Blog
Meest Bizarre Cannabis Mutaties 2.0
3 min

De Meest Bizarre Cannabis Mutaties 2.0

3 min
Lifestyle Nieuws

De meeste cannabis soorten hebben allemaal dezelfde uitgesproken, puntige bladeren. Ook zijn de meeste groen. Maar er zijn cannabis soorten die sterk afwijken van de norm. Lees alles over deze mutaties!

Niet alle cannabis wordt op dezelfde manier gecreëerd. Cannabis is tenslotte een diverse plant, net als andere planten. Maar als je denkt dat de "norm" alles is wat cannabis sativa soorten kunnen bieden, moet je dat nog maar eens heroverwegen.

Cannabis wordt over de hele wereld gekweekt en dankzij deze geografische diversiteit zijn er super interessante soorten ontstaan. Hoewel sommige rariteiten zijn, bestaan er ook verrassende variaties onder de ganja planten! We bekijken hieronder een aantal intrigerende mogelijkheden.

VEELKLEURIGHEID EN ALBINISME

Veelkleurigheid En Albinisme

Waarschijnlijk weet je wel dat cannabis verschillende kleuren kan hebben. Paars bijvoorbeeld, is een tint die verschijnt bij indica's in koudere klimaten. Maar wist je dat er ook witte cannabis bestaat? Als een albino? Met geen enkele pigmentatie?

De technische, Engelse term voor deze situatie is "variegation" - veelkleurigheid. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door een genetische storing van de genen die chlorofyl reguleren. De kenmerken kunnen ook voorkomen in bepaalde delen van de plant. Het kan dus bijvoorbeeld gebeuren dat uitsluitend de bladeren of de toppen kleurloos zijn.

Ze zijn prachtig, maar geen efficiënte producenten van toppen. Ook hebben ze de neiging snel te sterven omdat ze geen licht kunnen synthetiseren vanwege het gebrek aan chlorofyl.

Gerelateerd artikel

Alles Over Cannabis Albino's

TWEEKLEURIGE BLADEREN

Tweekleurige Bladeren

Hoewel de meeste cannabisplanten groen zijn, bestaan er ook soorten die verschijnen met een kleurenspectrum. Deze ontwikkelen unieke tinten en er zijn niet veel kwekers die deze variatie hebben gezien. Een van de meestvoorkomende varianten zijn paarse soorten.

Deze cannabis, voornamelijk indica's, ontwikkelt verschillende paarse kleuren als ze wordt blootgesteld aan koudere nachtlucht. Hierdoor ontstaan niet alleen tweekleurige bladeren. Ook de toppen ontwikkelen levendige tinten paars, rood en zelfs geel.

TWEELING ZAAILINGEN

Tweeling Zaailingen

Soms gebeurt het dat er twee planten ontkiemen uit wietzaden. Technisch gezien, staat dit fenomeen bekend als "polyembryonie". Het komt ook bij mensen voor. In dit geval is de ene plant normaal, terwijl de andere een kloon van de moeder is.

Net als bij menselijke Siamese tweelingen, moet je deze planten niet te vroeg scheiden. Ze kunnen worden gescheiden als ze een hoogte hebben bereikt van 20-25cm. Het fenomeen moet overigens niet worden verward met echte "Siamese Tweeling" cannabis. Dat is een mutatie waarbij twee planten dezelfde wortel delen.

BLAD TOPPEN

Blad Toppen

Een van de vreemdere cannabis mutaties betreft planten die toppen ontwikkelen vanaf het begin van de bladeren, dus waar de bladeren aan het steeltje zitten. Het worden echter nooit grote toppen. Op dit moment weet niemand zeker wat de oorzaak is van het fenomeen. De mutatie wordt daarnaast onderzocht als manier om de oogst te vergroten. Mettertijd wordt er vast meer informatie onthuld over deze boeiende variatie.

POLYPLOÏDIE

Polyploïdie

"Polyploïdie" is de wetenschappelijke term voor planten met overontwikkelde gebieden. Met andere woorden is dit "olifantsziekte", maar dan binnen de plantenwereld. In het geval van cannabis, zijn de planten over het algemeen veel groter dan hun standaard tegenhangers van dezelfde soort.

Dat gezegd hebbende, is dit geen eigenschap die kan worden overgedragen aan andere planten. Ook lijkt het genetische kruisingen met andere soorten niet te overleven.

TENTAKEL-ACHTIGE MARIHUANA

Er is een type marihuana dat er meer uitziet als tentakels dan een daadwerkelijke plant. Deze staat bekend als het "kruipende fenotype". De planten lijken eerst normaal te groeien, maar ontwikkelen uiteindelijk takken die eruitzien als spichtige ranken. Deze buigen door naar de grond. Als ze de grond eenmaal hebben bereikt, verspreiden ze zich en schieten ze wortel.

Dit is geweldig als je een tuin vol met één ganja soort wenst, maar een ramp als je dat niet wilt. En het is nog erger als het de kop maar blijft opsteken op onhandige momenten en plaatsen.

SUPER-FOTOSYNTHESE

Dit is een mutatie in een plant die ervoor zorgt dat ze extra internodale bladeren ontwikkelt en wordt ook wel "verticale bladstand" genoemd. Een normale cannabisplant produceert twee internodale bladeren. Deze kleine monsters ontwikkelen er echter drie of meer. Het fenomeen wordt soms ook wel "whorled phyllotaxy" genoemd.

Conclusie? Als je deze mutatie hebt, koester haar dan. De meeste kwekers zijn echter niet dol op deze variant. Hoewel de plant meer licht kan absorberen dan de meeste planten, heeft ze ook de neiging een groot aantal mannelijke toppen te ontwikkelen. Ook dit lijkt een evolutionaire mutatie te zijn die zich mettertijd ontvouwt. Bladeren met een groter oppervlak absorberen meer licht.

ANDERS GEVORMDE CANNABISPLANTEN

Anders Gevormde Cannabisplanten

De meeste cannabisplanten zien er min of meer hetzelfde uit. Maar wat dit betreft, zijn er ook een aantal vreemde mutaties te vinden.

ABC, of "Australian Bastard Cannabis", is een van de weinige soorten die sterk afwijkt van het stereotiepe uiterlijk van een puntige plant. De verschijning is in feite zo verschillend dat de plant vaak wordt aangezien voor een struik. Dat is goed nieuws voor growers die hun kweek willen verbergen.

Het is ook een mutatie die hardnekkig blijft verschijnen op het continent, waar ze nu als aparte soort wordt beschouwd. Gedacht wordt dat de kleine bladeren en delicate structuur ontwikkeld zijn als een natuurlijk afweermechanisme. Het zou de plant tegen de kou beschermen.

Dat gezegd hebbende, is het geen veelbelovende commerciële soort. De plant kreeg veel aandacht toen ze voor het eerst werd geïntroduceerd in de cannabis cultuur, maar dat is inmiddels weggeëbd. Allereerst lijkt de plant niet in staat te zijn hoge THC niveaus te creëren. Er zijn op dit moment commercieel geen soorten verkrijgbaar.

In tegenstelling tot ABC, is "eendenvoet" cannabis een van de weinige cannabisplanten waarvan het vreemde uiterlijk kan worden doorgegeven aan andere soorten. In dit geval kon de recessieve mutatie worden gestabiliseerd door een vaardige breeder en de taaie omstandigheden van de Australische bergen.

De planten lijken webvormige bladeren te ontwikkelen, zoals de zwemvliezen van een eend. De mutatie komt bijna altijd bij sativa planten voor. Nog meer goed nieuws? Het is een hardnekkige mutatie. In een kruising met andere soorten, heb je een kans van een op drie om de eigenschappen te behouden.

Het is een geweldige manier om je project te beschermen, want zowel de geur als het uiterlijk zijn zeer misleidend. Als gevolg hiervan zijn er veel creatieve kruisingen gemaakt.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken