Blog
Oorsprong Van Amnesia Cannabis
4 min

De Oorsprong Van Amnesia Cannabis

4 min

Amnesia is een van de meest populaire variëteiten die er zijn en dat is geen toeval. In deze blog leer je meer over de soort en hoe deze ongelofelijke planten te telen.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van HazeCheese en Blueberry en bekijk alle klassiekers.

De Nederlandse zadenbank “Super Strains” is de thuisbasis van de Original Amnesia, de beroemde soort die wereldwijd bekendstaat om haar unieke high. Gemaakt in 1996, heeft Amnesia het voor elkaar gekregen tot op heden aan de top te blijven. Ze is namelijk nog steeds een van de meest begeerde rokertjes in de hedendaagse blowerscultuur en heeft een leger aan Amnesia-gerelateerde hybriden gelanceerd.

Gerelateerd artikel

Nederwiet! Alles Over Nederlandse Wiet En De Top 3 Van In Nederland Ontwikkelde Cannabissoorten

De plant heeft niets anders dan lof ontvangen. Met THC-gehaltes van tot wel 25%, moeten gebruikers een green-out verwachten als ze te veel van de soort roken. Het is een extreem sativa-dominante plant met een verhouding van tot aan 90% sativa en 10% indica.

Het is een relatief lange plant met slanke toppen die lichtere tonen weergeven dan de meeste andere. Dat gebeurt vanwege het gebrek aan chlorofyl. Het gebrek aan dit belangrijke pigment verandert niet veel, los van het feit dat de plant meer tijd nodig heeft om te groeien. Verwacht een bloeiperiode van tussen de tien en zestien weken, wat heel lang is gezien het feit dat sommige indica’s hetzelfde in de helft van de tijd doen.

DE HIGH EN SMAAK

Amnesia: The High And Flavour

Zoals vermeld, is Amnesia ontzettend populair binnen de cannabisgemeenschap. Dit komt grotendeels door de smaken, aroma's en opgewekte effecten.

Amnesia is sativa-dominant en ontwikkelt over het algemeen veel THC. Daarmee bezit de soort het vermogen om een energieke, euforische en stimulerende high op te wekken, met diverse cerebrale effecten. Ideaal voor ontspanning als dat nodig is. Een couchlock blijft veelal achterwege, maar Amnesia-soorten bieden wel indica-achtige invloeden die precies op het juiste moment naar voren komen. Dit leidt tot ontspannende gevoelens waarmee deze wiet perfect voor sociale gelegenheden met vrienden is.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

Amnesia trakteert je altijd op heerlijke smaken en geuren, of je de wiet nu rookt of met je vaporizer gebruikt. De eerste sensatie bestaat uit een uniek aroma van citrus, wat feilloos in de smaak doorwerkt. De meeste Amnesia-soorten kenmerken zich door smaken van citroen, verrijkt met een vleugje dennen en aarde. Het resultaat is opvallend en overheerlijk, ongeacht hoe je de wiet gebruikt. 

Wat betreft de high en smaak, is Amnesia over het algemeen een toegankelijke keuze voor elke wietfan, of je nu een beginnende gebruiker of veteraan bent. Je kunt rekenen op een uitmuntend smaakprofiel dat door een net zo fantastisch, sterk effect wordt geëvenaard. 

De Top 3 Amnesia Soorten

Breek een top open en je eindigt met een kruidige geur, die gewaardeerd wordt door stoners die al een zwak voor andere leden van de Haze familie hebben. Ondanks alle rijkheid en consistentie, is de rook zacht. Bij elkaar genomen: als je een fan van cannabis bent, zorgen de sensaties die deze pracht je bieden ervoor dat je er verliefd op raakt.

1. Amnesia Haze van Zamnesia Seeds

Amnesia Haze (Zamnesia Seeds)

De geweldige gasten bij Zamnesia Seeds besloten de genetica van de al fantastische Amnesia te mixen met de sativa Haze. Dat leidde tot een explosieve soort die zowel populair als hooggewaardeerd is. Je kunt geweldige resultaten verwachten van deze toppen. De energieke en euforische effecten worden vaak beschreven als psychedelisch.

Beginnende stoners, wees voorzichtig. Het is niet een soort om te veel van te roken. Neem een paar hijsjes en bepaal het zelf. Alleen wanneer je voelt de volledige controle over je high te hebben, zou je kunnen overwegen meer te roken.

Net zoals de originele Amnesia, heeft de Amnesia Haze een bloeiperiode van twaalf tot dertien weken. Dat is de prijs die je betaalt voor zo’n onbeschrijfelijke ervaring. Je doorzettingsvermogen wordt beloond met deze plant. Ze kan tot wel 650g/plant opleveren in een teelt buiten. Dat haal je niet eenvoudig, maar behandel de planten met zorg en de Amnesia Haze is goed voor je.

bekijk Product

2. Amnesia Haze Automatic van Royal Queen Seeds

Amnesia Haze Automatic

Om Amnesia Haze Automatic te creëren, kruiste het team van Royal Queen Seeds de originele Amnesia met de genen van ruderalis. Het resultaat is een autoflowering meesterwerk. Deze soort is ideaal voor fans van Amnesia-soorten die een gemakkelijk kweekproject zoeken. De wietplant levert goede prestaties en is erg productief als je haar in een goede omgeving kweekt.

Het kenmerkende aroma van muskus en citrus is duidelijk aanwezig tijdens de groei. Ook de smaak doet aan de klassieke Amnesia denken. Reken op indrukwekkende kruidige en aardse vleugjes, aangevuld door zoete sensaties.

Amnesia Haze Automatic trakteert je niet alleen op die herkenbare smaken, want ze wekt ook nog een sterke, cerebrale, opwekkende high op die soms zelfs euforisch aanvoelt. Uiteindelijk gaat het effect over in een ontspannende, rustgevende sensatie die ongetwijfeld in de smaak valt bij iedereen die haar probeert!

De levenscyclus bedraagt 12-13 weken, van zaad tot oogst. Daarmee vraagt Amnesia Haze Automatic iets meer tijd dan de gemiddelde autoflowering wietplant. Ze laat zich echter zo gemakkelijk verzorgen dat dit nauwelijks problematisch is. Met een gemiddelde hoogte van 1m zal ze je kweekruimte niet overwoekeren. Daarbij kun je op ongeveer 350-400g/plant rekenen. Geef haar simpelweg een beetje liefde en aandacht en ze zal je rijkelijk belonen.

bekijk product

3. Amnesia Lemon van Barney’s Farm

Amnesia Lemon (Barney’s Farm)

Amnesia Lemon is een andere grandioze variant van de al ongelofelijke soort. Het is een heerlijke genetische mix. De plant is gecreëerd door Amnesia Haze met Lemon Skunk te kruisen, twee klassiekers in de cannabiswereld.

Ze is gemaakt door de meesters bij Barney’s Farm Seeds en de legendarische Soma Seeds. De samenwerking leidde tot het winnen van de High Times Cannabis Cup in 2004. Drie jaar later kreeg Barney’s Farm de eerste prijs uitgereikt voor beste sativa in dezelfde wedstrijd voor hetzelfde kruid.

De fantastische smaken en aroma’s, in combinatie met de sterkte van beide voorouders, produceerden deze spectaculaire variëteit. De opwekkende en cerebrale high is herkenbaar sativa, ook al is dit slechts 60% van de genetische opmaak. Haar effecten maken je onmiddellijk duidelijk dat ze tot wel 21% THC bevat. Wees voorbereid op een geweldige high. De Amnesia Lemon heeft een bloeifase van slechts acht tot negen weken, wat bijzonder is voor eentje met Haze genetica.

bekijk product

VERGEET AMNESIA NIET

Dit zijn allemaal geweldige zaden die je fantastische planten geven. Het is alleen aan jou om er zorg voor te dragen. Behandel je Amnesia plant met het respect dat ze verdient en de toppen zijn je dankbaar. Je bent vast en zeker tevreden met de ervaring die het roken van deze toppen je oplevert. Wees echter voorzichtig als je je minder ervaren stonervrienden bij een sessie betrekt. Veel geluk met je kweek en oogst.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken