Blog
Meer En Meer Opa's En Oma's Worden High
1 min

Meer En Meer Opa's En Oma's Worden High

1 min

De oudjes worden hip; het aantal cannabis gebruikers ouder dan 50 jaar rijst de pan uit.

Volgens een verslag van een nationale enquete over drugsgebruik en gezondheid in de VS, is het aantal 50-59 jarigen die marihuana gebruiken, de laatste tien jaar gestegen van 2,9 procent naar 6,3 procent. Het gebruik was ook meer algemeen dan het gebruik van voorgeschreven medicatie voor recreatieve doeleinden.

Waarom die plotselinge toename?

Het aantal marihuana gebruikende ouderen is om een aantal redenen gestegen en het zijn redenen die er waarschijnlijk voor zullen zorgen dat dit aantal zal blijven stijgen.

Allereerst was het onvermijdelijk. Kinderen uit de jaren '60 zijn nu 50 plussers en de kinderen uit de jaren '70 zijn er klaar voor. Mocht je het gemist hebben: De jaren '60 en '70 staan bekend als het tijdperk van vrije liefde, drugs en rock and roll. Hoewel niet iedereen, die in die periode geboren is, daar hetzelfde over zal denken, hebben behoorlijk wat mensen toen ervaring opgedaan. Ze hebben wellicht hun hele leven gerookt, maar nu ze als ouder worden beschouwd, drukken ze hun stempel op cannabis gebruik.

Ten tweede, waarom niet? Veel ouderen hebben hun hypotheek afbetaald, hun kinderen groot gebracht en hun carrière voltooid; het is tijd om rustig aan te doen en te ontspannen. Ze hoeven zich niet langer druk te maken om dagelijkse problemen, dus er is niets wat ze tegen houdt om de Kush tevoorschijn te halen.

Ten derde, realiseren ze zich dat het goed voor ze is, zelfs als het niet vereist is om een gediagnosticeerde medische aandoening te behandelen. Het is aangetoond dat cannabinoïden allerlei pijnverlichtende en ontstekingsremmende effecten hebben, waardoor mobiliteit wordt geboden aan personen die dit anders niet zouden hebben.

En dan is daar het punt dat cannabis het leven van ouderen kan veranderen. In de woorden van Vickie Hoffman, organisator van Moms for Marijuana International in Missouri: "Al mijn vrienden zijn net zo geïnformeerd over het onderwerp als ik, en als ze dit niet zijn, probeer ik ze te informeren. Ik kan meer dingen doen. We spelen croquet. We werken in de tuin en als ik het niet gebruik kan ik nauwelijks lopen. Het is een enorme oppepper."

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken