Blog
Waarom synthetische cannabis echt zuigt
2 min

Waarom synthetische cannabis echt zuigt

2 min
Facts News
Synthetische marihuana is technisch gezien legaal, maar geloof ons als we zeggen dat je ver uit de buurt van dat spul moet blijven!

We weten nu dat het verbod op cannabis een vloek is voor de mensheid. Als een gemeenschap, werken we nu richting de legalisatie en verzekeren we dat diegenen, die baat kunnen hebben bij het gebruik, er ook veilige en schone toegang tot hebben. Dit proces is echter niet van de ene op de andere dag geregeld en, terwijl mensen ontdekken dat cannabis geen duivelsgebroed is, zijn er in de tussentijd alternatieven ontwikkeld.

Een zo'n alternatief is synthetische marihuana. Het is bekend onder vele namen: K-2, Spice, Bliss, Blaze, Yucatan Fire en nog vele andere chemische referenties, zoals JWH-018, die met de chemische samenstelling mee veranderen. We verschaffen zo meer details over waarom synthetische marihuana zo slecht is, maar als je slechts een ding onthoudt uit dit artikel, onthoud dat dat je NOOIT SYNTHETISCHE MARIHUANA GEBRUIKT! Het is absoluut niet hetzelfde als echte marihuana.

Het is extreem gevaarlijk en trekt mensen aan die de effecten van marihuana willen voelen, maar niet de wet willen overtreden. Punt is dat deze legaliteit alleen technisch is en handig gebruik maakt van de mazen in de wet. Synthetische marihuana wordt gemaakt door diverse chemicaliën in een lab aan te passen om een drug te produceren. Zodra de ene variant illegaal wordt verklaard, passen de producenten simpelweg de chemische samenstelling een beetje aan, waardoor het dus technisch gezien een andere stof wordt en vervolgens ook weer legaal. Het is echter zo dat, hoewel deze chemicaliën "marihuana-achtige" effecten opwekken, er niet veel over bekend is. Ze hebben een alarmerend aantal coma's en sterfgevallen veroorzaakt en zijn ook in verband gebracht met hersen- en nierbeschadiging.

LEGAAL MAAR NIET GEREGULEERD IS EEN GEVAARLIJKE MIX

Het feit dat we niets weten over deze snel veranderende chemische bestanddelen van synthetische cannabis, en ook niet wat de effecten van deze chemicaliën zijn op de lange termijn, is alarmerend te noemen, niet in de laatste plaats vanwege de hoeveelheid overdoseringen. Omdat synthetische cannabis misbruik maakt van juridische mazen in de wet, en het niet bedoeld is daadwerkelijk legaal te zijn, is er geen regelgeving om de veiligheid te garanderen. Je zou nu kunnen zeggen dat "echte cannabis ook niet gereguleerd is," en daar heb je gelijk in, maar er zijn diverse dingen die hier moeten worden overwogen.

Allereerst is cannabis een natuurlijke, niet aangepaste plant. Cannabis is nauwkeurig onderzocht; we weten wat de effecten zijn en dat het niet mogelijk is een overdosis te nemen.

Dan is het nog zo dat het extreem misleidend is als je synthetische cannabis legaal noemt. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat het veilig is, terwijl dat niet simpelweg niet zo is. Iets dat legaal is en ongereguleerd zorgt dat het voor iedereen verkrijgbaar is, zelfs kinderen.

IN EEN LAB GEMAAKT IS TE KRACHTIG

Een van de problemen met, in een laboratorium geproduceerde, synthetische cannabis is dat het is specifiek is gecreëerd om de cannabinoïden receptoren in de hersenen op te zoeken en te beïnvloeden. De THC en cannabinoïden in echte cannabis zijn deels agnostisch, wat betekent dat ze zich wel binden aan de cannabinoïden receptoren, maar niet op een agressieve manier. Synthetische marihuana daarentegen is gemaakt om volledig agnostisch te zijn, waarbij cannabinoïden receptoren met volle kracht worden geactiveerd. Ook wordt gedacht dat synthetische cannabis zich niet alleen efficiënter bindt aan de receptoren, maar dat het ook tot 100 keer krachtiger is.

Je denkt misschien dat dit fantastisch klinkt, maar dat is niet het geval. Als het gaat om toxiciteit van een stof, is de dosering van groot belang. Drink een glas water in een paar minuten en dat zal nut hebben voor je lichaam. Drink vier liter in dezelfde tijd en het kan een vergiftiging veroorzaken. Synthetische marihuana bevat geen THC, het is niet gelijk aan cannabis, het bindt zich te snel aan receptoren en slaat keihard in.

HET LICHAAM WEET NIET OM TE GAAN MET SYNTHETISCHE STOFFEN

Een ander, zeer gevaarlijk, aspect van synthetische marihuana is dat het lichaam niet erg goed is in het deactiveren ervan. Normaal, wanneer echte cannabis wordt gebruikt, zal het lichaam het uiteindelijk deactiveren door het te metaboliseren. Onderzoek heeft echter aangetoond dat synthetische cannabis haar kracht vasthoudt, zelfs nadat het in de stofwisseling is opgenomen, waardoor het ongecontroleerd in het lichaam zit.

Uiteindelijk neemt iedereen zijn eigen beslissingen. Maar, ongeacht wat er ook wordt beweerd in promotiemateriaal, synthetische cannabis is extreem gevaarlijk. Het is geen legitiem product dat wetenschappelijk is onderzocht, maar een constante rij, in een lab aangepaste, chemicaliën die misbruik maken van juridische mazen in de wet. Ze zijn heel fout, luid en duidelijk. Riskeer je gezondheid dus niet!


Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken