Blog
Niveau's Van High
2 min

Hoe High Ben Ik? De Niveau's Van High Zijn

2 min
Facts News

Als je wiet rookt, wordt je stoned, toch? Nou, niet per se. Hoewel stoned het niveau van high zijn is dat de meeste mensen willen bereiken, ga je waarschijnlijk door een paar verschillende fasen heen voordat je bij dat punt aanbelandt.

Van je een beetje buzzed voelen tot trippend op de bank omvallen, er is een scala aan verschillende niveau’s van high worden met cannabis. Er bestaat geen vaste formule voor hoe je in een bepaald stadium kunt komen; sommige mensen kunnen een trekje nemen en meteen hartstikke high zijn, terwijl anderen de hele dag kunnen roken en nooit meer dan alleen buzzed of lichtjes stoned worden.

JE BUZZED VOELEN

Buzzed

De rit begint met niveau 1, je buzzed voelen. Ter verduidelijking; buzzed is de sensatie die ergens ligt tussen 'nuchter' en ‘high’ in. Afhankelijk van je tolerantie kan het buzzed gevoel na één trekje optreden, of het kan een paar extra hijsen kosten.

Als je buzzed bent, voel je je meer verbonden met de wereld. Kleuren kunnen helderder zijn, muziek melodieuzer, en je raakt meer ontspannen. Als je de stoned drempel nog niet over bent, zou je in principe al je verantwoordelijkheden nog gemakkelijk kunnen uitvoeren zonder te worden afgeleid. Een pluspunt is dat je zelfs meer geïnteresseerd kunt raken in het afronden van je dagelijkse taken wanneer je een beetje buzzed bent.

HIGH EN STONED, EN DE VERSCHILLEN TUSSEN DE TWEE

Stoned

Het eerste wat de moeite waard is om te vermelden, is dat ’high’ en 'stoned' zijn, NIET hetzelfde is. Beiden zijn beschrijvende termen voor de gevolgen van het roken van wiet, maar de gevoelens zijn compleet anders. Je ‘high’ voelen komt soms vóór het 'stoned' zijn.

Een cannabis ‘high’ wordt meestal omschreven als een opgetogen gevoel, waardoor gebruikers gelukkig, energiek en optimistisch zijn. Sommige mensen voelen zelfs een uitbarsting van energie, waardoor ze behoorlijk wat kunnen bereiken als ze roken. Dit zijn vaak artiesten en vernieuwers, die schijnbaar veel inspiratie halen uit het high worden.

Het ‘stoned' worden, in tegenstelling tot je ‘high’ voelen, wordt gekenmerkt door een gevoel van gelukkige ontspanning, rust en slaperigheid. Dit is het meest besproken effect van het roken van recreatieve cannabis, en dit is ook het "vast op de bank komen te zitten"-gevoel dat sommige mensen krijgen als ze roken.

Niet iedereen voelt allebei, maar bepaalde mensen wel. Sommige gebruikers worden eerst high, en daarna gaat het gevoel over in stoned zijn, en sommige mensen voelen alleen maar één van beide. Of je high of stoned wordt, hangt ook af van hoeveel je rookt, welke soort je gebruikt (sativa’s hebben de neiging om mensen high te maken, terwijl indica’s meer een stoned gevoel veroorzaken) en je eigen persoonlijke chemische samenstelling - deze factoren bepalen sterk hoe wiet je beïnvloedt.

TRIPPEN

Trippen Cannabis

Als je ooit hebt getript en daadwerkelijk hebt gehallucineerd na het roken van wiet, gefeliciteerd! Het is geen makkelijke prestatie om dat te bereiken. Volgens algemene stoner kennis, is deze fase een lichtere versie van een paddo of acid trip. Niet alle stoners hebben het voorrecht om dat te mogen ervaren. Het is zeer zeldzaam.

Op dit niveau komt de fysieke energie en mentale focus terug. Sommige mensen raken gevoeliger voor beelden en geluid, waarbij fractale hallucinaties met gesloten ogen op kunnen treden. Dit is het niveau waarop je het gevoel van trippen moet verkennen en omhelzen, omdat het op dit moment onmogelijk wordt om je te verschuilen voor het gevoel of om je te concentreren op taken.

BIJ TERUGKOMST

Na een feestelijke dag met buzzed, high, stoned, trippende of alle bovenstaande gevoelens, zul je waarschijnlijk moe zijn en zin hebben in een goede nachtrust. Je zult je waarschijnlijk gelukkig en tevreden voelen, en misschien zelfs wel volbracht als je een zeer productief stoned avontuur hebt ervaren. Hoe dan ook, dit is het moment om een hapje te eten, en om vervolgens in bed te kruipen voor wat één-op-één quality time met je kussen in dromenland.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken