Blog
THC-achtige Geluksmolecuul Gevonden In Zwarte Truffels
1 min

THC-achtige Geluksmolecuul Gevonden In Zwarte Truffels

1 min

Het lijkt erop dat gastronomische fijnproevers high kunnen worden zonder het te weten, nu ontdekt is dat luxueuze zwarte truffels bestanddelen bevatten die gelijk zijn aan cannabis!

Dankzij hun zeldzaamheid en unieke, aardse, cacao-achtige smaak, worden zwarte truffels beschouwd als het toppunt van gastronomisch dineren. En als je overweegt dat ze ongeveer €250,- per 100 gram kosten, zal je ze niet zien op het menu van je lokale McDonalds!

Nou, wetenschappers suggereren dat het niet alleen de verfijnde smaak en de zeldzaamheid zijn die ervoor zorgen dat zwarte truffels als zo'n luxueus product worden gezien; ze kunnen ook de persoon die ze eet high maken.

Onderzoekers van de Universiteit van Rome ontdekten recentelijk dat zwarte truffels anandamide bevatten, een "geluksmolecuul" die ervoor zorgt dat feel-good chemicaliën worden afgegeven in de hersenen. En dat niet alleen, het is ook bekend dat anandamide pijn en symptomen van depressie verlicht, net zoals THC en andere stoffen in cannabis dat doen.

Wat dit nog interessanter maakt is het feit dat zwarte truffels zelf de anandamide niet gebruiken, ze missen de receptoren om het te kunnen binden. Gedacht wordt dat zij het creëren om andere dieren aan te moedigen hen te eten, waardoor de reproductie van de zwarte truffel wordt verzekerd door de distributie van hun sporen in de uitwerpselen.

Zwarte truffels worden traditioneel gevonden in de wilde natuur van Europa, voornamelijk in landen als Spanje en Frankrijk. Het kan wel 10 jaar duren voordat ze vruchten produceren en ze zijn behoorlijk moeilijk te vinden, waarbij truffel boeren vaak de scherpe neuzen van varkens en honden benutten om ze te vinden.

Het feit dat ze een psychoactieve stof bevatten is een nogal opmerkelijke ontdekking en zou kunnen uitleggen waarom de truffels zo populair zijn onder de fijnproevers die ze daadwerkelijk kunnen betalen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken