Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Geschiedenis van Ginkgo

Ginkgo biloba

Ginkgo bomen zouden de oudste bomen in de wereld zijn. Het bestaan van sommige soorten is herleid tot aan het Perm, 248-286 miljoen jaar geleden! Wetenschappers hebben fossielen ontdekt die suggereren dat Gingko bomen over heel Europa, Azië en Amerika verspreid waren. Vandaag bestaat er echter nog maar één soort Ginkgo.

Volgens een Duits wetenschapper heeft Ginkgo biloba het overleefd omdat de boom zich uitstekend kon aanpassen en evolueren. Hierdoor kon de boom de ijstijd overleven terwijl andere Ginkgo soorten het niet overleefden. Deze aanpassing betekent dat ze anders waren dan hun oude tegenhangers, maar niet noodzakelijk in negatieve zin, want ze hebben een grote medicinale waarde. Om je een voorbeeld te geven van het aanpassingsvermogen en de veerkracht van Ginkgo, neem het volgende eens in overweging: er is een erg grote en oude Ginkgo boom die in Hiroshima groeit, 1,1 kilometer van de plek waarde atoombom werd geworpen. Na de oorlog stond de boom er nog steeds en tot op de dag van vandaag is hij gezond en vertoont hij geen tekenen van misvorming.

De verbluffende kwaliteiten van Ginkgo werden voor het eerst erkend door de Chinezen. De Ginkgo noot wordt al 500 jaar lang gebruikt om aandoeningen zoals astma en polyurie te behandelen. Het mainstream medicinaal gebruik van de noten was echter niet eerder dan 1578. Zelfs al werd Ginkgo al millennia lang gebruikt, in 1950 begon de westerse geneeskunde het pas te onderzoeken. Dit leidde tot de ontdekking van de potente chemische bestanddelen en de mogelijke toepassing van de bladeren van de Ginkgo boom, die nu zijn opgenomen in de Chinese materia medica en gebruikt worden als integraal onderdeel van traditionele Chinese geneeskunde.

Tot op de dag van vandaag is Gingko wereldwijd het meeste gebruikte kruidensupplement voor het verbeteren van het cognitief functioneren.Ginkgo Biloba