Blog
Uruguay Heeft Cannabis Gelegaliseerd!
1 min

Uruguay Heeft Cannabis Gelegaliseerd!

1 min
Nieuws Wetgeving

Uruguay werd zojuist het eerste land die de kweek, verkoop en consumptie van cannabis heeft gelegaliseerd!

Uruguay werd zojuist het eerste land die de kweek, verkoop en consumptie van cannabis heeft gelegaliseerd!

Spannende tijden! De Uruguayaanse senaat heeft dinsdag een wetsvoorstel goedgekeurd, met een stemming van 16-13. Met de handtekening van president Jose Mujica, zal de wet, met ingang van volgend jaar, de cannabismarkt gaan reguleren. Supporters verzamelden zich buiten het congres en vierden de nieuwe wet met muziek, ballonnen en joints.

Onder de nieuwe wet zal het consumenten worden toegestaan maandelijks 40 gram te kopen in door de staat gecertificeerde apotheken. Daarnaast mogen zij legaal zes planten in hun huis kweken. Cannabis social clubs mogen tot 99 planten kweken voor maximaal 45 leden.

Het agentschap voor drugsbestrijding heeft 120 dagen, tot halverwege april, om de details van deze regeling uit te werken. De staat zal de hele leveringsketen controleren, van de kweek tot commerciële distributie.

Hoewel dit de meest progressieve cannabiswet is die we tot op heden hebben gezien, is het belangrijk op te merken dat het in feite slechts een gedeeltelijke legalisering is, omdat het strikte parameters vaststelt voor kweek, bezit en consumptie. Belangrijker: In tegenstelling tot wat gebeurt in Colorado en Washington, is in Uruguay de particuliere sector uitgesloten. Het is een door de staat gerund experiment en het voornaamste doel is het verminderen van georganiseerde misdaad en geweld.

Zoals Hannah Hetzer, campagnevoerder voor de legalisering stelt: "Dit is het begin van het einde van het verbodsbeleid en het begin van een meer intelligente focus."


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken