Blog
De Top 6 Recepten Voor Vape Kruiden
4 min

De Top 6 Recepten Voor Vape Kruiden

4 min
Smartshop Top Lists

Voel je je weleens loom en heb je wat hulp nodig bij het uit bed komen? Of zoek je een natuurlijke manier om een verkoudheid te bestrijden? Het vapen van een zorgvuldig samengestelde selectie droge kruiden kan de natuurlijke oplossing zijn voor deze problemen.

Hoewel het populair is, omdat het zo goed kan met cannabis, is vapen niet alleen daarvoor geschikt. Je kunt elk kruid verdampen. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een klein beetje onderzoek om wat kennis te vergaren. Net zoals de verschillende strains van cannabis verschillende effecten geven, zo hebben ook diverse soorten kruiden allerlei specifieke fysieke en mentale voordelen.

Alleen al het vapen zelf heeft voordelen ten opzichte van de conventionele manier van kruiden roken. Als je gedroogde kruiden verhit tot de aanbevolen temperatuur, dan voorkom je namelijk dat ze verbranden. En bij verbranding komen kankerverwekkende stoffen vrij. Houd je precies de goede temperatuur aan voor je kruidenmengsel? Dan komen alle smaken en actieve ingrediënten vrij. En dat zonder dat er schadelijke rook en gifstoffen vrijkomen. Zo heeft de vaporizer die je net hebt aangeschaft nog veel meer te bieden dan je al vermoedde.

Related Story

De Ultieme Gids Voor Vape Temperaturen

Net zoals bij koken heb je voor het juiste kruidenmengsel verschillende ingrediënten nodig in de goede verhoudingen. Te veel van een ingrediënt kan het mengsel overheersen. Hierdoor kan het niet prettig ruiken of smaakt het niet echt lekker. Gelukkig is er een eenvoudige verhouding die je aan kunt houden. Dat is vooral handig voor mensen die voor de eerste keer experimenteren met het vapen van gedroogde kruiden. Meng de kruiden op de volgende manier. Dan is je mengsel over het algemeen succesvol.

DE JUISTE VERHOUDING GEDROOGDE KRUIDEN

Misschien maak je je zorgen over de verschillende temperaturen waarbij kruiden moeten worden gevaped. Dat is immers bij alle kruiden anders. Of misschien weet je niet goed waar je moet beginnen met het vermengen van je gedroogde kruiden. Vrees niet. Wij hebben namelijk zes van de beste recepten voor je uitgezocht. Elk met hun eigen, unieke eigenschappen en aanwijzingen voor de juiste verhouding en vaporizer temperatuur. Heb je de basis van een aantal van deze recepten eenmaal onder de knie? Dan kun je zelf nuances aanbrengen en je eigen mengsel maken op basis van je persoonlijke smaak en voorkeur.

Basis: de spil van je creatie. Idealiter vormt een kruid de basis. Dat kruid heeft body en verdampt goed. Ook vormt het het hoofdbestanddeel van je mengsel.

Stabilisator: 2–4 kruiden zijn een goede hoeveelheid om toe te voegen als stabilisator. Het doel hiervan is dat ze verder bouwen op de basis, waarbij ze een toevoeging of verrijking van de smaak zijn.

Smaak/twist: hiervan gebruik je het minst in het mengsel. Je kunt dit zien als je joker. Van een sterk ruikend kruid moet je maar een klein beetje gebruiken. Dit is het punt waarbij het mengsel door een smaak kan worden overheerst, dus minder is meer. Jouw kruidenkeuze geeft het recept zijn uiteindelijke, unieke smaak.

Over het algemeen geldt dat je de volgende verhouding moet aanhouden om te zorgen voor een goede balans tussen de kruiden. "Basis:stabilisator:smaak/twist" in een verhouding van "3:2:1". Het is raadzaam om de kruiden goed te vermengen voordat je ze in je vaporizer doet. Daarnaast moet je de stengels eerst verwijderen. Cannabis zou je ook niet vapen met stengels. Andere gedroogde kruiden zijn daarop geen uitzondering.

ZAMNESIA'S FAVORIETE RECEPTEN VOOR VAPE KRUIDEN

De volgende recepten hebben een heilzame werking voor lichaam en geest. Probeer ze allemaal uit, of ga voor het maken van je eigen toverdrankje.

KICKSTART MIX

KICKSTART MIX

Ingrediënten:

Werking:

 • Vitaliteit
 • Energie
 • Uithoudingsvermogen
 • Focus

Perfect om je aan de praat te krijgen op de vroege ochtend. Groene thee zorgt voor een buzz en slingert je metabolisme aan. De ginseng staat erom bekend dat het werkzaam is tegen depressies en vermoeidheid. Tot slot zorgen zowel de kolanoot als de maca wortel voor een langdurig uithoudingsvermogen. Hierdoor heb je de hele dag voldoende energie.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 170–190°C / 347–385°F

ULTIEME CHILL MIX

ULTIEME CHILL MIX

Ingrediënten:

Werking:

 • Verlichting bij migraine
 • Vermindering van slapeloosheid
 • Vermindering van angstgevoelens
 • Tegengaan van depressies
 • Seksuele energie

Veel gebruikers geven aan dat damiana een lustopwekkend effect heeft. En hoewel het bitter kan smaken, wordt dat verdoezeld door de kamille en lavendel. Zowel kamille als lavendel staan erom bekend dat ze verlichting bieden bij angstgevoelens en slapeloosheid. Dus heb je slaapproblemen en wil je een fijne tijd beleven? Dan is dit kruidenmengsel geschikt voor jou en je partner.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 175–190°C / 347–374°F

Damiana (Turnera afrodisiaca)

Bekijk Damiana

TANTRISCHE MIX

TANTRISCHE MIX

Ingrediënten:

 • Damiana (basis)
 • Oranjebloesem (stabilisator)
 • Jasmijnbloesem (stabilisator)
 • Pepermuntblad (smaak/ twist)

Werking:

 • Ontspanning
 • Seksuele energie
 • Tegengaan van depressies
 • Rustgevend

Helaas biedt dit mengsel, ondanks zijn naam, geen garantie dat je een tantrisch expert wordt. En we zijn ook niet verantwoordelijk voor eventuele verwondingen. Dit mengsel zorgt echter wel, zoals we al aangaven, voor een verhoogd libido, voornamelijk dankzij de damiana. Een ander kruid dat verantwoordelijk is voor de toename in seksuele energie is de pepermunt. In de tijd van de Grieken was dit kruid verboden omdat het de focus van de soldaten verminderde. Het leidde daarbij hun aandacht af naar meer sensuele activiteiten. De oranjebloesem en de jasmijnbloesem maken het mengsel af. Dit doen ze met hun rustgevende en kalmerende werking.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 180–195°C / 356–381°F

GENEESKRACHTIGE MIX

GENEESKRACHTIGE MIX

Ingrediënten:

 • Rozemarijn (basis)
 • Eucalyptus (stabilisator)
 • Basilicum (stabilisator)
 • Pepermuntblad (stabilisator)
 • Tijm (stabilisator)
 • Kruidnagel (smaak/ twist)

Werking:

 • Boost voor immuunsysteem
 • Antiviraal
 • Ontstekingsremmend
 • Rustgevend

Dit mengsel bevat de grootste collectie gedroogde kruiden en is bedoeld om de strijd aan te gaan met verkoudheid en griepachtige verschijnselen. Ook wordt je natuurlijke immuunsysteem erdoor versterkt. Rozemarijn bevat antioxidanten, terwijl pepermunt eventuele verstoppingen verhelpt. De resterende stabilisatoren en de kruidnagel zorgen voor de hoognodige hulp voor het spijsverteringsstelsel. Al met al dus een compleet arsenaal voor je gevecht tegen ziektes.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 130–155°C / 280–315°F

BEDTIJD MIX

BEDTIJD MIX

Ingrediënten:

Werking:

 • Ontspanning
 • Verlichting bij migraine
 • Vermindering van slapeloosheid
 • Vermindering van angstgevoelens

Breng kalmte en sereniteit aan in je ritueel voor het slapengaan. Koningskaars maakt je systeem vrij, waardoor het je ademhaling verlicht. De citroenmelisse en het frambozenblad vullen elkaar aan en halen de eventuele scherpe randjes van de koningskaars. Ook zorgen ze ervoor dat je lichaam snel in een ontspannen toestand geraakt. Munt is het laatste bestanddeel en zorgt voor een prettig smaakje en aroma.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 175–190°C / 347–374°F

LUCIDE DROOM MIX

LUCIDE DROOM MIX

Ingrediënten:

Werking:

 • Vermindering van slapeloosheid
 • Ontspanning
 • Rustgevend
 • Kalmerend

De vrijbuiter van de groep, het lucide droom mengsel, zorgt voor een (grotendeels) wettelijke mogelijkheid om levendige en visioen-achtige dromen te ervaren. In Polen is droomkruid echter sinds 2009 verboden, omdat het bij sommige gebruikers hallucinaties veroorzaakte. Damiana zorgt ervoor dat het bloed wordt rondgepompt. Hierdoor krijg je dergelijke avontuurlijke dromen. De blauwe lotus en munt brengen je in een rustige slaap.

Aanbevolen vaporizer temperatuur: 180–194°C / 356–381°F

Calea Zacatechichi

Bekijk Calea Zacatechichi

HOE MAAK JE JE EIGEN KRUIDENMENGSEL VOOR IN DE VAPORIZER?

HOE MAAK JE JE EIGEN KRUIDENMENGSEL VOOR IN DE VAPORIZER?

Het maken van je eigen recepten met de kruiden van jouw voorkeur is zo simpel als wat. We raden je dan ook aan om naar hartenlust te experimenteren. Probeer verschillende stabilisatoren en smaak/twist kruiden, om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Denk er alleen aan dat je de hierboven genoemde verhoudingen aanhoudt. De makkelijkste manier om je mengsels te bereiden, is in drie/vier grote kommen; verdeeld in basis, stabilisator en smaak/ twist. Zo kun je ze met de hand bereiden voordat je ze aan je vaporizer toevoegt.

Als we bijvoorbeeld het "Tantrisch Mengsel" als voorbeeld nemen, dan doe je 3 handjes damiana, het basiskruid, in schaal nummer 1. De oranjebloesem en jasmijnbloesem doe je bij elkaar in de tweede kom. En daarna doe je daarvan 2 handjes in schaal nummer 1 met de damiana. Tot slot voeg je 1–1½ handje pepermuntblad toe. De hoeveelheid is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste sterkte van de pepermuntsmaak. Combineer de kruiden en roer het geheel goed door voordat je het in je vaporizer doet.

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken