Blog
Een variant met 40% THC aan de horizon?
1 min

Een variant met 40% THC aan de horizon?

1 min
Products Seedshop
Een cannabis variant met 40% THC is in Australië ontdekt. Zou het lang duren voor we het hier in Europa zien?

Als het gaat om krachtige wiet, komt meestal Amsterdam als eerste in je op en waarom niet? Op dit moment is onze hoofdstad het culturele icoon voor alles wat met marihuana te maken heeft. Dus nu er meldingen zijn dat er een cannabis is ontdekt met 40% THC, komt het wel als een schok dat dit krachtige exemplaar niet hier, maar in Australië is ontdekt.

AUSTRALISCHE CANNABIS: KRACHT OP DE STRAAT

Tijdens een onderzoek, om de gemiddelde kracht van op straat gekochte marihuana te testen, werd deze variant ontdekt. De gemiddelde sterkte van alle cannabis monsters was 15%, maar hier en daar werd ook cannabis met 40% THC ontdekt.

HET IS NIET ALLEEN MAAR ROZENGEUR EN MANESCHIJN

Voor recreatief gebruikers, die graag helemaal van het padje raken, is dit waarschijnlijk geweldig nieuws en, eerlijk is eerlijk, als je enthousiast wordt over dit gigantisch hoge THC gehalte, dan heb je alle reden om blij te zijn. Voor de cannabis gemeenschap in zijn algemeen, en met name medisch gebruikers, is dit echter niet persé goed nieuws.

Een ding is zeker: Zodra cannabis met 40% THC meer algemeen wordt, zal het hysterie veroorzaken en mainstream media zal de tijd van haar leven hebben met alle paniek en angst die ze kan zaaien. Natuurlijk zeggen we niet dat de vooruitgang van cannabis zich moet laten intimideren door wat de mainstream media te melden heeft, maar het kan zeker een obstakel vormen op de weg van de legalisatie beweging, als deze krachtige variant overal verkrijgbaar is. En de kans dat dit gebeurt, is vrij groot.

Zoals zaken er nu voor staan, zal deze ontdekte cannabis variant voor de medisch gebruiker van minder waarde zijn dan je zou denken. Dit heeft te maken met het feit dat 90% van de cannabis met 40% THC, die door de onderzoekers werd geanalyseerd, een CBD-gehalte bevatte van minder dan 0,1%. En het is juist CBD waarvan op dit moment wordt gedacht dat het medisch gebruikers het meeste voordeel biedt (hoewel THC op zich ook haar eigen waarde heeft).

IS HET WAARSCHIJNLIJK DAT 40% BINNENKORT OPDUIKT IN EUROPA?

Dat is moeilijk te zeggen. Het onderzoek, waarin deze cannabis werd gevonden is meer dan een jaar geleden uitgevoerd en we hebben daarna niet echt meer legitieme bronnen gezien. Het punt is, dat we niet weten of het wel een nieuwe variant is, of een reeds bestaande die met veel expertise is gekweekt. We weten echter zeker dat dit nieuws zeker de aandacht van kwekers heeft getrokken en het kan zomaar zijn dat er al iets in ontwikkeling is.


Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken