Blog
Vaporizer Kruiden
4 min

Hoe Maak Je Je Eigen Vape Kruidenmengsel? Top 6 Recepten Voor Vape Kruiden

4 min

De natuur biedt diverse unieke en smaakvolle kruiden. Deze heilzame planten kun je gebruiken met een vaporizer. Dit is in feite een moderne vorm van aromatherapie. Hoewel wiet haar eigen aangename effect heeft, bestaan er talloze andere plantensoorten die je op vergelijkbare wijze met een vaper kunt gebruiken.

Veel kruiden bevatten aromatische stoffen, genaamd terpenen. Deze zorgen voor kenmerkende smaken, geuren en effecten. Bij het roken gaan deze vluchtige bestanddelen vaak verloren. Vapen is meestal echter mild genoeg om ze intact te houden! In tegenstelling tot roken, kan verdamping deze terpenen en andere moleculen vrijgeven, zonder dat er carcinogene stoffen vrijkomen.

Deze kruiden zijn afzonderlijk te gebruiken, maar de beste resultaten behaal je door planten te combineren die goed samengaan. Met een zorgvuldig samengestelde formule — op basis van de juiste verhoudingen — staat je een aangename en smaakvolle plantaardige beleving te wachten.

DE ADEQUATE VERHOUDINGEN VAN DROGE KRUIDEN

DE ADEQUATE VERHOUDINGEN VAN DROGE KRUIDEN

We hebben onze mengsels samengesteld op basis van meerdere factoren. Allereerst verdampen de bestanddelen van verschillende kruiden bij uiteenlopende temperaturen. Daarom hebben we soorten bij elkaar gezocht die je op dezelfde temperatuur kunt vapen voor het beste effect.

Ten tweede hebben we ervoor gezorgd dat elk kruid op de een of andere manier bijdraagt aan de ervaring. Dit kan puur met de smaak te maken hebben, maar ook met hoe de plant lichaam en geest beïnvloedt. Een algemeen overzicht van elke formule vind je hieronder. Je kunt deze richtlijnen ook gebruiken om je eigen mengsels te creëren.

 • Basis: Het fundament van je creatie. De basis moet een kruid met een stevige body zijn en goed verdampen. Dit vormt het grootste deel van het mengsel.
 • Modificatoren: 2-4 kruiden ter aanvulling op de basis. Ze moeten een vergelijkbare smaak hebben en vormen een behoorlijk deel van het mengsel. De modificatoren moeten het effect van het basiskruid aanvullen en niet tegengaan. Zo is het combineren van een rustgevend kruid met een energiekere soort contraproductief.
 • Smaak: Deze kruiden worden toegevoegd in de geringste hoeveelheid. Beschouw deze als je wildcard. Gebruik een klein beetje van een sterk geurend kruid om een karakteristiek vleugje toe te voegen. Ga er echter spaarzaam en verstandig mee om. Als je teveel van iets gebruikt, kan het gaan overheersen en het mengsel uit balans brengen.

Bereid je mengsel met een verhouding van 3:2:1 (basis:modificator:smaak). Goed mengen voordat je het in je vaporizer stopt.

TOP 6 FAVORIETE KRUIDENRECEPTEN OM TE VAPEN

Nu je bekend bent met de juiste verhoudingen, hebben we hieronder enkele mengsels voor je. De volgende recepten behelzen tal van stimulerende samenstellingen. Probeer ze allemaal of maak je eigen prikkelende mengsel.

KICKSTART MIX

KICKSTART Vape Kruiden Blend

Ingrediënten:

Ideaal voor:

 • Ochtendenergie
 • Focus
 • Alertheid
 • Cognitie

Het Kickstart-mengsel helpt je de dag goed te beginnen. Het biedt fijne energie, zonder de rillingen en nervositeit van teveel koffie. Als basis geeft ginseng een stoot energie, met een stevige, aardachtige smaak. Groene thee biedt een kleine dosis cafeïne om de geest op te wekken. Kolanoot vult dit effect aan door de alertheid verder te verhogen. Tot slot voegt macawortel meer aardachtige smaken toe.

Gerelateerd artikel

De Beste Vaporizer Kruiden Voor Een Energie Boost

Dit mengsel is niet alleen ideaal voor ’s ochtends, maar tevens een verkwikkende oplossing voor je middagdip. Heb je nog plannen voor later? Vape dit mengsel dan zeker en bereid jezelf voor op een leuke avond met vrienden.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 170–190°C

ULTIMATE CHILL MIX

ULTIMATE CHILL VAPE KRUIDEN BLEND

Ingrediënten:

Ideaal voor:

 • Ontspanning
 • Tot rust komen
 • Gemoedsrust
 • Meditatie en yoga

De naam van dit mengsel beschrijft deze mix perfect. Vape dit kruidenpreparaat wanneer je ontspanning nodig hebt. Relax en geniet van het rustgevende en verzachtende effect. Neem bijvoorbeeld een paar trekken voor een meditatiesessie of wanneer je wilt lezen. Dit helpt om jezelf helemaal in het hier en nu te brengen. Damiana verzacht de geest, maakt een einde aan gepieker en heeft een muntachtige, kruidige smaak. Kamille verbetert deze rustgevende effecten en helpt je na een lange dag lichamelijk en geestelijk ontspannen. Tot slot voegt lavendel een nostalgische geur toe.

Dit mengsel wekt gevoelens van sereniteit op. Een geweldige optie om de geest op de voorgrond te plaatsen en voor persoonlijke reflectie.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 175–190°C

TANTRIC MIX

TANTRIC Vape Kruiden Blend

Ingrediënten:

 • Basis: damiana
 • Modificatoren: oranjebloesem, jasmijn
 • Smaak: pepermuntblad

Ideaal voor:

 • Ontspanning
 • Geruststelling
 • Bevordering van seksuele energie

Dit mengsel is gericht op het ontspannen van lichaam en geest. Het brengt je in een staat van rust en in het huidige moment. Zodoende is het ideaal om te vapen voor intieme momenten met je partner. Damiana brengt je in de stemming doordat het kruid je geestelijk tot rust brengt. Zowel oranjebloesem als jasmijnbloesem helpen je zorgen verlichten en voegen een bloemig aroma en citrustonen toe die de zintuigen prikkelen. Een kleine dosis pepermunt zorgt dat het mengsel explodeert van de frisheid.

Wil je sensuele momenten met je partner of alleen beleven? Deze kruidenmix kan de ervaring verbeteren.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 180–195°C

SUPER-SOOTHER MIX

Super-Soother Vape Kruiden Blend

Ingrediënten:

Ideaal voor:

 • Rust
 • Verkwikking
 • Geruststelling
 • Ontspanning
 • Bevorderen van rust

Dit mengsel helpt het lichaam, de geest en de ziel gerust te stellen. Alle kruiden in dit mengsel verbeteren de sfeer, je stemming en helpen je de tijdelijke aard van situaties in te zien. Rozemarijn biedt een aardachtige en bloemige basis en zorgt voor een goed humeur. Eucalyptus, basilicum, pepermuntblad en tijm bieden samen een verfrissende smaak die stimulerend werkt. Kruidnagel biedt een heerlijk vleugje dat al deze unieke smaken samenbrengt.

Gerelateerd artikel

De Beste Natuurlijke Kruiden (Om Te Vapen) Voor Ontspanning

Met alle dagelijkse beslommeringen heb je soms iets nodig om de scherpe kantjes eraf te halen. Dit kruidenmengsel richt zich op het lichaam en de geest om rust te bieden.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 130–155°C

BEDTIME MIX

BEDTIME Vape Kruiden Blend

Ingrediënten:

 • Basis: Koningskaars
 • Modificatoren: citroenmelisse, framboosblad
 • Smaak: munt

Ideaal voor:

 • Ontspanning
 • Rust

Begin je te piekeren zodra je in slaap probeert te vallen? Gebruik dan de Bedtime-mix voor wat sereniteit. Een paar trekken van dit mengsel ontspant de geest. Koningskaars heeft een rustgevend effect met contrasterende smaken van bitterheid en zoetigheid. Citroenmelisse en framboos bereiden je verder voor op de slaap en voegen een fruitig vleugje toe. Munt rondt het mengsel af met een overheerlijke frisheid.

Gebruik de Bedtime-mix en geniet van pure ontspanning, terwijl je lichaam en geest gerustgesteld worden voor een goede nachtrust. Elk aroma brengt je zintuiglijk in verrukking terwijl je in slaap valt.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 175–190°C

LUCID MIX

LUCID Vape Kruiden BLEND

Ingrediënten:

Ideaal voor:

 • Ontspanning
 • Rust
 • Dromen

Neem voor het slapengaan een paar trekken van dit mengsel als je lucide dromen wilt opwekken. Er zijn verschillende manieren om de kans te verhogen op een lucide droom. Dit mengsel kan je daarbij helpen. Damiana biedt een rustgevende basis. Blauwe lotus en Calea zacatechichi kunnen de dromende geest in een lucide toestand brengen. Munt maakt het mengsel vooral smakelijker en aangenamer.

Wil je je dromen sturen of simpelweg een veranderde manier van denken ervaren? De Lucid-mix is een uitstekende manier om dit te bereiken.

 • Aanbevolen vaporizer-temperatuur: 180–194°

HOE MAAK JE JE EIGEN KRUIDENMENGSEL OM TE VAPEN?

HOE MAAK JE JE EIGEN KRUIDENMENGSEL OM TE VAPEN?

Voel je vrij om te experimenteren bij het maken van je eigen mengsel. Kies kruiden die je aanspreken en volg de hierboven genoemde richtlijnen om een succesvolle samenstelling te ontwikkelen.

Pak er 3-4 grote schalen bij om je eigen mengsel te bereiden. Verdeel de kruiden over de categorieën basis, modificatoren en smaak. Prepareer ze handmatig voordat je ze toevoegt aan het compartiment van je vaporizer.

Stel dat we de Tantric-mix gaan maken. Hiervoor doe je drie handjes damiana, het basiskruid, in de eerste schaal. Twee handjes (in totaal) oranjebloesem en jasmijnbloesem meng je in de tweede kom. Dit voeg je vervolgens toe aan de eerste schaal.

Tenslotte kun je 1–1½ handje pepermuntblad toevoegen. De exacte hoeveelheid hangt af van je smaak en hoe sterk je de pepermuntsmaak wenst. Combineer het geheel en meng alles goed voordat je het in je vaporizer stopt. Geniet ervan!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken