschuldig.

Heldere dromers maken in feite vaak gebruik van die vreemde toestand tussen het slapen en waken. In deze tijd, waarin we ons tussen twee werelden bevinden, is onze geest zich van alles bewust. Daarbij kunnen we hallucineren en dingen uit onze dromen zien of horen. Dit kan eng zijn als je niet weet wat je overkomt. Maar onthoud dat er, net als bij slaapverlamming, geen enkel gevaar is.

SOORTEN DROOMKRUIDEN

De meeste droomkruiden komen uit Afrika of Latijns/Zuid-Amerika en velen worden al duizenden jaren gebruikt. Een aantal kruiden, zoals African Dream Root (Silene capensis), kan worden beschouwd als effectief slaapmiddel. Hiermee wordt je in de ochtend uitgerust wakker. Andere kruiden, zoals Calea zacatechichi uit Mexico, staan beter bekend om hun vermogen levendige en heldere dromen op te wekken. Weer andere droomkruiden, zoals Devil’s Claw, worden ook in de traditionele geneeskunde gebruikt om pijn en ontstekingen te behandelen.

Om de beste resultaten te behalen met helder dromen, kun je experimenteren met verschillende droomkruiden. Zo kun je zelf uitvinden welk kruid het best voor jou werkt!