Blog
Top 10 Psychedelische Cannabissoorten
4 min

Top 10 Psychedelische Cannabissoorten

4 min

Cannabis roken om te ontspannen, is helemaal geweldig. Sommige soorten wekken echter meer psychedelische en geestverruimende effecten op. Wil je weten welke dit zijn? Dit zijn de 10 allerbeste soorten!

Veel liefhebbers van cannabis roken wiet omdat ze er heerlijk van ontspannen. Wat is er tenslotte beter dan een ontspannende couch-locker om spanning te bestrijden? Maar er bestaan cannabissoorten waarbij je niet stoned op de bank belandt. Sommige exemplaren bezitten zelfs psychedelische en geestverruimende effecten.

TOP 10 PSYCHEDELISCHE, GEESTVERRUIMENDE CANNABISSOORTEN

Hier is onze lijst met geweldige cannabissoorten die psychedelische effecten opwekken. De volgorde van deze top 10 is willekeurig. Onthoud dat de effecten per persoon verschillen en onder andere afhankelijk zijn van je ervaring en tolerantie. Het is dus verstandig elke soort zelf te proberen. Uiteraard koop je al deze wietzaden in de Zamnesia Seedshop!

1. LSD — BARNEY'S FARM

LSD — Barney's Farm

LSD van Barney’s Farm is een ultra-sterke indica soort. Het THC-percentage loopt op tot maar liefst 24%. Deze kruising tussen Skunk #1 en Mazar trakteert je op een typische, lichamelijke stone, precies zoals je verwacht van een zware indica. Maar dan bemerk je een verrassende twist: je lichaam is gevloerd, maar je geest is op een trippy reis naar de diepten van je bewustzijn. Deze soort is bijna vergelijkbaar met een LSD-trip, afhankelijk van hoeveel je rookt. Ze is bekroond met de 3de plaats op de High Times Cannabis Cup in 2008. Daarnaast is ze gemakkelijk te kweken. Na een bloeiperiode van 60-70 dagen beloont ze je met een fantastisch tapijt met glinsterende toppen.

Bekijk LSD

2. COSMIC BOMB AUTO — BOMB SEEDS

Cosmic Bomb Auto — Bomb Seeds

Niet alle autoflowers zijn hetzelfde. En er zijn er maar weinig die zo kosmisch zijn als deze dame! Cosmic Bomb Auto is een kruising tussen een geselecteerde LSD en Auto Bomb van Bomb Seeds. Deze indica/sativa kruising (met een beetje ruderalis) is ongewoon krachtig voor een autoflower. Rook Cosmic Bomb Auto en ze trakteert je razendsnel op een fantastische head buzz. Dankzij haar psychedelische LSD ouder geniet jij van energie, motivatie en creativiteit. Het effect is actief en vrij psychedelisch. Daarom rook je haar liever niet voor het slapengaan. Maar zoek je een geweldige soort om overdag te roken met je vrienden? Dan is het lastig een betere autoflower te treffen!

Bekijk Cosmic Bomb Auto

3. AMNESIA HAZE — ZAMNESIA SEEDS

Amnesia Haze — Zamnesia Seeds

Amnesia Haze van Zamnesia Seeds vliegt zowat uit de schappen in de dispensaria, coffeeshops en andere plekken waar je goede wiet scoort. Een van de redenen voor het succes van deze bekroonde sativa is haar zeer sterke, psychedelische high. Deze glorieuze, typische sativa-high verwent zowel lichaam als geest met euforie en energie. Beginners moeten oppassen met deze dame. Rook teveel en je bevindt jezelf in een baan om de aarde. Zeer krachtig, zeer psychedelisch en gegarandeerd goed voor je humeur. Niet de makkelijkste soort in je kweekruimte, maar 100% de moeite waard!

Bekijk Amnesia Haze

4. Amnesia Mac Ganja (AMG) - Royal Queen Seeds

Amnesia Mac Ganja (Amg) — Royal Queen Seeds

De deskundige breeders van Royal Queen Seeds hebben deze soort zorgvuldig samengesteld om de grenzen van de geest te verleggen. Deze sativa-dominante hybride stamt af van Amnesia en Mexican Haze en heeft een indrukwekkend THC-gehalte van 22%. Bewaar AMG voor het voeren van diepe gesprekken met vrienden. Haar energieke effecten helpen de conversatie op gang te houden en haar bijna psychedelische high leent zich perfect voor boswandelingen en sterrenkijken. Kweek haar binnenshuis en oogst zo'n 500g/m², of buiten en haal rond de 600g/plant binnen.

Bekijk Amnesia Mac Ganja (Amg)

5. GHOST TRAIN HAZE 1 — RARE DANKNESS

Ghost Train Haze 1 — Rare Dankness

Pak de trein naar Stonerville; zo high ben je nog nooit geweest! Ghost Train Haze 1 van Rare Dankness is je toegangskaartje. Ze bevat maar liefst 25% THC. RD kruiste de krachtige Ghost OG met een andere krachtpatser, namelijk Nevil’s Wreck. Het resultaat is een Haze die meervoudig is bekroond en ze schittert ook op de “Strongest Strains on Earth”-lijst van High Times. Het is dan ook niet verrassend dat ze de meest verkochte soort is van RD.

Ghost Train Haze 1 wekt een krachtige sativa-high op. Je bruist met euforie en creativiteit. Deze supersterke soort is soms ronduit trippy, maar je behoudt enige helderheid. Deze wiet is ideaal voor allerlei creatieve uitspattingen en perfect voor artiesten en muzikanten. Ze biedt echter ook uitkomst als je de zaken graag vanuit een ander perspectief bekijkt onder invloed van een geweldige high. 

Bekijk Ghost Train Haze 1

6. MK-ULTRA — T.H. SEEDS

Mk-Ultra — T.H. Seeds

MK-Ultra van T.H. Seeds is een kruising tussen een vrouwelijke G13 en een mannelijke OG Kush. Op papier lijkt ze de zoveelste indica-dominante soort. Toch is haar effect allesbehalve standaard. Veel indica's trakteren je op een verdovende couch-lock. Haar effect is echter zeer hypnotisch en geeft een ongelooflijk stimulerende kick, vergelijkbaar met een kop koffie. Daarom is ze uitermate geschikt om overdag te roken, als je wel wat energie kunt gebruiken. Geweldig voor festivals, feestjes en kampeertripjes! Bonus voor kwekers: de bloeiperiode bedraagt slechts 56–63 dagen!

Bekijk MK-Ultra

7. DURBAN POISON — DUTCH PASSION

Durban Poison — Dutch Passion

Durban Poison van Dutch Passion is een zeldzame, 100% zuivere sativa, afkomstig uit Zuid-Afrika. Er zijn (minimaal) twee opvallende factoren aan deze dame: De unieke smaak van anijs/drop en het stimulerende effect. Ze is je ideale metgezel als je je een beetje down voelt. De high is zo vrolijk dat je gelukzalig glimlacht. De positieve high verbetert je stemming, maar verbazingwekkend genoeg doet ze dit met slechts 8-9% THC. Na een enkel trekje lig je dus niet gevloerd. Doe hier je voordeel mee. Geniet van een hele joint, terwijl je toch de controle behoudt. De bloeiperiode bedraagt slechts 8-9 weken, wat heel acceptabel is voor een sativa.

Bekijk Durban Poison

8. MALAWI — ACE SEEDS

Malawi — Ace Seeds

Malawi van ACE Seeds is ook een 100% zuivere sativa uit Afrika. Deze dame draait om pure, brute kracht, dus alleen geschikt voor ervaren gebruikers met een hoge tolerantie. Er is niet veel nodig om te genieten van een fenomenaal, intens sativa-effect dat uren aanhoudt. Deze cerebrale en psychedelische soort is prima geschikt voor gebruik overdag, of als je in de avonden sociaal doet. Voor het kweken heb je geduld nodig, maar dit is typisch voor een sativa. Ze vraagt 11-14 kweken om rijpe toppen te ontwikkelen, maar je geduld wordt absoluut beloond!

Bekijk Malawi

9. BELLADONNA — PARADISE SEEDS

Belladonna — Paradise Seeds

Belladonna van Paradise Seeds verpakt het beste van indica's en sativa's in een prachtig pakketje. Ze groeit krachtig en verwent met de eindopbrengst van een indica. Gerookt, bemerk je echter een stimulerende, sativa head high. Geniet van energieke, soms erg trippy sensaties. Belladonna biedt uitkomst als je klusjes moet klaren of als je je haren los wilt gooien. Geniet van haar voordat je gaat stappen of voordat je naar een feestje vertrekt. Ze is een eersteklas keuze voor mensen die van sativa-effecten houden maar graag gemakkelijke indica's kweken.

Bekijk Belladonna

10. LEMON POWER HAZE — ZAMNESIA SEEDS

Lemon Power Haze — Zamnesia Seeds

Lemon Power Haze van Zamnesia Seeds is een sativa-dominante kruising. Ze schittert met een golvende high en verrukkelijke smaak. Het krachtige effect stijgt direct op naar je hoofd. Dit pakt soms trippy uit, afhankelijk van hoeveel je rookt. Dankzij deze stimulatie is ze heel geschikt als je je down voelt. Ze verbetert razendsnel je humeur en tovert een grijns op je gezicht. Vanwege dit energieke, mentaal stimulerende effect, is ze uitstekend voor creatieve en fysieke activiteiten. Na enkele uren verschuift haar verfrissende sativa-uitwerking naar een diep ontspannende, lichamelijke high.

Bekijk Lemon Power Haze

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken