Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Gebruik

Van oudsher kauwt men op het gedroogde plantenmateriaal en slikt men de sappen door, maar men maakt er ook thee en alcoholische oplossingen van. Tevens wordt het gesnoven of gerookt. De Zuid-Afrikaanse Hottentotten en Bosjesmannen voegden er ook andere kruiden aan toe.

Je zult erachter moeten komen welke manier van inname voor jou het best werkt – en het is altijd een goed idee om met een milde dosis te beginnen. Terwijl sommigen slechts lichte effecten voelen, kunnen mensen met een lage tolerantie dan al op hun geestelijke randje balanceren.

Sub-lingual/kauwen

Dit is de traditionele manier om Kanna in te nemen en het heeft te maken met gefermenteerde bladeren, stengels en wortels. Het plantmateriaal wordt gekauwd gedurende een lange periode, soms de hele dag.


Dosering:
Mild: 100-200 mg
Medium: 200-400 mg
Sterk: 400-600 mg
Extra sterk: 600-1000 mg

Duur: De belangrijkste effecten duren 1-2 uur en ebben dan weg gedurende nog eens 1-2 uur.

Effecten: Algehele bedwelming, euforie

Opsnuiven

De die hard methode om Kanna in te nemen. Het materiaal moet fijn vermalen worden om opgesnoven te kunnen worden. Men zegt dat deze methode de meest efficiënte manier is om Kanna in te nemen, maar het heeft wel een groot nadeel – het is geen aangename manier en frequent snuiven kan leiden tot neusbloedingen, jeuk en verstopping.

Dosering:
Mild: 25-50 mg
Medium: 50-100 mg
Sterk: 100-250 mg
Extra sterk: 250-500 mg

Duur: De effecten treden in binnen enkele minuten en blijven 20-60 minuten lang op hun hoogtepunt alvorens gedurende nog eens 20-60 minuten weg te ebben.

Roken

Droog, in poedervorm (fijn of grof) of vermalen Kannaplantmateriaal kan, net als ieder ander kruid, gerookt worden. De rook van Kanna wordt omschreven als zoet van smaak en niet onaangenaam voor de longen of de keel.

Dosering:
Mild: 50-100 mg
Medium: 100-250 mg
Sterk: 250-400 mg
Extra sterk: 400-500 mg

Duur: De eerste effecten treden in binnen enkele seconden tot een minuut. De belangrijkste effecten blijven 30-60 minuten op hun hoogtepunt alvorens gedurende 60-90 minuten weg te ebben

Effecten: Het begin van de effecten wordt gekarakteriseerd door een roes in je hoofd en door lichtelijk onrustige gevoelens of zoiets als ‘vlinders in je buik’, gevolgd door een ontspannen spacy gevoel. Euforie is nadrukkelijker aanwezig als je het rookt, de pijnstillende effecten zijn dan juist minder.

Orale inname

Het Kannaplantmateriaal kan oraal worden ingenomen door het gedurende lange tijd te kauwen en het dan door te slikken. Er kan ook thee van worden gemaakt, die naar zeggen naar groene thee smaakt – maar dan erger.

Dosering:
Mild: 200-400 mg
Medium: 400-600 mg
Sterk: 600-1000 mg
Extra sterk: 1000-2000 mg

Duur: Het kan wel 90 minuten duren voordat de effecten intreden, maar de werking houdt ook veel langer aan en kan wel 4-5 uur duren.

Effecten: Met name hogere doseringen hebben uitgesproken verdovende, narcotische en pijnstillende eigenschappen, terwijl euforie veel minder duidelijk aanwezig is.

 

ZamnesiaWeegschalen en Kanna