Blog
Grow Caps (Alles-In-Eén Voeding)
3 min

Growcaps: Simpel Cannabis Kweken

3 min

We hebben een nieuw type cannabisvoeding in ons assortiment die de moeite waard is. GrowCaps is een geavanceerde, alles-in-één voedingsoplossing, waarmee je zorgeloos je planten voedt. In dit artikel bespreken we de voordelen van GrowCaps. Ontdek hoe je er op eenvoudige wijze fantastische cannabis mee kweekt.

Het kweken van cannabis is niet enorm ingewikkeld. Toch moeten kwekers bepaalde zaken te weten om succes te boeken. Het vinden van een balans in de voedingsstoffen tijdens de levenscyclus van de plant is een van de uitdagingen bij het kweken van wiet. Dit is niet altijd eenvoudig. De voedingsbehoeften van cannabisplanten verschillen namelijk tijdens de groeistadia. Het vinden van die balans is echter heel belangrijk. Dit geldt vanaf de zaailingfase tot de bloeiperiode. Fouten bij de voeding (die zelfs ervaren kwekers nog maken) leiden namelijk tot zieke planten. Denk maar aan voedingsblokkades of -tekorten. Als dit gebeurt, loop je risico op een matige oogst. In het ergste geval overleven je planten niet.

Met GrowCaps, voed je je planten zonder gedoe. Ontdek hoe je het kweken van cannabis vergemakkelijkt met GrowCaps. Maak een einde aan de meest vervelende en foutgevoelige taak van de cannabisteelt.

HOE JE GEMAKKELIJK JE VOEDING BEHEERST MET GROWCAPS

HOE JE GEMAKKELIJK JE VOEDING BEHEERST MET GROWCAPS

GrowCaps zijn niet zomaar voedingsstoffen voor de lange termijn, die soms aan commerciële potgrond zijn toegevoegd. Deze geavanceerde, langwerkende voedingsstoffen zijn speciaal ontworpen voor de potkweek van cannabis. Dit product benut ingekapselde polymeren zodat de voedingsstoffen in fases vrijkomen, precies wanneer dat nodig is. Voeg het eenmaal aan je aarde toe, voordat je je zaailingen plant. Meer hoef je niet te doen. Met GrowCaps voorzie je je planten tijdens hun gehele levenscyclus van voedingsstoffen. Wat rest, is regelmatig water geven, want je weet dat je planten altijd de optimale voedingsstoffen ontvangen. In aanvulling op de gebruikelijke macro- en micronutriënten die de GrowCaps na verloop van tijd vrijgeven, bevatten ze ook een wortelstimulator en een bloeibooster. Zo heb je een enkel product waarmee je de opbrengst maximaliseert. Je hebt dus geen andere meststoffen, additieven of boosters nodig, maar mag wel fantastische resultaten verwachten!

Als extra bonus helpt GrowCaps de bodemvochtigheid op peil te houden. Hierdoor kun je je watergebruik met wel 30% verminderen.

VOORDELEN VAN GROWCAPS

VOORDELEN VAN GROWCAPS

 • Je hoeft GrowCaps slechts een keer toe te voegen aan je aarde, voordat je je zaailingen plant.

 • GrowCaps geeft tijdens de volledige levenscyclus van je plant de correcte hoeveelheid plantenvoeding af, op de juiste momenten.

 • Je hebt geen andere voedingsstoffen, additieven of boosters nodig. GrowCaps bevat alles voor een optimale groei.

 • GrowCaps helpt vocht vasthouden in de bodem, zodat je ongeveer 30% minder water nodig hebt.

 • Bevat wortelstimulator en bloeibooster voor de beste kweekresultaten!

HOE GEBRUIK JE GROWCAPS?

Ben je klaar om aan de slag te gaan met GrowCaps? Zo ga je aan de slag:

 • Bereken de juiste hoeveelheid GrowCaps die je nodig hebt.

Om met GrowCaps te kweken, moet je even wiskundig aan de slag. Gelukkig is dit vrij simpel: voor elke liter aarde, voeg je 2 gram GrowCaps toe. Als je een plant kweekt in een pot van 10l, voeg je 20g GrowCaps toe. Bij een pot van 5l voeg je 10g toe. Voor een 15l pot is 30g vereist, enzovoort. Simpel! Je kunt de correcte hoeveelheid GrowCaps afwegen met een digitale weegschaal. GrowCaps vind je bij Royal Queen Seeds in een zak van100g. Hiermee kun je dus 5 planten kweken in individuele potten van 10l. Een zakje GrowCaps van 20g bevat precies genoeg voor een enkele pot van 10l.

 • Prepareer je zaden

Ontkiem je zaden niet in met GrowCaps verrijkte aarde. Net ontkiemde plantjes hebben namelijk geen voeding nodig. Geef ze ongeveer 3 weken de tijd voordat je je zaailingen verpot in aarde met GrowCaps. Ontkiem je zaden zoals gebruikelijk wanneer je met GrowCaps werkt. Voor de beste kiemresultaten, kun je de Smart Start gebruiken in combinatie met de Propagator Pro 2.

 • Je aarde prepareren met GrowCaps

 1. Voordat je de zaailingen overpot, dien je de aarde te prepareren met GrowCaps. Geen zorgen, je hoeft dit slechts eenmalig te doen. Volg simpelweg onze stap-voor-stap gids om de optimale omstandigheden te bewerkstelligen.

 2. Gebruik reguliere potgrond. “Lichtbemeste” potgrond met slechts een kleine hoeveelheid voeding is ideaal. Maar willekeurige, universele potgrond werkt ook prima. Kies alleen niet voor potgrond die reeds is voorzien van langwerkende meststoffen. Vaak staat op het etiket van de zak vermeld dat de voedingsstoffen goed zijn voor enkele maanden.

 3. Vul je pot met de aarde, zodat je weet hoeveel aarde je moet prepareren.

 4. Giet nu de aarde uit de pot in een grote bak. Mix de aarde goed met de correcte hoeveelheid GrowCaps. Zorg vooral voor een gelijkmatige verdeling. Onthoud dat je 2g GrowCaps gebruikt op elke 1l aarde. Over het algemeen is een verhouding van 10l aarde en 20g GrowCaps optimaal voor het kweken van een enkele plant.

 5. Giet de aarde terug in de pot en voeg de juiste hoeveelheid water toe. Weet je niet hoeveel dat is? Deel de potmaat door 10. Bij een 10l pot heb je 1l water nodig, etcetera. Verzeker ook dat het water op kamertemperatuur is, ongeveer 18–22°C.

 6. Wacht nu 12 uur en geef je aarde dan opnieuw water. Je houdt dezelfde hoeveelheid aan als in stap 4.

 7. Wacht nogmaals 12 uur voordat je zaailing in de pot plaatst. Geef je zaailing een klein beetje water.

 8. Na ongeveer een week kun je beginnen met je standaard waterbeurten.

BELANGRIJKE INFORMATIE

BELANGRIJKE INFORMATIE

 • GrowCaps houdt vocht vast in de bodem. Hierdoor hoef je minder water te gebruiken. Verminder jouw standaard waterbeurten dus met 30%.

 • GrowCaps werkt voor autoflowering en fotoperiodieke cannabissoorten.

 • GrowCaps is geoptimaliseerd voor binnenteelt en niet bedoeld om buiten te kweken.

 • Ontkiem geen zaden in het medium met GrowCaps. Pot je zaailingen over in de pot met GrowCaps zodra ze grofweg 3 weken oud zijn.

GEWELDIGE CANNABIS KWEKEN MET GROWCAPS: CONCLUSIE

Het balanceren van voedingsstoffen tijdens het leven van je cannabisplanten, maakt het kweken van wiet extra uitdagend. Met GrowCaps hoef je minder hard te werken en slechts regelmatig water te geven. Een ander voordeel van GrowCaps is dat het gebruik van talloze verschillende voedingsstoffen en additieven tot het verleden behoort. Je planten ontvangen namelijk alles wat ze nodig hebben voor optimale groei en maximale opbrengsten. Hierdoor is GrowCaps een geweldige allesinéén voedingsoplossing voor binnenkwekers.

Veel kweekplezier!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken