Blog
Acupunctuur En De Verrassende Link Met Cannabis
1 min

Acupunctuur En De Verrassende Link Met Cannabis

1 min

Velen hebben de neiging de effectiviteit van acupunctuur te verwerpen, maar het kan zeker effectief zijn. Daarnaast kan het net zo werken als cannabis.

Acupunctuur is een traditionele Chinese therapie die al duizenden jaren wordt gebruikt. Het draait om het plaatsen van zeer fijne naalden in de huid van de patiënt, op diverse plaatsen in het lichaam, op variabele diepten. Geloofd wordt dat het hiermee mogelijk is stress en pijn te verlichten, maar tot nu is niet wetenschappelijk bewezen hoe het werkt. Het blijkt nu, dat de naalden cannabinoïden receptoren activeren.

Traditioneel werd geloofd dat acupunctuur punten zich bevinden langs de meridianen, waardoor "chi" (levensenergie) vloeit; maar natuurlijk is hier geen wetenschappelijk of biologisch bewijs voor. Als gevolg hiervan, wordt acupunctuur door het westen als controversieel beschouwd en sceptisch bekeken.

Nieuw onderzoek verbindt Acupunctuur met het endocannbinoïden systeem.

Om de effecten van acupunctuur beter te begrijpen, begon een team van Chinese wetenschappers te onderzoeken wat de effecten zijn op het lichaam van ratten met artritis. Meer specifiek: Zij onderzochten hoe elektro-acupunctuur het lichaam beïnvloedt. Elektro-acupunctuur is een methode waarin milde elektrische stroom wordt verbonden aan de metalen naalden in het lichaam, waardoor elektrische stroom door de spieren trekt. Het is aangetoond dat dit een effectieve methode is voor het behandelen van ontstekingspijn. Door het analyseren van de effecten van deze behandeling op een moleculair niveau. ontdekten zij dat elektro-acupunctuur een sterke reactie activeerde van CB1 receptoren. Dit zijn delen van het endocannabonoïdensysteem die ons helpen omgaan met ontsteking en pijn, dezelfde receptoren die door cannabis worden geactiveerd.

Het proces van elektro-acupunctuur lijkt de hoeveelheid CB1 receptoren te verhogen, binnen een gedeelte van de hersenen die we het striatum noemen. Dit onderzoek bevestigde dat elektro-acupunctuur, op dit gebied, hetzelfde effect had in het verhogen van de hoeveelheid dopamine receptoren als cannabis, een zeer interessante ontwikkeling. Het is echter niet duidelijk hoe dopamine in verband staat met pijn verlichting.
Dit onderzoek heeft aangetoond, dat de effecten van acupunctuur nauw verbonden zijn met en gelijk staat aan de medicinale effecten van cannabis. Meer onderzoek is nodig, maar herhalingen van dit onderzoek ondersteunen deze bevindingen. Het is alweer een onderzoek dat aantoont hoe de endocannabinoïden systemen in onze lichamen kunnen worden geactiveerd voor ons welzijn en als acupunctuur legaal is, dan zou cannabis dit zeker ook moeten zijn!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken