Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Traditioneel gebruik

Syrische Wijnruit wordt traditioneel veel gebruikt in het Midden-Oosten en delen van Azië, waar ze invloed heeft gehad op religie, industrie, geneeskunde en lokale folklore.

Religie

In Afghanistan, Iran, Irak, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Turkije worden de droge capsules van Syrische wijnruit zaden gemixt met andere ingrediënten en op hete kolen geplaatst. Dit veroorzaakt een explosie en een geurige, wierook-achtige rook komt vrij. Tijdens dit proces worden gebeden voorgedragen.

Folklore

In Turkije wordt geloofd dat de gedroogde capsule van de plant in huis kan worden opgehangen om te beschermen tegen "het boze oog", een boosaardige blik waarvan in vele culturen wordt gedacht dat het verwonding of ongeluk veroorzaakt bij diegenen die eraan worden blootgesteld. In Marokko wordt geloofd dat het bescherming biedt tegen een djinn.

Industrie

De zaden van Syrische wijnruit worden in het Midden-Oosten gebruikt om op traditionele wijze verf te maken.

Geneeskunde

Syrische wijnruit staat bekend als een traditioneel medicijn in het Midden-Oosten en wordt gebruikt bij de behandeling van huidontstekingen maar ook om luizen te doden.

De zaden zijn in zowel het Midden-Oosten als Europa gebruikt als hallucinerend middel. Ook nu worden ze vrij vaak gebruikt als een analoog voor brouwsels in Ayahuasca stijl.

 

Zamnesia

Syrian Rue