Blog
Headshop
2 min

4 Milieuvriendelijke Cannabisaccessoires Voor Stoners

2 min

Van textiel tot papier; hennepplanten hebben talloze toepassingen. Wist je echter ook dat cannabisplanten de lucht zuiveren, de bodemgesteldheid verbeteren en vervuiling tegengaan door minder industrieel afval te produceren? Met deze 4 producten verklein je je koolstofvoetafdruk.

Waarschijnlijk zijn de meeste rokers zich niet bewust van de voordelen die de cannabisplant de mensheid en het milieu te bieden heeft. Behalve haar fysiologische en genezende effecten, is cannabis echter tevens in staat florerende ecosystemen te voeden en beschermen. De plant kan voor van alles dienen, van papier tot aan voeding. Daarbij is het minder belastend voor het milieu en veroorzaakt het minder vervuiling dan andere handelsgewassen.

Rokers zijn echter ook in staat hun steentje bij te dragen door hun cannabis gerelateerde afval en vervuiling tot een minimum te beperken. Blijf lezen en ontdek op welke manier ons milieu van wiet kan profiteren en hoe jij daarbij kunt helpen.

Gerelateerd artikel

Wat Is Het Verschil Tussen Cannabis En Hennep?

CANNABIS EN HET MILIEU

Cannabis En Het Milieu

Mensen demoniseren de cannabisplant al decennialang als aanstichter van sociale problemen. Nu de jaren van Reefer Madness echter achter ons liggen, blijkt dat hennep de wereld een rijk scala aan gebruiksmogelijkheden en toepassingen biedt. De vezels, olie, bladeren en zaden van de hennepplant worden gebruikt bij de productie van diverse industriële en consumentengoederen. Denk aan textiel, touw, papier en zelfs levensmiddelen.

Cannabis food VP%20(1)bekijk Cannabis voedsel

Hennep kent ook milieutoepassingen. Het is bijvoorbeeld in te zetten om het oppervlaktewater en de bodem te saneren, ecosystemen te herstellen, maar ook als natuurlijk insectenverdelgingsmiddel. Haar wortels dringen tot diep in de grond door. Dat voorkomt bodemerosie en droogheid. Bovendien hebben deze wortels aangetoond dat ze nuttige effecten hebben bij overstromingsrampen. Ze nemen namelijk overtollig water op.

Daarbij hebben hennepplanten weinig behoefte aan grote hoeveelheden water, meststoffen en insectenverdelgingsmiddelen. Ze zijn daardoor niet zo belastend en hebben een positieve invloed op het milieu.

Bovendien is het met hennep mogelijk meer milieubelastende of zelfs destructieve handelsgewassen te vervangen. Het is daarbij niet alleen duurzamer en minder belastend om te telen dan katoen, maar ook van betere kwaliteit. Bovendien is het winstgevender qua oogst.

Ten opzichte van houtpulp is hennep ook duurzamer en efficiënter en leent het zich beter voor recyclage. Henneppapier is bijna tweemaal vaker te recyclen dan houtvezelpapier. Bovendien veroorzaakt de houtvezel- en papierindustrie jaarlijks veel lucht- en oppervlaktewatervervuiling. Als we dus meer papierproducten uit hennep zouden verkrijgen, betekent dat minder vervuiling door deze industrie.

4 MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTEN VOOR CANNABISROKERS

4 Milieuvriendelijke Producten Voor Cannabisrokers

Nu vraag je je vast af hoe je als cannabisroker je steentje kunt bijdragen. De makkelijkste manier is door ervoor te zorgen dat je minder afval genereert. Kies daarbij voor duurzame, recyclebare en minder belastende producten en accessoires.

Hier volgen 4 milieuvriendelijke voorbeeldproducten. Deze doen wat ze moeten doen, maar dan zonder slecht te zijn voor Moedertje Natuur!

BIJENVRIENDELIJKE FILTERTIPS VAN KARMA

Bijenvriendelijke Filtertips Van Karma

Leuk je joints, blunts en spliffs op met de bijenvriendelijke filtertips van Karma. Niets verpest het genot van je joint zo als een mond vol gortdroge rookwaar. Dat voorkomen deze filtertips niet alleen, maar ze hebben tevens een kleinere koolstofvoetafdruk dan andere merken of doe-het-zelf tippies.

Tot ons grote verdriet gooien mensen filtertips na gebruik vaak weg als zwerfafval. De bijenvriendelijke filtertips van Karma zijn bedacht om de daardoor eventueel veroorzaakte milieuramp te voorkomen. Als je ze weggooit en het gaat regenen, groeien er bijenvriendelijke planten en bloemen uit die nectar aanmaken.

Deze filters zijn echter niet alleen milieuvriendelijk; ze zijn ook gebruikersvriendelijk. Bij het inhaleren, filteren de bijenvriendelijke filtertips van Karma tevens alle overtollige teer en nicotine weg. Bijen zijn van levensbelang voor een gezond, florerend ecosysteem. Tegenwoordig gaan er echter steeds meer dood door virussen en insectenverdelgingsmiddelen. Draag je steentje bij en gebruik deze bijenvriendelijke filtertips.

Bijenvriendelijke Filtertips Van Karmabekijk product

RAW BAMBOO BACKFLIP TRAY

RAW Bamboo Backflip Tray

De RAW Bamboo Backflip Tray zorgt voor net en schoon draaigemak. Deze eenvoudig te gebruiken uitvinding voorkomt dat droog plantaardig materiaal ontsnapt en verloren gaat. Bovendien maakt de afneembare magnetische assistent je leven een stuk simplistischer.

Draaiplateautjes zijn meestal van ouderwets plastic gemaakt, een moeilijk recycleerbaar materiaal, zelfs als het netjes weggegooid is. De Roll Master Bamboo Rolling Tray is echter van bamboe; een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk basismateriaal. Bamboe is een van de snelstgroeiende plantensoorten op onze aarde. De plant zou daarbij efficiënter zijn in het omzetten van kooldioxide in zuurstof dan andere planten.

RAW Bamboo Backflip Traybekijk product

ECOPLASTIC JOINT ROLLER VAN RAW

Ecoplastic Joint Roller Van RAW

Dankzij de Ecoplastic Joint Roller van Raw draai je in een handomdraai een joint of een blunt. In tegenstelling tot de meeste andere joint-rollers op de cannabismarkt, is dit apparaat niet van old-school plastic gemaakt. En het is ook geen goedkoop Chinees prutsding. Nee, deze roller is gemaakt van geavanceerd hennep-kunststof en dat is duurzamer en makkelijker te recycleren.

Het is nu mogelijk met een gerust milieuhart te draaien in de wetenschap dat je het milieu minder belast met je rookgewoontes! Bovendien is het ding zo licht als een veertje en bijzonder mobiel. Je kunt dus overal draaien als je daar zin aan hebt.

Joint Roller RAW Ecoplasticbekijk product

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken