Blog
Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?
3 min

3 Coole Manieren Om Je Kief Te Gebruiken

3 min
Seedshop Wiet Kweken

Een simpele wiet grinder draait heel wat uren. De meeste stoners halen de laag met kristallen niet van de bodem, tenzij het schaarse tijden zijn. Wij hebben 3 makkelijke manieren voor je om die voorraad trichomen uit je grinder om te zetten in geweldige stash. En we noemen 3 harsrijke strains die zeer de moeite waard zijn voor hasj-makers.

De vertrouwde 4-delige grinder, waarbij kristallen zich ophopen in de onderste kamer, is sinds jaar en dag een essentieel gebruiksvoorwerp voor elke stoner. Het maakt niet uit hoe je je marihuana gebruikt, met een spliff of een vaporizer, het begint allemaal met een aantal omwentelingen van je wiet-grinder. Gebruikers die dagelijks marihuana gebruiken, verzamelen in hun grinder elke twee tot zes weken een voorraad pollen. Dit is veel meer dan slechts stash voor noodgevallen. Deze trichomen zijn voor stoners een duurzame voorraad. In deze blog leggen we drie coole manieren uit om de kristallen uit je grinder te gebruiken. En we geven de namen van de drie beste strains voor de productie van hasj.

#1 PERS POLLEN MET EEN HETE KOP KOFFIE

#1 PERS POLLEN MET EEN HETE KOP KOFFIE

Of je nu door je voorraad heen bent, of gewoon eens wat anders wilt proberen, de laag met kristallen onderin je grinder is het antwoord. Je kunt deze trichomen in slechts vijf minuten veranderen in een stukje eersteklas hasj. Het enige wat je nodig hebt, is een klein plastic zakje (ongeveer net zo groot als een exemplaar waar 1-2g wiet in wordt verpakt), een schaar, een stuk papier om als schepje te gebruiken en een kop warme koffie. Zet de waterkoker aan, dan gaan we aan de slag.

Terwijl het hete water aan de kook raakt, gebruik je voorzichtig het stukje papier om de kristallen uit je grinder te scheppen en ze in het plastic zakje te doen. Tenzij je een grote grinder hebt en je dagelijks veel gebruikt, moet je er niet van uitgaan dat je het helemaal kunt vullen. 1g kristallen is ongeveer gemiddeld en daarmee vul je ongeveer ⅓ van het zakje. Tik ertegenaan of schud het even om ervoor te zorgen dat alle trichomen zich onderin verzamelen. Gebruik een schaar om de helft van het overtollige plastic van het zakje af te knippen. Je houdt dan precies genoeg over om de bovenkant dicht te vouwen als een envelop.

Houten Zeefbox

Bekijk Houten Zeefbox

Het water voor de koffie is nu wel ongeveer klaar. Schenk jezelf een hete kop in en zet de mok bovenop je plastic envelopje met kristallen. Laat het ongeveer één tot twee minuten zo staan. Draai daarna het plastic envelopje om, zodat de andere kant ook ongeveer één tot twee minuten kan "koken". Haal vervolgens de geperste rechthoekige pollen hasj uit het zakje. Als het nog niet compact is, moet je het nog even stevig tegen de warme kop koffie aanhouden. Pak het uit en geniet ervan in combinatie met je koffie.

Misschien ben je van plan om enorme hoeveelheden kief te scheppen om daarmee je eigen hasj te maken, geperst met een kop koffie of op een andere manier. Je wilt er dan zeker van zijn dat je cannabis strains gebruikt die erom bekend staan dat de toppen veel hars bevatten. Ook moeten de suikerblaadjes zijn bedekt met kristallen en moet de hasj voor geweldige effecten zorgen. Probeer eens een van deze drie meest verkochte strains, die precies de bovengenoemde eigenschappen hebben:

ICE VAN ROYAL QUEEN SEEDS

ICE VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Deze bevroren prinses is een erg plakkerige combinatie van een trio indica legendes. Door succesvol de genetica van Afghan, Northern Lights en Skunk te kruisen, heeft RQS Indica Crystal Extreme of ICE gecreëerd. Reken op stevige toppen, beladen met trichomen met een verbluffend stone effect. ICE is een sterke hybride met een compact, vertakt groeipatroon en een indrukwekkende verhouding tussen toppen en bladeren. Binnen kan ze al met acht weken worden geoogst bij een standaard 12/12 bloei. Voor degenen die zelf hasj maken, is deze krachtige, hoog productieve indica een zeer geschikt ingrediënt.

SUPER HASH VAN PYRAMID SEEDS

SUPER HASH VAN PYRAMID SEEDS

Super Hash is een no-nonsense indica hybride die, dankzij haar mistig witte, met hars bedekte toppen, een dampige verschijning is in je kwekerij. Ze behoort tot de categorie “uitgerekte indica” omdat ze metershoog wordt tijdens haar snelle en krachtige 8-weekse bloeicyclus. Maar ze is ook goed in het produceren van zware toppen en kan maar liefst 600g/m² opleveren. De stevige toppen van Super Hash glinsteren van de trichomen en zijn plakkerig als je ze aanraakt. Ze willen dan ook heel graag worden verwerkt in concentraten.

MONSTER VAN EVA SEEDS

MONSTER VAN EVA SEEDS

Monster is de hulk-strain voor hasj-makers. Deze buitengewone soort is een exotische kruising tussen de legendarische G13 Hashplant en een mysterieuze Zuid-Amerikaanse hybride. Het zijn uitgespreide struiken, die na negen tot tien weken zijn beladen met langwerpige, zware, glanzende cola’s. Dit heeft ervoor gezorgd dat Monster de reputatie heeft een beest te zijn dat hongerig is naar ruimte. Tezamen met haar gulle opbrengsten van dichte, plakkerige, groene toppen, heeft ze een enorm potentieel voor extracten. Monster is een veelzijdige producent en levert grote oogsten op. De planten doen het goed in talrijke substraten en met verschillende groeivormen. Of je nu binnen kweekt of buiten in een mediterraan klimaat, de bestendige, harsrijke en vette toppen van Monster zijn de droom van elke hasj-maker.

#2 VERPULVER EEN MOONROCK

#2 VERPULVER EEN MOONROCK

Een gezonde topping van kristallen zorgt ervoor dat een moonrock eruitziet alsof ze uit een andere wereld komt. Als je de kristallen uit je grinder gebruikt om een top te bedekken met hars, dan heb je een moonrock vol cannabinoïden, die inslaat met de kracht van een meteoor. In je grinder zijn talrijke verschillende strains verpulverd en dat zorgt ervoor dat je een moonrock kunt maken zoals geen enkele andere. Je kunt rekenen op een prettige verrassing met een diversiteit aan smaken, effecten en kracht.

Natuurlijk hebben we ook een blog over alle populaire cannabisconcentraten en zelfgemaakte hasj-variëteiten. Daarin staan makkelijk te maken recepten voor met de hand gewreven hasj tot en met de drum gerolde kief en met water gewassen bubbel hash.

#3 MAAK EEN EERSTEKLAS BLUNT OF JOINT

#3 MAAK EEN EERSTEKLAS BLUNT OF JOINT

Trakteer jezelf op een tripje naar Dromenland met een blunt of joint met een cannabis cocktail. Het is zo simpel als wat; druppel wat hars of hasjolie over je vloeitjes of blunt wrap. Schep daarna kristallen uit je grinder met een stukje papier en sprenkel ze eroverheen. Tot slot doe je er wiet in en rol je hem op. Je kunt de buitenkant nog bedekken met een oogverblindend ontwerp. Maar je kunt het ook discreet houden en hem alleen vanbinnen vullen. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het vloeitje of de blunt wrap een paar minuten kan drogen voordat je er gemalen toppen aan toevoegt en hem oprolt. Neem gauw een trekje en laat je verrassen.

Gerelateerd artikel

Leer Hoe Je Artistieke En Te Gekke Joints Rolt

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken