Blog
Kanna: Een Natuurlijk Geneesmiddel voor Depressie?
2 min

Kanna: Een Natuurlijk Geneesmiddel voor Depressie?

2 min
Products Smartshop

Als je op zoek bent naar een alternatief voor het behandelen van een depressie, dan wil je wellicht Kanna overwegen.

Heel begrijpelijk zijn er veel aan depressie lijdende mensen bezorgd over de, op winst beluste, instelling die de farmaceutische anti-depressiva hebben en welke gevolgen dit mogelijk heeft op de bijwerkingen die ze ervaren. Om deze reden grijpen velen naar alternatieve behandelingen. Als je op zoek bent naar een alternatief voor het behandelen van een depressie, dan wil je wellicht Kanna overwegen.

EEN LANGE HISTORIE BINNEN ZUID-AFRIKAANSE STAMMEN

Sceletium Tortuosum groeit in delen van Zuid-Afrika, waar het traditionele gebruik een lange geschiedenis heeft. In lage dosering, werd het kruid gebruikt als eetlust remmer wanneer men ver moest lopen. In hogere dosering stimuleert het euforische gevoelens en een apart gevoel van dronkenschap, hoewel het nooit een hallucinogene werking heeft. Kanna wordt al generaties lang gebruikt als een lokaal medicijn voor veel dingen, zoals angst en depressie.

Inheemse stammen zoals de Khoikhoi beschouwen Kanna als een heilig kruid, geassocieerd met ontspanning en diepe meditatie. Als een resultaat hiervan, wordt Kanna gebruikt tijdens religieuze ceremonies.

De effecten van het kruid bij de natuurlijke behandeling van angst en depressie zijn zo verbazingwekkend, dat het de interesse van big pharma wekte. HG&H Pharmaceuticals is naar Zuid-Afrika getrokken en heeft de commerciële rechten voor kweek en export verkregen. Hoewel dit verpletterend was voor kleine kwekers, leidde het tot een grote voorraad van het kruid.

KANNA IS DE SSRI (SELECTIEVE SEROTONINE REUPTAKE INHIBITORS) UIT DE NATUUR MAAR DAN MET EEN BEETJE EXTRA.

Veel van de algemene farmaceutische antidepressiva zijn SSRI's, die werken door de heropname van serotonine te remmen, waardoor de beschikbare hoeveelheid serotonine wordt verhoogd. Hoewel de wetenschappelijke kennis nog steeds beperkt beschikbaar is, lijkt het dat Kanna een natuurlijke SSRI is. Van Mesembrine, een van de psychoactieve moleculen die in Kanna is gevonden, is aangetoond dat dit het mechanisme van Prozac en Paxil nabootst. Omdat Kanna een hele lijst van actieve ingrediënten heeft, is er nog niet genoeg onderzoek beschikbaar om volledig te begrijpen hoe het werkt. Het is echter veilig te zeggen dat Kanna niet door slechts een verbinding werkt, maar door een combinatie van velen.

Van andere bestanddelen van Kanna wordt gedacht dat zij de Fosfodiesterase-4 (PDE-4) receptoren remmen in het lichaam. Het is aangetoond dat deze actie psychoses voorkomt, angst vermindert en mentale helderheid bevordert. Net zoals de inheemse stammen die het gebruik altijd al prezen, vergelijken professionals nu de effecten met een staat van medicatie. Gezegd wordt dat de kalmerende effecten een meer heldere kijk op het leven bieden. Omdat Kanna direct effect heeft na consumptie, is het met name nuttig bij de behandeling van episodes van acute depressie of angst.

Zoals alle drugs, willen we het belang van een juiste dosering en verantwoordelijk gebruik benadrukken. Hoewel er geen meldingen zijn van een overdosering Kanna, is het te veel innemen vergeleken met een lijntje coke die een enorme stimulatie opwekt. Kanna moet ook nooit worden gecombineerd met MAO's. Kanna is niet verslavend en de bijwerkingen zijn minimaal bevonden.

Kanna is zeker een zeer interessant en veelbelovend kruid om in de stash box te hebben. Het laat een betrouwbare farmaceutische waarde zien, zonder de hele vervelende bijwerken die sommige synthetische pillen kunnen produceren. We willen heel graag meer weten over wat het doet, dus als je een verhaal wil delen: laat het ons dan alsjeblieft weten!


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken