Blog
Marc Emery tokkelt op de bas
1 min

Marc Emery tokkelt op de bas

1 min
Marc Emery, de wietprins, die op dit moment een straf uitzit van vijf jaar in een gemiddeld beveiligde gevangenis in Mississippi, lijkt een rock band te hebben gevonden om mee te spelen.

Marc Emery, de wietprins, die op dit moment een straf uitzit van vijf jaar in een gemiddeld beveiligde gevangenis in Mississippi, lijkt een rock band te hebben gevonden om mee te spelen. Woensdag plaatste hij een artikel op zijn website van Cannabis Culture magazine waarin hij aankondigde dat hij in 2011, samen met vier medegedetineerden de band "Yazoo" heeft gevormd (vernoemd naar de bajes waar ze hun tijd uitzitten, Yahoo City).

Hij vermeldt dat hij drie uur per dag oefent op de bas en nu, na 22 maanden, zijn de resultaten zichtbaar. Hiervoor had hij nog nooit van zijn leven een instrument bespeeld. Hij heeft altijd gedacht dat hij geen talent had, maar geeft nu aan dat hij een zeer goed geheugen heeft en de behoefte voelt om te spelen.

Het repertoire van de band is nogal klein, maar Running Down a Dream van Top Petty, Purple Haze van Jimi Hendrix, Santana's Black Magic Woman en Boys Are Back in Town van Thin Lizzy zijn een goed begin.

Jodie Emery, zijn vrouw en een kandidaat voor de Vancouver West End Green Party, zei dat de verwachting is dat Marc vrijkomt op 9 juli 2014. Maar als de overheid komende september zijn aanvraag tot overplaatsing naar een Canadese gevangenis goedkeurt, kan hij vrijkomen met Kerstmis.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken