Blog
Bongs En Dab Rigs
3 min

De Verschillen Tussen Waterpijpen En Dab Rigs

3 min
Headshop Producten

We zouden verbaasd zijn als je nog niet eerder van een waterpijp hebt gehoord. Velen van ons hebben er eentje thuis of hebben er in ieder geval weleens eentje gebruikt. Dab rigs zijn momenteel echter een enorme rage, maar niet iedereen is er bekend mee. Laten we de verschillen bekijken tussen waterpijpen en dab rigs.

Natuurlijk weten de meesten onder ons wel wat een bong is. Velen zijn zelfs de trotse bezitter van een bong, ook wel waterpijp genoemd, of hebben er in ieder geval wat ervaring mee.

De waterpijp wordt al eeuwen gebruikt om ons geliefde kruid mee te roken en is nog steeds een van de meest geweldige producten op de markt. Maar nu hoor je stoners continu over een nieuwe accessoire die rokers over de hele wereld van hun sokken blaast: de dab rig, ook wel "olie rig" genoemd.

Zowel waterpijpen als dab rigs zijn pijpjes, gemaakt van glas om het proces van de consumptie van cannabis te stroomlijnen. Er zijn echter wat opmerkelijke verschillen die je moet weten als je een bedreven connaisseur wilt worden. Lees verder en ontdek de voordelen van zowel waterpijpen als dab rigs.

BONG VS. DAB RIG - HET GROOTSTE VERSCHIL IS WAT JE ERMEE ROOKT

Bong Vs. Dab Rig

Het grootste verschil tussen waterpijpen en dab rigs is wat je ermee rookt. In de waterpijp doe je uitgehard, droog kruid, wat je ook in een joint of blunt kunt stoppen. Op dezelfde manier waarop je een pijpje vult, doe je nu je kostbare wiet in de bowl van de waterpijp.

En dan? Aansteken en vrolijk inhaleren! Velen van ons houden van de waterpijp omdat het een krachtige dosis THC levert die zachtere rook produceert dan een joint.

Met een dab rig wordt het droge kruid vervangen door een cannabis concentraat of "dabs" in de vorm van olie of wax. In plaats van een bowl, wordt er een nagel gebruikt, die bevestigd is aan een glazen verbinding. Met een speciale brander wordt deze "nagel" verwarmd tot een ontzettend hoge temperatuur. Vervolgens wordt de olie of wax op de verwarmde nagel geplaatst, waardoor het verdampt en je het kunt inhaleren.

BONG VS. DAB RIG - FORMAAT

Bong Vs. Dab Rig – Formaat

Glazen waterpijpen zijn meestal groter dan olie rigs. Omdat een waterpijp niets verdampt, kan de rook een langere route verleggen zonder aan kwaliteit te verliezen. Dit koelt de rook ook af, zodat het minder ruw aanvoelt bij het inhaleren.

De fijne damp van een olie rig kan daarentegen gemakkelijk vervliegen of aan het glas blijven kleven. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom dab rigs meestal veel kleiner zijn. Hoe compacter de rig, hoe kleiner de afstand tot de "nagel" is waar de damp wordt geproduceerd. Het gevolg is een krachtiger effect.

BONG VS. DAB RIG - PRIJS

Bong Vs. Dab Rig – Prijs

Net zoals dat je veel verschillend geprijsde waterpijpen kunt vinden, kom je ook dab rigs tegen die in prijs en kwaliteit variëren. Over het algemeen zijn olie rigs iets duurder dan de gemiddelde waterpijp. Dit komt door de nagel, die soms gemaakt is van speciaal, extra duurzaam materiaal, zoals titanium. Er zijn echter ook minder dure opties die net zo goed werken, zij het wat minder lang.

EEN AANTAL VAN DE BESTE DAB RIGS

Een Aantal Van De Beste Dab Rigs

Glazen Olie Rig Blaze Inline Diffuser van Blaze

De Glazen Olie Rig Blaze Inline Diffuser van Blaze is een stevige dab rig, gemaakt van 4mm dik borosilicaatglas. De rig is 39,5cm hoog. Je kunt hem gebruiken met een korte, reguliere chillum met een verbindingsstuk van 18,8mm of met de bijgeleverde, 3-delige olie set. Deze set bestaat uit een nagel, dampholte en S-vormig verloopstuk. Het blauwe en heldere glas maakt van deze rig echt een pronkstuk!

Glazen Olie Rig Blaze Double Turbine van Blaze

De Glazen Olie Rig Blaze Double Turbine van Blaze is een betaalbare olie rig, gemaakt van dik 4/5mm glas en is uitgerust met twee waaiers. Het iets uitpuilende mondstuk voelt prettig aan bij gebruik. Dit is best een flinke rig met een hoogte van 40cm, maar de brede basis van de Double Turbine voorkomt omvallen.

Glazen Olie Rig Blaze Turbine Ice van Blaze

De Glazen Olie Rig Blaze Turbine Ice van Blaze is extra stevig, omdat deze gemaakt is van 5mm dik Pyrex. De nagel van de Turbine Ice is omhuld door een cilindervormige holte. Vanuit hier stroomt de damp naar het waterreservoir en wordt het vervolgens rondgedraaid door een diffuser. Daarna wordt het opnieuw rondgezwierd. De rig is 30cm hoog en het verbindingsstuk is 18,8mm.

EEN AANTAL VAN DE BESTE BONGS

Een Aantal Van De Beste Bongs

Mr. Twister van EHLE

EHLE staat bekend als fabrikant van fantastische waterpijpen van geweldige kwaliteit. De Mr. Twister waterpijp van EHLE is een ware schoonheid. Ze is gemaakt van duurzaam borosilicaatglas en wordt geleverd met een glazen chillum en kom. De bong heeft een prachtige "draaiing" in het midden van de buis en is 450mm hoog. Dit is niet zomaar een meesterwerk van Duitse fabricage. Elke waterpijp wordt ook nog eens hoogstpersoonlijk door Mr. Ehle zelf geïnspecteerd en gesigneerd!

Glazen Waterpijp Zumo 4,2mm van ROOR

De ROOR Zumo is een heus monster en niet alleen vanwege het indrukwekkende formaat van 50cm. De verbluffende glazen waterpijp is gemaakt van extra dik, 4,2mm glas. Dat zorgt voor een ontzettend stevig apparaat van buitengewone kwaliteit. De ROOR Zumo heeft een diameter van 65mm en de diameter van het verbindingsstuk is 29,2mm. De waterpijp wordt geleverd met een glazen gaasje en chillum. Een verbazingwekkende waterpijp waarmee je je longinhoud kunt testen! Ook vinden we het uiterlijk fraai, met het oranje ROOR logo pronkend op de zijkant!

Mary Jane Intoxicator van EHLE

Deze superieure waterpijp van EHLE kwaliteit is iets kleiner dan de meeste anderen, met een hoogte van slechts 22cm. Maar laat je niet foppen door dit bescheiden formaat. Deze compacte, glazen waterpijp wekt moeiteloos een geweldige ervaring en kruidige bedwelming op, net als haar grotere EHLE zussen. De Mary Jane Intoxicator wordt gekenmerkt door wanden van 3mm dik en een verbindingsstuk van 14,5mm.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken