Blog
Cannabis Stress Verlicht
1 min

Hoe Cannabis Stress Verlicht

1 min
News Research

We weten allemaal dat cannabis kan helpen ontspannen aan het einde van de dag en je stressvolle momenten kan verlichten. Maar hoe zit het wetenschappelijk met dit zeer gewilde effect?

Hoewel cannabis nu wordt gebruikt om een grote hoeveelheid verschillende aandoeningen te behandelen, wordt het verlichten van angst en stress het meeste genoemd als reden voor gebruik. Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Er een opsteken kan een geweldige manier zijn een uitputtende dag te beëindigen, zonder dat je achterblijft met een vervelende kater als je ontnuchtert. De vraag is echter: Is dit simpelweg een bijproduct van de ontspannende euforie? Of is er meer aan de hand?

Er zijn genoeg onderzoeken die gaan over de stressverlichtende mogelijkheden van cannabis en de cannabinoïden. Er zijn ook genoeg onderzoeken waaruit blijkt dat het tegenovergestelde effect kan worden bereikt, als je te ver gaat met de THC. Het lijkt dus te gaan om de balans tussen de cannabinoïden.

Onderzoek naar de zaak lijkt de nadruk te leggen op de neurologische aspecten van deze interactie; hoe cannabis werkt op de hersenen. Een aanhoudend thema, dat altijd op lijkt te duiken, is de wisselwerking van cannabis met het endocannabinoïdensysteem.

Het Draait Altijd Om Het Endocannabinoïdensysteem

HET DRAAIT ALTIJD OM HET ENDOCANNABINOÏDENSYSTEEM

Het endocannabinoïdensysteem is een netwerk van receptoren, die in het hele lichaam kan worden gevonden. Het is zeer geconcentreerd in de hersenen en komt bijna overal waar het centrale zenuwstelsel komt. De bestanddelen van cannabis, zoals THC en CBD, binden zich aan dit systeem, waarbij een groot aantal variërende effecten in het hele lichaam worden veroorzaakt.

Een van de vele verantwoordelijkheden, die aan het endocannabinoïdensysteem worden toegeschreven, is het beïnvloeden van niveaus van stress en angst. Dit wordt gedaan door het lichaam, die chemicaliën afgeeft die overeenkomen met die stoffen in cannabis. Een zo'n chemische stof is anandamide, die vergelijkbaar is met THC.

THC werkt op dezelfde receptoren en paden in de hersenen als anandamide en is daarom in staat de stress beherende/verlichtende effecten na te bootsen, waarmee verlichting wordt geboden. Dus de volgende keer dat je een beetje stoom afblaast, onthoud dan dat marihuana daadwerkelijk effect heeft op de stressniveaus in je lichaam en je niet simpelweg opgelucht laat voelen als bijproduct.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

Voordat je echter op jacht gaat naar een variant met de grootste hoeveelheid THC die je kan vinden, vergeet niet dat de wisselwerkingen tussen de vele cannabinoïden uit cannabis complex kunnen zijn en dat geldt nog meer voor de manier waarop ze nog verder werken in het lichaam. Het is bekend dat THC-rijke cannabis variaties, zonder een hoog CBD gehalte om dit te helpen reguleren, daadwerkelijk stress en angst bij sommigen verhogen. Speel dus op veilig en ga niet te ver!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken