Blog
De Beste Legale Kruiden Voor Je Vaporizer
4 min

De 7 Heilige Planten Van De Wereld

4 min

Dit is geen compilatie van landbouwgewassen, het is de vrucht van verborgen kennis. Als je ze drugs wilt noemen, is Moeder Natuur de dealer. Ironisch genoeg hadden onze voorouders veel meer kennis van de heilige planten. Dit artikel gaat over zaken waarvan sommige mensen niet willen dat je ze weet.

DE NATUUR EN HAAR 7 WERELDWONDEREN

Verruim je bewustzijn, ontdek je ik, ga uit je dak, ontspan of beleef iets heel anders met deze 7 heilige planten. Van alle plantensoorten die op onze aarde groeien, zijn de volgende 7 echt speciaal. Ze zijn illusoir. De leden van deze exclusieve club zijn plantensoorten die de mens hebben begeleid en geïnspireerd op hun reis sinds de dagen van de jager-verzamelaars tot aan de moderne psychonauten van de 21ste eeuw.

Voordat we verdergaan en ons storten in de wondere wereld van hallucinogenen, psychedelica en verwante interessante substanties, moet je het volgende even goed tot je laten doordringen: persoonlijke verantwoordelijkheid. Ben je niet voorbereid op een reis naar het onbekende, of jagen deze substanties je angst aan? Dan moet je nu stoppen met lezen. Voor de dappere zielen die doorlezen, hier volgen onze 7 heilige planten.

CANNABIS

Cannabis

Het ware geschiedenisverhaal van cannabis is de reden dat je niet elke samenzweringstheorie moet afwijzen. Al heel lang, misschien wel vanaf de prehistorie, maar in ieder geval sinds de oudheid, heeft wiet een vooraanstaande rol gespeeld. Het is een geschiedkundig feit dat de Chinese Keizer Shen Nung medicinale cannabis gebruikte. Het gebruik van tincturen voert ons daarbij terug naar het jaar 2737 voor Christus. De geschiedenis en wetenschap hebben bevestigd dat cannabis al heel lang bestaat. Bovendien heeft je lichaam een endocannabinoïdesysteem (ECS) dat heel goed werkt met cannabinoïden.

De wetenschap heeft ook bevestigd dat we van THC high worden en dat CBD een enorme werking heeft. Helaas heeft het complot dat de wereld ten onrechte de Reefer Madness deed geloven en dat leidde tot de War on Drugs, onderzoek met tientallen jaren vertraagd. Cannabis is de enige plant die op alle vijf bewoonde continenten door de gewone man gekweekt wordt.

SALVIA (SALVIA DIVINORUM)

Salvia Divinorum

Salvia komt uit de bergstreek Sierra Mazateca in Mexico. Dit is voor zover bekend de enige streek ter wereld waar het van nature voorkomt. Eeuwenlang hebben de inheemse Mazateken dit heilige kruid gebruikt. Hoewel Salvia divinorum tot de lipbloemenfamilie behoort en verwant is aan salie is het tamelijk psychedelisch.

De psychoactieve verbinding Salvinorin A is zelfs het krachtigste van nature voorkomende hallucinogeen dat bij de wetenschap bekend is. De Mazateken kauwen op de bladeren en maken er thee van om de weldaad van salvia te ondergaan. Salvia wordt het makkelijkst door het tandvlees opgenomen. Door erop te kauwen, kun je een sterke 1-2 uur durende audio/visuele ervaring opwekken. Deze vertoont veel overeenkomsten met een trip op paddo's.

BLAUWE LOTUS (NYMPHAEA CAERULEA)

BLAUWE LOTUS (NYMPHAEA CAERULEA)

De bewoners van het Oude Egypte waren zeker bekend met het gebruik van de heilige blauwe lotus. Van deze psychedelische waterlelie gelooft men dat ze uit de rivier de Nijl afkomstig is. De plant heeft zich echter meer recentelijk verspreid naar de gebieden rond India en Thailand. De blauwe bloemen zijn schitterend en werden door de Oude Egyptenaren aanbeden. Zelfs hiërogliefen suggereren dat ze geconsumeerd werden om voordeel te behalen uit de nuciferine en aporphine die het bevat. Blauwe lotus is een natuurlijk ontspannend middel en veroorzaakt een rustgevende high. Het zou ook een sterk afrodisiacum zijn.

Blauwe lotus wordt vaak geconsumeerd als verrijking van thee of wijn. Bekend is dat als blauwe lotus puur gebruikt wordt het een mild rustgevend effect veroorzaakt.

PEYOTE (LOPHOPHORA WILLIAMSII)

PEYOTE (LOPHOPHORA WILLIAMSII)

Peyote is een mescaline cactus die voorkomt in Mexico. Duizenden jaren maken de inheemse stammen er al gebruik van voor ceremoniële doeleinden. Tot op de dag van vandaag komen de Huichol elk jaar bijeen in de woestijn, zo'n 600km ten noordoosten van hun thuis in de Westelijke Sierra Madre in Mexico. Het Peyote ritueel bestaat daarbij uit vele dagen van beproeving. Het is een serieuze onderneming en zeker geen vakantiereisje. De indianen in Amerika hebben het ceremoniële gebruik van Peyote gedurende de afgelopen eeuwen overgenomen.

Het drinken van het traditionele slijmerige drankje met Peyote brengt je in een veranderde staat van bewustzijn. Sommige "New agers" zeggen dat het de deur openzet naar een andere realiteit. Hoe je het ook wendt of keert, het is een intense trip. Volgens Sjamanen van de Huichol dwaalt iedereen op deze aarde doelloos rond. Voor hen is het gebruik van Peyote een manier om weer "in contact te komen met zichzelf."

Europeanen waren tot voor kort hartstikke bang voor Peyote. In 1760 bracht een priester in San Antonio, Texas, een handboek uit waarin hij beschreef hoe de oorspronkelijke bevolking tot het christendom bekeerd moest worden. Er stonden vragen in als: "Heb je wel eens mensenvlees gegeten?, "Heb je wel eens Peyote gegeten?"

SAN PEDRO (ECHINOPSIS PACHANOI)

SAN PEDRO (ECHINOPSIS PACHANOI)

San Pedro is een mescaline cactus uit Zuid-Amerika en dan met name uit het Andes berggebied. Net zoals haar verwante nichtje Peyote, ga je na het gebruik van San Pedro levendig hallucineren. De reis wordt door Peruviaanse Sjamanen echter vaak vergeleken met een soort buitenlichamelijke ervaring (BLE). Wederom is een behoorlijk onaangenaam slijmerig sapje de typerende bereiding voor de gedroogde schillen van de cactus. De Peruviaanse archeoloog Rosa Fung deed echter een interessante ontdekking in een eeuwenoude berg afval. Op een locatie van de Chavin-cultuur, daterend van 700-500 voor Christus, nabij Las Aldas in Casma, ontdekte ze namelijk de overblijfselen van sigaren, bereid met de San Pedro cactus.

AFRIKAANSE DROOM WORTEL (SILENE CAPENSIS)

AFRICAN DREAM ROOT (silene capensis)

De Xhosa is een Zuid-Afrikaanse stam en na de Zoeloes de grootste culturele bevolkingsgroep. De religieuze beoefening van de Xhosa is gedompeld in tradities en rijk aan inwijdingsrites, overgangsrituelen en andere rituelen. Voor de Xhosa is god uThixo of uQamata, aka "de eerste man op aarde". Je kunt alleen via je dromen contact met hem krijgen. Bovendien geloven de Xhosa dat ze in hun dromen hun voorouders kunnen ontmoeten.

Afrikaanse droom wortel is een oorspronkelijk kruid uit de Oost-Kaap. Het wordt bereid na het tweede jaar van de teelt. De gedroogde, verpoederde wortels worden doorgaans vermengd met water. Het schuimende drankje kan werkelijk op elk moment van de dag gedronken worden. Daarbij wekt ze als je 's avonds gaat slapen lucide dromen op. Het kan dan ook wel even duren voordat de magie zich voordoet. Er gebeurt in ieder geval niets wanneer je klaarwakker bent.

De standaardregels van een psychoactieve belevenis zijn hier niet van toepassing. Van te veel kun je misselijk worden, maar precies de goede hoeveelheid stemt je droomstaat af op de perfecte spirituele frequentie. Blijkbaar kan het ervoor zorgen dat je ontwaakt met het antwoord op een vraag of een boodschap van de andere kant. Wat er chemisch gebeurt of wat de actieve bestanddelen zijn, is niet precies bekend. Het enige wat wetenschappelijk vaststaat, is dat het Silene capensis heet.

TABAK

TABAK

De tabaksplant komt in Noord-Amerika voor. Tabak werd en wordt nog steeds vereerd door de inheemse bevolking, van Canada tot aan Brazilië. Al eeuwen. Ze roken tabak graag in een pijp. Ook wordt het wel tijdens rituele gelegenheden gebruikt.

Pruimtabak is een mengsel van melasse en tabaksblad. Het was echt typerend voor de 19de eeuw en in Amerika de meest populaire manier van consumptie. Tegenwoordig draaien de meeste Europese cannabisrokers hun jointjes nog steeds vermengd met tabak. Ook degenen die geen sigaretten roken.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken