Blog
High Efficiency Kweken Met Aeroponics
2 min

High Efficiency Kweken Met Aeroponics

2 min
Kweken Seedshop

Een aeroponic cannabisteelt biedt ervaren kwekers een zeer efficiënte manier om hun plantjes te produceren. Hier volgt een korte introductie in dit vaak vergeten systeem; het is het overwegen zeker...

... waard.

Als het gaat om gevorderde kweektechnieken en het kweken van cannabis zonder aarde, zal vaak als eerste aan hydroponics worden gedacht. Kweken op hydroponics is echter niet de enige gevorderde en efficiënte optie voor de meer ervaren kweker; er is namelijk ook het minder bekende aeroponic systeem.

WAT IS EEN AEROPONIC SYSTEEM?

Net zoals hydroponics, is aeroponics een methode om planten te kweken zonder het gebruik van aarde als groeimedium. In tegenstelling tot hydroponics, waarin water als groeimedium wordt gebruikt, wordt er bij aeroponics gebruik gebruik gemaakt van helemaal niets en worden de wortels opgehangen in de lucht. De wortels worden vervolgens op regelmatige intervallen beneveld met een wateroplossing met voedingsstoffen, waarmee verzekerd wordt dat de plant goed gevoed blijft.

WANNEER OVERWEEG JE AEROPONICS IN PLAATS VAN HYDROPONICS?

Het grote voordeel, van het gebruiken van een aeroponic systeem, is dat het zelfs efficiënter kan zijn dan een hydroponic systeem. Het belangrijkste voordeel is de zuurstofvoorziening naar de wortels, die de groei enorm stimuleert. Daarnaast worden voedingsstoffen meer efficiënt opgenomen, dankzij de fijne beneveling, waardoor de noodzaak voor meststoffen wordt verminderd.

Een ander enorm voordeel is dat het veel gemakkelijker is om een aeroponic systeem op te zetten dan een hydroponic systeem. Je kan alles wat je nodig hebt voor een aeroponic systeem meestal eenvoudig kopen bij je lokale doe het zelf winkel, terwijl een hydroponic systeem vaak zeer gespecialiseerde apparatuur vereist.

Er is ook nog het feit dat cannabisplanten in een aeroponic systeem veel makkelijker te verplanten zijn. Omdat er geen groeimedium is, heb je ook niet te maken met de shock van het verpotten naar een ander aero systeem. Dit kan een enorm voordeel zijn voor kwekers met een grote hoeveelheid planten, omdat ze meer flexibiliteit hebben.

Een kweek op aeroponics kan ook in zijn geheel worden geobserveerd zonder de planten te verstoren. Hierdoor kan het veel eenvoudiger zijn om mixen met voedingsstoffen te bepalen, maar ook eventuele problemen te herkennen en op te lossen voor ze uit de hand lopen.

Hoewel aeroponic systemen vele voordelen bieden, kleven er ook een paar nadelen aan. Het beheren van de pH bijvoorbeeld, dient veel nauwkeuriger te gebeuren in een aeroponic systeem, omdat de wortels veel kwetsbaarder zijn. Daarom moet een aeroponic systeem uitsluitend worden overwogen door zelfverzekerde, gevorderde kwekers, ondanks het feit dat het systeem op zich, in theorie, veel beter is.

DE VOORDELEN VAN AEROPONICS

De voordelen van aeroponics worden niet alleen in vergelijking met hydroponics duidelijk, want er zijn nog vele andere voordelen te behalen.

Een zo'n voorbeeld is vrij belangrijk: Cannabis in een aeroponic omgeving groeit extreem snel. Dit komt omdat de wortels de voedingsstoffen meer efficiënt opnemen, maar de wortels hebben ook 24/7 zuurstof beschikbaar. En dat is iets dat niet gezegd kan worden voor andere kweekmethoden.

Een ander voordeel is dat er, vanwege de meer efficiënte absorptie methode, minder water en voedingsstoffen nodig zijn. Een aeroponic systeem is ook eenvoudiger te onderhouden, vereist minder ruimte en biedt de kweker meer mobiliteit met de planten. Er is veel om dol op te zijn!

HIGH PRESSURE AEROPONICS

Dankzij de slimmeriken bij NASA, hebben we nu ook toegang tot high pressure aeroponics (HPA). HPA maakt gebruik van een hogedruk-systeem, om een zeer fijne nevel te creëren, waarbij het formaat van de druppels varieert van 30-80 microns. Hierdoor kan het water en de voedingsstoffen direct door de wortels uit de lucht worden gehaald. En dat niet alleen; het hogedruk-systeem verstuift ook de voedingsoplossing, waarbij nog meer voordelen kunnen worden behaald. Deze twee factoren kunnen de vraag naar water en voedingsstoffen met wel 90% verminderen.

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er vele voordelen aan dit vaak vergeten of onbekende systeem. Natuurlijk heb je een nauwkeurige en zelfverzekerde hand nodig, maar voor veel veteranen zal deze uitdaging waarschijnlijk aantrekkelijk klinken. En zodra je de techniek onder de knie hebt, zal je intense toppen kweken zoals je nog nooit eerder hebt gedaan!


Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken