Blog
Sticky Beast Automatic
3 min

Sticky Beast Automatic Van Zamnesia Seeds: Recensie Na De Oogst

3 min

Hoe plakkerig is Sticky Beast Automatic? Ontdek het met Top Shelf Grower. De monsterplanten uit de kast zijn geoogst. De geknipte toppen zijn droog en liggen te curen in glazen potten. Het is tijd om van het harsrijke eindproduct te genieten.

Het is tijd om met goed nieuws te komen voor allen die nog steeds twijfels hebben over autoflowering cannabis hybrides. Sticky Beast Automatic doet alles wat de beste fotoperiodieke soort in de kweekoperatie kan. Alleen dan sneller. De echte test is echter de rooktest. Zonder verder oponthoud volgt hier het complete Sticky Beast Automatic rookverslag.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Sticky Beast Automatic?

HET WEGEN VAN DE DROGE TOPPEN

Met een totaal gewicht van 147g aan droge toppen van twee planten, bewees Sticky Beast Automatic dat ze een hoogwaardige producent is. Het is zelfs tot nu toe van alle cannabissoorten mijn vetste oogst in zo’n kort tijdsbestek. Mijn stash van Sticky Beast Automatic is echter niet geheel uniform. De variatie tussen de twee feno’s doet denken aan die tussen twee leden van de Blue familie. Hierbij is geen sprake van genetisch verwantschap, maar ik noem het even om het verschil te illustreren.

Vergelijkbaar met de zusters Blueberry en Flo, hadden mijn Sticky Beast Auto’s elk hun eigen, unieke charme. Dit werd het meest duidelijk toen de droge toppen op de weegschaal lagen. Mijn struikachtige indica met een dubbele dosis van Critical+ droeg een enorme 89g bij. Het uitgestrekte fenotype met grotere afstanden tussen de nodes en iets minder compacte toppen tikte echter een respectabele 58g aan.

HET UITERLIJK VAN DE TOPPEN: HARSRIJKE LUST VOOR HET OOG

Kristallen en kleuren zijn de eerste dingen die je opvallen. IJzige toppen met rode, oranje en opmerkelijke roze haren nemen het merendeel van het oppervlak in. Ook de neongroene tint van deze verbluffende toppen is opvallend. Het enige nadeel is dat de stash, in plaats van uit langgerekte hoofdtoppen, grotendeels uit kleine tot middelgrote brokken bestaat. Desalniettemin heeft Sticky Beast Automatic een 5-sterren allure.

HET AROMA VAN DE TOPPEN: HEFTIGE WIET, ONTZETTEND HEFTIG!

Oh, die geur, ruik je die geur? De geur van kwaliteit hangt in de lucht. Sticky Beast Automatic is inderdaad ongelofelijk intens. Ik durf wel te zeggen; ze scheidt een scherpe geur uit van kattenurine en aangereden wild. Het geleidelijk rijpen door het uitharden in een glazen pot zet het aroma om in een meer aantrekkelijk skunky en hasj-achtig profiel. De iets minder compacte toppen van het meer uitgestrekte fenotype hebben echter een meer uitgesproken aardachtige geur. Het contrast tussen het aroma van de groeiende planten en de meer bloemige geur van de gecurede toppen is enorm.

TOPPEN IN DE HAND: KLEVERIG BIJ AANRAKING

Heerlijk plakkerige, zoete, suikerachtige toppen. Deze kleverige ganja moet met grote zorgvuldigheid geknipt worden. Het zijn niet zozeer bladrijke toppen, maar wel harig. Behandel ze met zorg en probeer de punkrock collage van oranje, rode en roze stampers niet aan te raken. De toppen hebben de neiging te blijven plakken aan de tanden van de wiet grinder. Ik beschouw dit als een teken van voortreffelijkheid, aangezien dat ook een bekend probleem is met plakkerige OG Kush.

Gerelateerd artikel

Wat Je Kunt Doen Tegen Kleverige Cannabis Vingers

DE SMAAK VAN DE TOPPEN: ZOETE & ZURE SINSEMILLA

Dit is waar de twee fenotypen zich het meest van elkaar onderscheiden. Het meer bossige, meer opleverende fenotype verraste me aangenaam met een mix van zoete en zure smaken. Aardachtig en zacht bij het inademen en zoet bij het uitblazen. De nasmaak is daarbij heerlijk snoepachtig. Achter Critical Mass merk je dan toch de zoetheid van Bubblegum. Een smaakvolle zoetzure combi.

Niet minder lekker, maar zeker anders, verraste het uitgestrekte fenotype me met een cocktail aan smaken. De toppen drongen meteen tot me door met een uitbarsting van kruidige, hasj-achtige rook. Nog steeds zeer zacht voor de keel, maar niet zo zuur. Ze liet me likkebaardend achter, genietend van die zoete, snoepachtige nasmaak. Ook hier sprong de invloed van Bubblegum naar voren. Dit contrasteerde smakelijk met de aardachtige, hasj-achtige elementen.

DE EFFECTEN VAN DE TOPPEN: HEERLIJKE CHILL-OUT STASH

Hierbij zijn enkele duidelijke verschillen te noemen tussen de twee feno’s. Wederom moet ik denken aan het voorbeeld van Blueberry en Flo. Hoewel ik het uitgestrekte fenotype niet cerebraal zou noemen, heeft het absoluut een cerebrale kant die het vermelden waard is. De high begint met een opwekkende golf die doet denken aan OG Kush. Later sluipt haar heftigere, fysieke effect binnen. Er ontstaat een gebalanceerde high die niet te overweldigend of vluchtig is. Precies goed om mee te chillen.

Bij het meer bossige fenotype kan echter een heftiger fysiek effect worden gevoeld na slechts een paar hijsjes. De high is daarbij meer dromerig en verdovend. Over het algemeen zeer ontspannende stash die het beste in de avonduren kan worden geconsumeerd. Zeker krachtig genoeg om je in een semi-functionele zombie te veranderen. En dan eentje die bereid is het risico te nemen ijs in de magnetron te doen om het wat zachter te maken.

DE LAATSTE HIJS

Sticky Beast Automatic is intens. Niet alleen voor een auto, maar echt intens! Dit is de eerste autobloeiende soort die oprecht mijn verwachtingen heeft overtroffen. Bovendien presteerde ze beter dan de meeste van mijn vorige fotoperiodieke variëteiten. De hybride vertoont werkelijk de beste kenmerken van OG Kush, Bubblegum en Critical+ Automatic. Hoogst aan te raden voor beginners en zo ongekend smaakvol dat zelfs diehard connaisseurs die van fotoperiodieke soorten houden ruimte maken in hun cannabistuin voor automatische vuurkracht.

En laten we de fans van concentraten niet vergeten. Zoals je vast al raadde, zijn de toppen van Sticky Beast Automatic fantastisch voor extracten. Ik dacht hetzelfde. Mijn volgende soort is al onderweg en dat is ook weer een heftig snoepje. Check regelmatig de blog van Zamnesia; er komen zeer toffe huisgemaakte concentraat specials aan!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken