Blog
Top 10 Psychedelische Documentaires
2 min

Top 10 Psychedelische Documentaires

2 min
Shroomshop

De psychedelische ervaring is zowel diepzinnig als zeer verwarrend. Het onverwoordbare begrijpen is niet gemakkelijk, maar deze documentaires zullen je zeker aan het denken doen zetten.

Trippen is één ding, maar ze ook begrijpen is heel wat anders. Want wat gebeurt er nu eigenlijk? Daarom is het zo behulpzaam om iets te weten te komen over de aard van entheogenen, want zo kun je de ervaring beter begrijpen en kun je tot een diepere laag doordringen. Documentaires zijn een uitstekende manier om jezelf te onderwijzen en uitdagende input te ontvangen. Hier is de Top 10 Psychedelische documentaires die zeker je horizon zullen verbreden.

10. Peyote to LSD: a Psychedelic Odessey

Peyote to LSD

Ethnobotanist Richard Evans Schultes was een van de eerste westerlingen die tussen de inheemse stammen in Mexico het gebruik van magic mushrooms ontdekten. In deze documentaire verkent hij hallucinogene planten over de hele wereld en de manier waarop ze de wilde psychedelische jaren 60 beïnvloeden.

9. Magic Trip

Magic Trip

Deze documentaire is gebaseerd op het onbewerkte filmmateriaal van de legendarische door LSD aangedreven trip die Ken Kesey en Merry Pranksters in 1964 maakten en biedt een zeldzaam inkijkje in een buitengewoon moment uit de Amerikaanse psychedelische geschiedenis. Kleurrijk, opmonterend en vrolijk!

8. The Substance: Albert’s Hofmann’s LSD

The Substance

Toen de Zwitserse chemicus Albert Hofmann als eerste LSD synthetiseerde, was hij zich niet bewust van het monumentale belang van deze ontdekking. Toen hij zijn onvrijwillige en legendarische fietstocht ondernam, realiseerde hij zich dat hij iets op het spoor was gekomen. The Substance behandelt de geschiedenis van LSD evenals de culturele impact ervan.

7. Metamorphosis – The Ayahuasca Ceremony of the Amazon

Metamorphosis

Ayahuasca is in rap tempo modieus aan het worden, beroemdheden zoals Sting en Tori Amos laten zich openlijk uit over hun ervaringen. Maar dit brouwsel bestaat al duizenden jaren in het Amazonegebied. Deze documentaire volgt verschillende westerlingen tijdens hun jungletocht terwijl ze de ayahuasca-transformatie ondergaan.

6. Manifesting the Mind

Manifesting the Mind

Deze documentaire knoopt inspirerende interviews met Alex Grey, Dennis McKenna, Daniel Pinchbeck en vele andere aan elkaar. Hij verkent hoe drugs maatschappijen beïnvloeden en wat de aard is van psychedelische ervaringen.

5. Ibogaine: Rite of Passage

Ibogaine - Rite of Passage

Men heeft ontdekt dat Iboga een krachtig middel is waarmee verschillende vormen van verslaving bestreden kunnen worden. Het brouwsel wordt gemaakt van wortels van een Afrikaanse struik en is al eeuwen lang een integraal onderdeel van de spirituele gebruiken van de Bwiti. Deze 50 minuten durende documentaire biedt een zeldzaam inkijkje in het traditionele gebruik van Iboga, de cultuur ervan en de ceremoniën.

4.Other Worlds (Ayahuasca)

Other Worlds

Other Worlds werd voor het grootste deel gefilmd in het Ucayaligebied in de Amazone en verkent het traditionele leven in de Shipibogemeenschap, hun ayahuasca-tradities en hun kijk op spiritualiteit. Je kunt niet dichter bij de Amazone komen dan met deze documentaire, tenzij je er zelf naartoe gaat.

3. Entheo:genesis: Awakening the Divine Within

Entheogenesis

Entheo: genesis is een prachtig gemaakte documentaire die de archaïsche opleving vanuit een breder perspectief verkent. Hoe verhoudt traditionele spiritualiteit zich tot de neergang van de moderne maatschappij en de uitdagingen waar we voor gesteld worden? Wat is de fundamentele paradigmaverandering waar entheogenen naar streven?

2. Neurons to Nirvana

Neurons to Nirvana

Neurons to Nirvana gaat over de heropleving van psychedelica in de moderne geneeskunde. Deze documentaire verkent de vijf belangrijkste substanties – LSD, Psilocybine, MDMA, Ayahuasca en cannabis – als krachtige middelen om gezond te worden. Deze film doorbreekt het taboe op psychedelica als medicijn en is een must om te zien voor iedereen die geïnteresseerd is in hun therapeutische potentie.

1. The spirit Molecule

DMT - The Spirit Molecule

Het verkennen van DMT is het verkennen van het onzegbare. DMT is een van de krachtigste psychedelica op aarde, en toch komt het van nature ook in onze hersenen voor, evenals in honderden planten. Luister naar wat Rick Strassman, Alex Grey, Graham Hancock, Dennis McKenna en Roland Griffith te zeggen hebben over het goddelijke deeltje.


Read more about
Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken