Blog
Cannabis-pollen
2 min

Zamnesia Presenteert: Pollen Van Holy Seeds Bank

2 min

Zamnesia presenteert met trots een nieuw veredelingsconcept van Holy Seeds Bank: pollen! Thuisbreeders zijn nu in staat uit vijf pollensoorten te kiezen om hun eigen strains te creëren, zonder mannetjes te hoeven telen!

Thuisbreeders opgelet; met behulp van Holy Seeds Bank — de eerste pollenbank — is een nieuw tijdperk van innovatie aangebroken. Ieder flesje bevat voldoende pollen om tot wel 250 zaden te verkrijgen. Gecombineerd met een paar vrouwtjes in de kweekruimte zijn de mogelijke permutaties eindeloos. De volgende soort die de standaard bepaalt voor cannabisteelt, ontstaat misschien wel in jouw thuiskweek. Veredel je eigen cannabissoorten en wellicht ontdek je wel de volgende Skunk, White Rhino, Cheese of Cookies!

Het verkrijgen van pollen is soms tijdrovend. Vaak zijn er evenveel middelen nodig als voor de productie van toppen. En zonder een aparte ruimte bestaat er tevens het risico op bestuiving van de gehele teelt. Het pollen van Holy Seeds Bank is daarom de manier om hoogwaardige zaden te verkrijgen. Het is verkrijgbaar in vijf soorten, maar er komt nog meer aan.

VIJF SCHITTERENDE SOORTEN

Droom je ook wel eens van je eigen cannabissoort? Met het pollen van Holy Seeds Bank creëer je je eigen cannabiszaden, door het simpelweg te combineren met je favoriete cannabisplant. Deze 5 soorten zijn verkrijgbaar bij Zamnesia.

• Gee Gee #4

Allereerst is er de 80% indica-dominante Gee Gee #4 — gefeminiseerd stuifmeel van een aromatisch en krachtig Gorilla Glue S2-vrouwtje. Het THC-gehalte van deze soort bereikt in de juiste handen recordhoogtes. De aardachtige en dennenachtige harsproductie is daarbij royaal.

Gee Gee 4 (Holy Seeds Bank)Bekijk Gee Gee #4

• Gelato 69

De volgende is de 90% indica-dominante Gelato 69. Dit gefeminiseerde pollen is afkomstig van een fotoperiodiek Gelato 69 S2-vrouwtje (regular) van de hoogste kwaliteit. Deze genen bieden een forse productie van zoete hars met uitstekende THC-waarden.

Gelato 69 (Holy Seeds Bank)Bekijk Gelato 69

• Layer Cake

Dan is er de 70% indica-dominante Layer Cake — gefeminiseerd pollen afkomstig van een fotoperiodiek Wedding Cake S2-vrouwtje (regular). Deze genen leveren een hoog potentieel wat betreft THC en een pittige, zoete hars met vanillegeuren.

Layer Cake (Holy Seeds Bank)Bekijk Layer Cake

• Ghost Train Haze

Het dromerige gefeminiseerde pollen van een 70% sativa-dominante Ghost Train Haze komt van een reguliere fotoperiodieke kruising tussen Ghost OG en Neville’s Wreck. Houd je van een euforische, heldere high, dan word je erg blij van deze genetica.

Ghost Train Haze (Holy Seeds Bank) Bekijk Ghost Train Haze

• Tropical Skunk

Tot slot, vooralsnog in elk geval, is er de zoete versie van een klassieker; Tropical Skunk. Dit reguliere stuifmeel komt van een Tropicana Punch x Peach Skunk die iedereen versteld doet staan. Deze genen bieden zoete fruitigheid en een stimulerende roes.

Tropical Skunk (Holy Seeds Bank)Bekijk Tropical Skunk

DE BESTE GENEN VOOR JOU

DE BESTE GENEN VOOR JOU

Bij veredeling is het selecteren van een aantal eersteklas fenotypes veel werk. Daarnaast neemt het waardevolle ruimte in beslag. De ervaren veredelaars bij Holy Seeds Bank hebben dit allemaal al voor je gedaan. Alleen de beste en sterkste in-house vrouwelijke fenotypes zijn geselecteerd voor feminised pollen. Daarnaast zijn alleen de meest vitale mannetjes met de beste kenmerken uitgekozen voor regulier stuifmeel.

Vanaf het moment dat het van de ouderplant afkomt, wordt het pollen van Holy Seeds Bank gekoeld. Dit voor de levensduur en houdbaarheid ervan. Ook Zamnesia bewaart het pollen in vriezers tot het moment van verzending. Na ontvangst dien je het stuifmeel zo snel mogelijk te gebruiken en het restant in de koelkast of vriezer te bewaren. Het blijft drie maanden goed in de koelkast en in de vriezer meer dan een jaar.

ZADEN MAKEN IS EENVOUDIG

ZADEN MAKEN IS EENVOUDIG

Het gebruik van het pollen van Holy Seeds Bank is zo eenvoudig als maar kan. De vrouwelijke planten zouden 24 tot 32 dagen in bloei moeten staan voor een geslaagde bevruchting. Het is niet nodig een volledige plant te bestuiven, tenzij je een heleboel zaden wilt. Kies gewoonweg een top uit om te bevruchten en laat de rest op normale wijze rijpen. Het is ook niet noodzakelijk om al het stuifmeel in een keer te gebruiken. Zo is het eenvoudig in de koelkast of vriezer te bewaren voor later.

Met behulp van een zacht kwastje, wattenstaafje of simpelweg je vingertop, dep je het pollen op de stamper van je gekozen top. De bevruchting begint dan meteen. Na een aantal dagen verbleekt de stamper, sluit de kelk zich en begint er een zaadje te ontstaan. Na een minimum van 45 dagen barsten de zaden door de naden van de kelken. Vervolgens zijn ze klaar voor gebruik.

Oogst de plant zoals gebruikelijk en laat haar minstens 7 dagen drogen. Verwijder de zaden en bewaar ze 4-5 weken op een koele, droge plaats tot ze goed droog zijn. Gebruik de zaadjes vervolgens op je gemak binnen of wacht tot het buitenseizoen aanbreekt.

Het pollen van Holy Seeds Bank bij Zamnesia geeft thuisbreeders een flinke voorsprong.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken