Blog
DMT: Het levensreddende medicijn van de toekomst?
2 min

DMT: Het levensreddende medicijn van de toekomst?

2 min
Research Smartshop

DMT wordt door psychonauten over de hele wereld geroemd als het meest krachtige, bekende hallucinogene middel. Maar de wetenschap denkt dat het nog meer toepassingen kan hebben.

DMT staat in vele culturen bekend als een krachtig hulpmiddel voor spirituele groei, genezing en ontwikkeling. De psychedelische inzichten die dit meest krachtige, hallucinogene middel ter wereld kan bieden maakt het erg populair, bij zowel mensen die zichzelf willen ontdekken en innerlijke groei willen bereiken als mensen die staan te popelen om op de sterkste recreatieve trip ooit te gaan.

Deze verhelderende psychedelische stof bezit mogelijk veel meer toepassingen, waaronder het redden van levens. Een groep wetenschappers hoopt dit te ontdekken in een voorgesteld onderzoek, waarin zij veronderstellen dat DMT de hersenen in staat stelt langer te leven zonder zuurstof, waardoor artsen en paramedici langer de tijd hebben om mensen te redden wanneer klinische dood zich inzet.

"Ons voornaamste grondbeginsel is dat DMT betrokken is bij het genezen en regenereren van cellen. Het helpt het lichaam extreme stress, zoals klinische dood, te overleven," schrijft Ede Frecska, een van de hoofdonderzoekers. "Onze groep heeft al experimentele ondersteuning van dit concept geleverd in het veld van immunologie."

WAT IS KLINISCHE DOOD?

Er wordt in principe gesproken van klinische dood als het hart stopt met slaan, waardoor zuurstof niet meer naar de hersenen kan worden gepompt. Tijdens klinische dood kan een persoon worden gereanimeerd, waardoor de kans op hersenbeschadiging laag is. Na ongeveer 5 minuten zonder zuurstof, bereikt een persoon terminale dood. Zodra iemand terminaal dood is, komt hij zij waarschijnlijk niet meer bij. Mocht dat wel gebeuren, is de kans op serieuze hersenbeschadiging hoogstwaarschijnlijk.

Door de weerstand tegen een zuurstoftekort in de hersenen te verhogen, kan de periode van klinische dood worden verlengd, waardoor medische professionals een betere kans hebben het leven van een persoon te redden. Dit betekent dat DMT mogelijk onmisbaar kan worden in de ambulances en op de eerste hulp van de toekomst.

DE HYPOTHESE

De groep is op dit moment bezig met een Indiegogo campagne om het geld bij elkaar te krijgen voor het onderzoek. In hun video beweren ze het volgende: "In reactie op een levensbedreigende situatie, kunnen de longen grote hoeveelheden DMT synthetiseren en dit in enkele seconden vrijgeven in de slagaderen. Omdat het hart zijn laatste systolische contracties heeft gemaakt, hebben de hersenen niet veel tijd."

De belangrijkste hypothese is dat wanneer DMT in de hersenen arriveert, het aan de neuronen vertelt hun energie consumptie te verminderen, waardoor extra tijd wordt gecreëerd.

Natuurlijk is dit allemaal slechts theorie, maar deze theorie is wetenschappelijk stevig onderbouwd. Als ze het geld bij elkaar kunnen krijgen, en positieve resultaten behalen, zal er veel uitgebreider onderzoek nodig zijn. Hoewel dit onderzoek niet zal leiden tot onmiddellijke praktische toepassingen, is het wel een definiërend moment in het wetenschapsveld. Het is de sleutel naar een heel nieuw onderzoeksveld en het zal fungeren als fundering naar toekomstig onderzoek. Het is enorm belangrijk. Laten we hopen dat ze het geld bij elkaar krijgen en positieve resultaten behalen. Je kan meer lezen over het onderzoek, en de vele getuigenissen van andere wetenschappers, op hun Indiegogo pagina.

Opmerking: We zijn niet geaffilieerd met of gesteund door deze onderzoekers. We willen alleen dat dit veld van de wetenschap wordt uitgebreid, in het voordeel van ons allemaal. Dit onderzoek heeft het vermogen in de toekomst wellicht ontelbare levens te redden.


Read more about
Research Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken