Blog
Popcorn cannabistoppen: Wat zijn ze en hoe voorkom je ze?
2 min

Wat Zijn Popcorn Toppen En Hoe Voorkom Je Ze?

2 min
Kweken Seedshop

Het probleem met popcorn cannabistoppen is dat het zo gemakkelijk is opgezadeld te raken met teveel wiet van B-kwaliteit of te kleine toppen in je stash. Zelfs als de fout niet bij de kweker ligt. We hebben de beste tips om jou te helpen een grote oogst te behalen met dikke, vette cannabis cola's.

WAT ZIJN POPCORN CANNABISTOPPEN?

Popcorn toppen zijn die kleine, pluizige bloemen die zich niet ontwikkelen in mollige, eersteklas nuggets. Meestal bevinden popcorn toppen zich op de onderste takken van een bloeiende cannabisplant.

Hoewel de kwaliteit van je cannabis vrij consistent zal zijn tussen de vette cola's bovenin en de popcorn toppen van de lagere takken, zullen ze er zeker niet zo uitzien.

Over het algemeen eindigen popcorn toppen in de stash van wat de wat lagere B-kwaliteit. Ze zijn ofwel te klein, te los, bevatten teveel blad of in het ergste geval bestaan ze uit pluis. Het is voor zowel buiten- als binnenkwekers verstandig maatregelen te treffen om popcorn toppen te voorkomen.

Popcorn toppen zijn het meest geschikt voor een kleinschalig BHO-project of je kan een paar gram verwerken tot rosin, maar daarmee maak je slechts het beste van ondermaatse wiet.

Voor grotere ladingen hasjolie of andere kleverige concentraten, zoals wax of shatter, is het verstandig wat toppen en cola's te vermalen, mits je tenminste de maximale hoeveelheid hars wil onttrekken.

De ijverige cannabiskweker kan een variatie verschillende, simpele technieken inzetten om planten te toppen of te trainen, zodat er een grotere opbrengst met uitsluitend eersteklas toppen overblijft.

Laten we eerst eens uitvinden hoe je cannabistoppen voorziet van het benodigde licht, voordat we dieper ingaan op wat handige technieken om te verzekeren dat je uitsluitend vette cola's oogst.

Popcorn toppen

WAARDOOR WORDEN POPCORN TOPPEN VEROORZAAKT?

De allerbelangrijkste stressfactor voor het ontstaan van popcorn toppen is overtollige hitte, waardoor de bloemen zich los en onregelmatig vormen en dus geen dichte, vette bloemen ontwikkelen. Temperaturen hoger dan 28°C kunnen je stash volledig in trash veranderen.

Laat dit niet gebeuren! Houd binnen de omgevingsfactoren correct ingesteld en houd de afstand tussen je kweeklampen en het bladerdak in de gaten.

Buiten doe je wat je kan als het te warm wordt: zet een zonnescherm op of bedenk iets anders waarmee je schaduw krijgt, want zo kan je je planten tegen stress te beschermen.

Andere veelvoorkomende oorzaken van popcorn toppen zijn overvolle locaties en beschaduwde toppen. Dit kan gebeuren als je SOG-setup te vol staat met planten, maar het gebeurt zelfs bij planten met genoeg ruimte als de waaierbladeren te groot worden. In beide gevallen zal je moeten trimmen om de maximale oogst van topkwaliteit te behalen.

Soms is het verwijderen van waaierbladeren die het licht blokkeren absoluut noodzakelijk om popcorn toppen te voorkomen.

TIPS OM POPCORN CANNABISTOPPEN TE VERMIJDEN EN COLA'S TE KWEKEN

De beste manier om popcorn toppen te voorkomen, is om je cannabisplanten te "lollipoppen". Deze techniek draait simpelweg om het verwijderen van alle lagere toppen locaties op alle takken. Meestal wordt dit tijdens de vroege bloeiperiode gedaan, in week 2 of 3, waarbij je uitsluitend de bovenste toppen laat ontwikkelen tot een weelderige, gigantische top.

Misschien is de ScrOG methode uiteindelijk wel de ultieme kweektechniek, waarbij je niet alleen popcorn toppen voorkomt, maar ook nog eens de opbrengst dramatisch verbetert.

De ScrOG-methode, of Screen Of Green, kan tegenwoordig gemakkelijk worden toegepast, omdat speciale ScrOG netten voor kweektenten overal verkrijgbaar zijn.

Voor een weelderige oogst met cola's, wordt een ScrOG net horizontaal in de kweekruimte gehangen. Planten worden daarna, tijdens de vegetatieve fase, eigenlijk door de gaten van het net gebogen en gevlochten, tot het net gevuld is.

Wanneer de bloei wordt opgewekt door een overschakeling naar 12/12, zal er in de eerste paar weken nog wat extra handmatige manipulatie van de takken noodzakelijk zijn. Dit wordt meestal gecombineerd met de lollipop-techniek, zodat alle energie van de planten wordt besteed aan de productie van toppen boven het net.

ScrOG en "lollipop" gaan hand in hand en garanderen bijna een zware oogst van de allerbeste kwaliteit.

Popcorn cannabistoppen zijn geweldig voor het maken van hasj, concentraten of het rollen van een snelle joint, maar het is altijd beter verschillende opties te hebben. Als je uitsluitend grote cola's hebt gekweekt, kan je ze altijd nog verknippen voor extracten. Je kan natuurlijk ook gewoon genieten van die grote toppen; het is helemaal aan jou.

Popcorn toppen vs cola's

 

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken