Blog
Totale Zonsverduistering
1 min

Festivals Om De Totale Zonsverduistering Te Vieren

1 min
Festivals Nieuws

Een totale zonsverduistering markeert een significant en spiritueel moment voor wie in de kosmische en heilige aspecten van psychedelica willen duiken. Op 21 augustus zal er weer eentje plaatsvinden. We bekijken wat een totale zonsverduistering is en bespreken een aantal festivals die het vieren.

WAT IS EEN TOTALE ZONSVERDUISTERING?

Voordat we duiken in de festivals die tijdens de totale zonsverduistering gepland staan, willen we je eerst vertellen wat een zonsverduistering precies is. Een zonsverduistering is een astronomisch evenement dat voorkomt wanneer een astronomisch object, in dit geval de zon, tijdelijk geblokkeerd of verduisterd wordt doordat een ander lichaam tussen het object en de toeschouwer staat. Een zonsverduistering komt dus in principe voor wanneer de maan tussen de Zon en de Aarde komt te staan, en de Maan het zicht op de zon volledig of gedeeltelijk blokkeert.

DE PSYCHEDELISCHE KANT VAN ZONSVERDUISTERINGSFESTIVALLEN

Er worden tijdens de zonsverduistering vaak festivals georganiseerd om de speciale gebeurtenis te vieren. Alhoewel mensen daar vaak heen gaan om onderdeel te zijn van het unieke evenement, hebben zonsverduisteringsfestivals ook een spirituele en rituele kant – die gaat generaties terug en heeft meestal te maken met psychedelica.

Sommige mythes suggereren dat de Zon tijdens deze gebeurtenis met de Maan trouwt in een zoektocht naar eenheid in bewustzijn. Veel psychonauten en festivalgangers proberen op dezelfde manier zelf één te worden met het universum, en onderzoeken de synchroniciteit tijdens het evenwicht van deze kosmische gebeurtenis. Er worden echter niet alleen psychedelica gebruikt; ook meditatie, hypnose, trance, dans en andere technieken worden gebruik om de zintuigen te versterken en onderdeel te worden van het evenement.

WELKE FESTIVALS MOET JE BEZOEKEN TIJDENS DE VERDUISTERING?

Nu er in augustus een volledige zonsverduistering aankomt, hebben we een aantal festivals verzameld die het bezoeken waard zijn als je dit kosmische fenomeen zelf wil vieren.

Oregon Eclipse – Big Summit Prairie, Oregon

Oregon Eclipse

Het Oregon Eclipse Festival wil een omgeving creëren waarin menselijke samenwerking grenzen, talen en geloof overstijgt. Dit openluchtfestival zal je geest inspireren en je ziel doen groeien. Het brengt je een oerbeleving, weg van de moderne wereld en de dagelijkse sleur– en dat alles in een trippy, psy-festival omgeving.

Xenyth Festival – Adams, Tennesssee

Xenyth Festival

Met een focus op yoga, meditatie en zelfontwikkeling gebruikt Xenyth Music and Arts Festival de Zonsverduistering niet alleen als manier om te verbinden met het universum, maar ook met jezelf. Dat bevat natuurlijk ook een line-up met topmusici voor de feestgangers onder ons!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken