Blog
Expert Panel: De Legalisatie Van Cannabis De Uk £1 Miljoen Per Jaar Waard Is
1 min

Expert Panel: De Legalisatie Van Cannabis De Uk £1 Miljoen Per Jaar Waard Is

1 min
Nieuws Wetgeving

Volgens een nieuw panel, bestaande uit meerdere professies, zal het legaliseren van cannabis in het Verenigd Koninkrijk ertoe leiden dat het land £1 biljoen in de zak mag steken, terwijl ook de schade aan de maatschappij wordt verminderd.

Cannabis brengt geld in het laatje, ongeacht of het nu illegaal is of niet. Als cannabis illegaal is, zal de zwarte markt floreren, terwijl het geld van de belastingbetaler wordt verspild aan het handhaven van de Oorlog tegen Drugs, met weinig succes. Het is begrijpelijk dat dit een serieus probleem is en het is er een waar personen, die verstandiger zijn dan de meeste moderne politici, mee worstelen

In het Verenigd Koninkrijk, heeft het resultaat van deze zorg ertoe geleid dat er een panel van experts is samengesteld, opgemaakt uit wetenschappers, academici, experts in drugsbeleid en zelfs de politie. Het laatste jaar heeft het panel vergaderd en onderzoek gedaan. Er is geconcludeerd dat het legaliseren van cannabis de schade aan de maatschappij zou verminderen en tegelijkertijd zou er meer dan £1 biljoen in het laatje worden gebracht.

HOE?

Volgens het panel zal de verkoop aan personen van 18 en ouder via gecertificeerde en gereguleerde coffeeshops, maar ook het toestaan van thuiskweek op kleine schaal, de overheid in staat stellen de kwaliteit van cannabis te controleren terwijl er ook belasting wordt geïnd. Ook zou er geen geld van de belastingbetaler worden uitgegeven en kostbare politietijd worden verspild aan het jagen op en opsluiten van gebruikers, die voor altijd lijden onder hun strafblad en hierdoor een minder zonnige toekomst hebben.

Het panel beweerde: "We zijn ons bewust van de gezondheidsschade die wordt geassocieerd met het gebruik van cannabis, maar we betogen dat een rationeel beleid de realiteit van het huidige gebruik pragmatisch moet beheren, in plaats van te proberen het uit te roeien met strafmaatregelen."

Het is wederom een klap in het gezicht van de Oorlog tegen Drugs hier in de EU, maar zal zeker worden bespot door politiek leiders. De twijfel is echter gezaaid en als meer bewijs in het nieuws komt, zullen mensen zich af gaan vragen waarom cannabis illegaal is. £1 biljoen pond aan belasting en besparing is niets om je neus voor op te halen; het wordt tijd dat overheden beginnen met luisteren.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken