Blog
Headshop
3 min

10 Onmisbare Hulpmiddelen Voor De Cannabis Kweker

3 min

Succesvolle kweekprojecten hebben een aantal overeenkomsten, ongeacht de opzet. Degenen die de beste ganja produceren, doen dit met de juiste uitrusting. Het doet er niet toe of je nu organisch of op hydro kweekt; deze 10 hulpmiddelen zijn onmisbaar!

Elke indoor kweekruimte moet onderhouden worden en cannabisplanten hebben TLC nodig van de kweker. Een onafhankelijke grow show bestaat gewoon niet. En dus zijn er wat hulpmiddelen nodig. Of je nu een micro-kweker bent met een kleine ruimte of het geluk hebt een grotere kweekruimte te bezitten.

Er zijn tien producten die gewoonweg onmisbaar zijn. Geen van de middelen op deze lijst zijn dure luxeartikelen. Maar vergis je niet, want deze goedkope, simpele hulpmiddelen maken een wereld van verschil. Zorg dat je deze basisuitrusting in huis hebt voordat je je zaden ontkiemt.

1. PIPETTEN

Pipetten

Het exact kunnen afmeten van accurate doses vloeibare meststoffen is cruciaal om te verzekeren dat je je voedingsoplossing niet verpest. Voeg je slechts 1ml te veel of te weinig toe van een fles? Dan kan de gehele formule uit balans raken. Dit kan leiden tot pH problemen, overbemesting en voedingsblokkades.

Een handvol plastic pipetten van 3ml of 5ml kost je ongeveer €2. De meeste growshops geven ze zelfs gratis als je een complete set voedingsstoffen voor cannabis aanschaft. Je houdt je pipetten schoon als je ze na gebruik even afspoelt met water.

2. PH METER

pH Meter

Cannabisplanten in aarde geven de voorkeur aan een pH van 6-6,5. De optimale pH-waarde voor kokos/hydro ligt echter iets lager, namelijk tussen de 5,8-6,3. Elke keer als je je planten water geeft, moet je verzekeren dat de pH correct is. Een pH meter is hierbij een zinvolle investering. Zelfs als je een pH perfecte voedingslijn gebruikt, is het handig om een basis testkit met kleurkaarten in huis te hebben om 100% zeker te zijn.

3. ZAK MICROSCOOP

Pocket Microscope

Hoe kun je bepalen of je toppen de maximale kracht hebben bereikt en dus kunnen worden geoogst? Je kunt ze natuurlijk gewoon even met het blote oog inspecteren. Maar als je wilt inzoomen op alle trichomen en het zeker wilt weten, heb je toch echt een zak microscoop nodig.

Onrijpe harsklieren met heldere kopjes kunnen er met het blote oog melkachtig uitzien. Daarnaast kunnen stampers soms van wit naar rood verkleuren tijdens het flushen, ook als de toppen nog niet rijp zijn. Uitsluitend een microscoop geeft een helder beeld van de harsklieren. Pas als je hiermee melkwitte en amberkleurige kopjes ziet, kun je stellen dat de toppen echt rijp zijn.

4. DUCT TAPE

Duct Tape

Het universele wondermiddel. Een rol duct tape van goede kwaliteit is de EHBO-doos van elke thuiskweker. Het komt altijd van pas bij een noodgeval. Of het nu een gebroken tak is of een kapot onderdeel van je kweekruimte. Misschien heb je het nooit nodig. Maar mocht er iets fout gaan, ben je blij dat je het in huis hebt.

5. KABELBINDERS

Kabelbinders

In de kweekruimte moet er altijd wel iets worden vast gemaakt. Kabelbinders behoren tot de hulpmiddelen waarvan je nooit hebt beseft dat je ze nodig hebt, totdat je een klus moet klaren waarbij je niet zonder kunt. Misschien moet je de hoeken van een ScrOG net op hun plek houden. Of mogelijk moet je wat draden wegwerken die in de weg hangen bij je kweeklampen. Kabelbinders komen altijd van pas.

6. THERMO-HYGROMETER

Thermo-Hygrometer

Een thermo-hygrometer is misschien wel het allerbelangrijkste wapen in je arsenaal. Je hele project valt of staat namelijk met de creatie van het perfecte microklimaat. En zonder accurate data is het simpelweg onmogelijk om inzicht te hebben in de omgeving en deze te beheersen. Een thermo-hygrometer meet de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid waarbij je de waarden gemakkelijk af kunt lezen op een LCD display. Elke degelijke growshop heeft ze in huis, voor meestal minder dan €20.

7. GEDENATUREERDE ALCOHOL

Gedenatureerde Alcohol

Cannabis wordt niet voor niets kleverig, groen goud genoemd. Gedenatureerde alcohol is het ideale reinigingsmiddel voor de thuiskweker. Steriliseer en verwijder kleverige resten met een flesje hiervan en een schoon doekje. Ontsmet elk oppervlak en houd je kweekruimte zo steriel mogelijk voordat je je planten erin zet. Je kunt het middel zelfs gebruiken om je schaar schoon te houden.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Cannabis Snoeischaar Schoon?

8. SCHAAR

Schaar

Je kunt niet zonder schone schaar. Ook al ben je niet van plan te ontbladeren of te snoeien om de opbrengst te vergroten; een goede schaar is onontbeerlijk als het oogstmoment gekomen is. Het beste is eentje met lange, dunne, scherpe messen. En uiteraard moet de schaar lekker in de hand liggen.

9. OOGBESCHERMING

Oogbescherming

Je kunt letterlijk blind worden van het kweken. HID lampen en LEDs zijn niet goed voor je ogen. Als je van plan bent langdurig (en veilig) te kweken, heb je een speciale bril nodig die je ogen beschermt. Method Seven ontwerpt de coolste brillen voor in de kweekruimte. Deze kunnen gemakkelijk doorgaan voor designer brillen. Oké, ze zijn niet goedkoop, maar ze zien er wel gaaf uit.

10. ROPE RATCHETS

Rope Ratchets

Een kweeklamp moet correct worden opgehangen, of je nu kweekt met een old school reflector en HID lamp of het allernieuwste LED systeem. De meeste aluminium reflectors zijn licht en je kunt dan meestal wel uit de voeten met easy-roll hangers. Maar de moderne LED lampen zijn behoorlijk zwaar en hebben dus betere ondersteuning nodig. Rope ratchets zijn supersterk en eenvoudig aan te passen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Meest Voorkomende Vergissingen Van Kwekers

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken