Blog
Oorsprong Van Amnesia Cannabis
4 min

De Oorsprong Van Amnesia Cannabis

4 min
Seedshop Top Lists

Amnesia is een van de meest populaire variëteiten die er zijn en dat is geen toeval. In deze blog leer je meer over de soort en hoe deze ongelofelijke planten te telen.

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van Skunk, Cheese en Blueberry en bekijk alle klassiekers.

De Nederlandse zadenbank “Super Strains” is de thuisbasis van de Original Amnesia, de beroemde soort die wereldwijd bekendstaat om haar unieke high. Gemaakt in 1996, heeft Amnesia het voor elkaar gekregen tot op heden aan de top te blijven. Ze is namelijk nog steeds een van de meest begeerde rokertjes in de hedendaagse blowerscultuur en heeft een leger aan Amnesia-gerelateerde hybriden gelanceerd.

Gerelateerd artikel

Nederwiet! Alles Over Nederlandse Wiet En De Top 3 Van In Nederland Ontwikkelde Cannabissoorten

De plant heeft niets anders dan lof ontvangen. Met THC-gehaltes van tot wel 25%, moeten gebruikers een green-out verwachten als ze te veel van de soort roken. Het is een extreem sativa-dominante plant met een verhouding van tot aan 90% sativa en 10% indica.

Het is een relatief lange plant met slanke toppen die lichtere tonen weergeven dan de meeste andere. Dat gebeurt vanwege het gebrek aan chlorofyl. Het gebrek aan dit belangrijke pigment verandert niet veel, los van het feit dat de plant meer tijd nodig heeft om te groeien. Verwacht een bloeiperiode van tussen de tien en zestien weken, wat heel lang is gezien het feit dat sommige indica’s hetzelfde in de helft van de tijd doen.

DE HIGH EN SMAAK

Amnesia: The High And Flavour

Zoals met de meeste sativa’s, geeft Amnesia je een energetische en opwekkende high, meteen na de eerste hijs. THC is sterker aanwezig in sativa’s dan in indica’s en Amnesia is hier een goed voorbeeld van. Niet dat je haar niet aankunt, maar deze toppen houden je niet aan je bank gekluisterd.

Blijf te lang stilzitten en je raakt er ongeduldig en gestresst van. Sta op, ga naar buiten en maak een wandeling. Dit is niet een filmsessie blowtje. De soort stimuleert sterke cerebrale effecten die je extreme alertheid van je omgeving geeft. Ondanks de mentale high vertoont Amnesia haar indica voorouders door je een geweldige spierontspanning te geven. Het is een uitstekende optie voor lichamelijke beweging.

Als je een medicinale gebruiker bent, dan is dit een zeer specifieke variëteit. Het kan precies zijn wat je zoekt, maar juist ook het tegenovergestelde van wat je nodig hebt. Het is niet snel je favoriete soort voor het slapengaan. Amnesia wordt door kankerpatiënten gebruikt om pijn en misselijkheid te bestrijden.

Het helpt je met vermoeidheid, stress en een depressie. Het helpt je echter niet van angst af. De variëteit kan een beetje paranoia-opwekkend werken, wat enkel een deel van de stoners waardeert. Het werkt ook wonderbaarlijk bij mensen met concentratieproblemen, aangezien het je alert en bewust maakt.

Het unieke van de toppen van de soort komt ook tot uitdrukking in het evenzeer unieke aroma en de smaak. Consumenten herkennen ogenblikkelijk een citroenachtige ondertoon die schitterend mengt met de heldere, aardachtige smaak. Dat aardachtige gaat gepaard met tonen van hout die je laten watertanden door slechts vlug de geur van een brandende joint op te vangen.

De Top 3 Amnesia Soorten

Breek een top open en je eindigt met een kruidige geur, die gewaardeerd wordt door stoners die al een zwak voor andere leden van de Haze familie hebben. Ondanks alle rijkheid en consistentie, is de rook zacht. Bij elkaar genomen: als je een fan van cannabis bent, zorgen de sensaties die deze pracht je bieden ervoor dat je er verliefd op raakt.

1. Amnesia Haze By Zamnesia Seeds

Amnesia Haze (Zamnesia Seeds)

De geweldige gasten bij Zamnesia Seeds besloten de genetica van de al fantastische Amnesia te mixen met de sativa Haze. Dat leidde tot een explosieve soort die zowel populair als hooggewaardeerd is. Je kunt geweldige resultaten verwachten van deze toppen. De energieke en euforische effecten worden vaak beschreven als psychedelisch.

Beginnende stoners, wees voorzichtig. Het is niet een soort om te veel van te roken. Neem een paar hijsjes en bepaal het zelf. Alleen wanneer je voelt de volledige controle over je high te hebben, zou je kunnen overwegen meer te roken.

Net zoals de originele Amnesia, heeft de Amnesia Haze een bloeiperiode van twaalf tot dertien weken. Dat is de prijs die je betaalt voor zo’n onbeschrijfelijke ervaring. Je doorzettingsvermogen wordt beloond met deze plant. Ze kan tot wel 650g/plant opleveren in een teelt buiten. Dat haal je niet eenvoudig, maar behandel de planten met zorg en de Amnesia Haze is goed voor je.

bekijk Product

2. Original Amnesia Autoflowering By Dinafem

Original Amnesia Autoflowering (Dinafem)

Deze Dinafem soort, de Original Amnesia Autoflowering, kwam tot stand door de originele Amnesia te kruisen met een autoflowering Haze. Dat zorgt ervoor dat liefhebbers van een al geweldige variëteit nu toegang hebben tot gemakkelijk te kweken zaad. Het zaad groeit op tot prachtige, snel bloeiende, krachtige wietplanten die, indien correct gekweekt, je volle en smakelijke, harsrijke toppen opleveren.

De soort produceert bijzondere smaken en aroma’s, vergelijkbaar met het origineel. Bereid jezelf voor op geuren van citrusachtig ceder met tonen van citroen en een geweldig, kruidig vleugje.

De cerebrale stimulatie die het geeft, is gegarandeerd langdurig en ontzettend ontspannend. Niet alleen is het een geweldig sociaal en recreatief kruid, maar het brengt ook de medicinale gebruikers veel. Ze is in staat je angst (iets wat haar Haze nicht niet kan), stress, depressie en zelfs migraine te verhelpen.

De groeiperiode is korter dan die van de Haze variant – ergens tussen de tien en twaalf weken. Ze kan tot wel 1,5m hoog worden, iets wat verrassend is voor een autoflowering soort. Wanneer buiten gekweekt, krijg je ongeveer 150g aan met trichomen gevulde toppen per plant. Dit alles hangt af van hoe goed je haar verzorgt.

bekijk product

3. Amnesia Lemon by Barney’s Farm

Amnesia Lemon (Barney’s Farm)

Amnesia Lemon is een andere grandioze variant van de al ongelofelijke soort. Het is een heerlijke genetische mix. De plant is gecreëerd door Amnesia Haze met Lemon Skunk te kruisen, twee klassiekers in de cannabiswereld.

Ze is gemaakt door de meesters bij Barney’s Farm Seeds en de legendarische Soma Seeds. De samenwerking leidde tot het winnen van de High Times Cannabis Cup in 2004. Drie jaar later kreeg Barney’s Farm de eerste prijs uitgereikt voor beste sativa in dezelfde wedstrijd voor hetzelfde kruid.

De fantastische smaken en aroma’s, in combinatie met de sterkte van beide voorouders, produceerden deze spectaculaire variëteit. De opwekkende en cerebrale high is herkenbaar sativa, ook al is dit slechts 60% van de genetische opmaak. Haar effecten maken je onmiddellijk duidelijk dat ze tot wel 21% THC bevat. Wees voorbereid op een geweldige high. De Amnesia Lemon heeft een bloeifase van slechts acht tot negen weken, wat bijzonder is voor eentje met Haze genetica.

bekijk product

Gerelateerd artikel

De Beste en Vervelendste Soorten Cannabis Highs

VERGEET AMNESIA NIET

Dit zijn allemaal geweldige zaden die je fantastische planten geven. Het is alleen aan jou om er zorg voor te dragen. Behandel je Amnesia plant met het respect dat ze verdient en de toppen zijn je dankbaar. Je bent vast en zeker tevreden met de ervaring die het roken van deze toppen je oplevert. Wees echter voorzichtig als je je minder ervaren stonervrienden bij een sessie betrekt. Veel geluk met je kweek en oogst.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken