Blog
Kerstfeest Met Cannabis-Thema
4 min

Hoe Organiseer Je Een Kerstfeest Met Cannabis-Thema

4 min

Wat dacht je ervan om dit jaar met de kerstdagen een feest te organiseren met cannabis als hoofdthema? We hebben enkele inspirerende ideeën voor je. Familie en vrienden zullen het erover eens zijn dat je cannabis kerstfeest een fantastisch succes is!

Elk feest wordt een stuk leuker als je er een thema aan toevoegt. Dat kun je ook met de kerst doen. Dan wordt het extra speciaal. Vier het feest van cadeautjes geven en aardig zijn voor anderen met het organiseren van een fuif met cannabis als thema. Nu wiet steeds meer mainstream aan het worden is, zou dat een mooie gelegenheid zijn om te laten zien dat je gek bent op ganja. In dit overzicht kun je wat inspiratie opdoen. Meer heb je niet nodig om een perfect blowfeest te geven.

FEESTVERSIERING

Een feest zonder versieringen. Dat is toch niks?

  • Kaarsen: wanneer je hele huis vol staat met brandende kaarsen komt dat de feestvreugde ten goede. Er zijn hierbij verschillende opties die een goede afspiegeling zijn van de cannabis cultuur. Stel dat je bijvoorbeeld een feestelijk kerstmaal georganiseerd hebt. Je kunt dan een frisgroen wietblaadje in een schaaltje met drijfkaarsen doen. Dat geeft wat kleur aan de donkere feestdagen. Je kunt ook 420-kaarsen kopen, die verspreiden de subtiele hemelse geur van wiet. Maar ja, het rook toch al behoorlijk naar Skunk rond de kerstboom.
  • Feestverlichting: kerstverlichting maakt kerst pas een echt kerstfeest. En kijk eens wat er te koop is. Een lichtsnoer vol met wietblaadjes. Je kunt het ophangen waar je wilt, in de kerstboom, op je balkon, of aan de muur.
  • Gouwe Ouwe: leuk de gouwe ouwe kerstdecoraties op met versieringen in de vorm van een wietblad. De versiersels kun je met klei of verf aanbrengen op een lamp. Maak een krans in de klassieke vorm. Hang daar ter decoratie lege blunts in. Je kunt zelfs een kerstkrans maken van de takjes van de kerstboom in de vorm van een wietblad. Er zijn nu ook rokjes en cadeaupapier bedrukt met wietblaadjes te koop. Als klap op de vuurpijl zou je, als je een cannabisplant in je huis hebt staan, deze kunnen inzetten als kerstboom.

DRAAG MET TROTS FOUTE KERSTTRUIEN

Draag Met Trots Foute Kersttruien

Veel families organiseren een lelijke truien wedstrijd. Maar met op wiet geïnspireerde kleding draag je behalve wat leuks ook je voorliefde voor cannabis uit. Er zijn kersttruien met dwarrelende sneeuwvlokjes, rendieren en waterpijpen. Je kunt altijd nog enkele details aan je outfit toevoegen als dat niet via opvallende kleding kan. Wat dacht je van kettinkjes en ringen, maar ook sokken en stropdassen die garant staan voor een geslaagd kerstfeest.

FEESTELIJKE KERST CANNABISSOORTEN

Feestelijke Kerst Cannabissoorten

Wanneer je op alle details let, word je de beste gastheer/gastvrouw van Nederland. Er zijn ook cannabissoorten die zich goed lenen voor de kerst. Iedereen wordt namelijk na een hijs een stuk vrolijker. Dat is pas creatief denken en een goede combinatie voor een wietfeest. Hier zijn enkele interessante soorten, die ook nog eens een toepasselijke naam hebben.

  • LEMON WONDER AUTOMATIC

Lemon Wonder Automatic is door de kweekexperts van Zamnesia Seeds ontwikkeld. Het is echt een autoflowering meesterwerk, perfect voor als je met vrienden vakantie viert. Deze indica-dominante soort heeft Lowryder en Lemon OG als ouders, en heeft daardoor spectaculaire smaken en effecten. Een paar hijsjes zijn al voldoende om het beste uit Lemon Wonder Automatic te halen. Ze biedt ontspannende en opbeurende sensaties die heerlijk zijn als je eenmaal klaar bent met de familieverplichtingen rondom de kerstdagen.

Lemon Wonder Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(101)
Ouders: Lowryder x Lemon OG
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

  • LOVE PEACE

Kerstmis is een tijd voor liefde en vrede, of beter gezegd: Love Peace. Deze skunky cultivar is afkomstig van Cheese, gemengd met een beetje Afghani Love. Het resultaat is een sativa-dominante soort, een 100% gangmaker. Of je nu rookt of vapet, met Love Peace heb je echt iets speciaals in handen. Ze heeft alle onmiskenbare smaken en aroma's die je van een Cheese-soort mag verwachten, met precies genoeg pit dankzij haar Afghani-genen. Wat effecten betreft, kun je een opbeurende, euforische en diepgaande high verwachten. Zowel geschikt voor een degelijke lachkick als voor diepgaande gesprekken met vrienden.

Love Peace (VIP Seeds) feminized

(1)
Ouders: Cheese x Afghani Love
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Hoog
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

  • CHOCOLATE HAZE

Chocolate Haze is de ideale wietsoort voor echte zoetekauwen. En wat is er nu beter dan jezelf op welverdiende zoetigheid te trakteren? Deze 90% sativa-dominante variëteit heeft de beste eigenschappen van haar beroemde ouders meegekregen: OG Chocolate Thai en Cannalope Haze. Chocolate Haze heeft allereerst zoete en fruitige smaken, maar die gaan over in rijke, chocoladeachtige ondertonen die zeker indruk zullen maken. Het sterke THC-gehalte van 20% biedt daarbij diepe ontspanning, waardoor je je helemaal warm vanbinnen voelt. 

Chocolate Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(12)
Ouders: OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
Genetica: 10% Indica / 90% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

KERSTFILMS

Kerstfilms

Aan kerstfilms geen gebrek tijdens de kerstdagen. Lui achterover op de bank met een stel vrienden. De joints maken een rondje en gelachen wordt er ook. Dat is pas een goede manier voor het doorbrengen van de kerstdagen. Het wordt helemaal leuk als jullie naar een kerstfilm kijken. Dat kan Gremlins zijn, of Bad Santa. En Scrooged, niet te vergeten. Vergeet niet waar het gedurende de kerstperiode allemaal om draait. Komt allen tezamen. Brand wat wiet. En houd van elkaar.

Gerelateerd artikel

De Beste Kerstcadeaus Voor Stoners 2024

PRESENTJES VOOR IN DE KERSTSOK VAN STONERS

Geliefden verwennen en gezamenlijk de kerstdagen beleven. Dat is de ware kerstgedachte. Daar horen natuurlijk ook geschikte op cannabis gebaseerde kerstgeschenken bij. Er zijn verscheidene waarmee je nooit de mist in gaat. Wat dacht je van lange vloei, of een altijd van pas komende plasma aansteker? Een schattig pijpje of een grinder? Een vaporizer misschien? Beleef de kerst met de mensen waar je het meest om geeft. Steek er eentje op. Zo maak je er voor iedereen het beste kerstfeest van.

GANJA MUZIEK

Ganja Muziek

Je kunt geen perfect feest plannen zonder muziek. Muziek is heel belangrijk voor de kerstvreugde. Er zijn verschillende muziekafspeellijsten die over wiet gaan. Maar ook albums die zijn samengesteld door bekende sterren die cannabis roken. Een van die afspeellijsten heet "Weed Songs Christmas Special" en kun je terugvinden op het kanaal van TheWeedSongs op YouTube. Gouwe ouwe muziek doet het ook goed. Luister bijvoorbeeld naar "The Classic Christmas Album" van Willie Nelson. Er zijn ook minder bekende juweeltjes die ongekende kerstvreugde brengen. Cheeba Kong bijvoorbeeld, met zijn lied "Weed Wish You A Marijuana Christmas".

KERST EDIBLES

Hapjes en drankjes zijn altijd belangrijk. Ze zorgen ervoor dat het feest een groot succes wordt. En lekkere cannabis hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken als cannabis het thema is van het feest. Als je blowt, krijg je een vreetkick. Dat is al eeuwen zo. De hamvraag is of je het in voedsel moet verwerken of niet.

Je kunt schattige red velvet cupcakes bakken. Decoreer ze met een treffende afbeelding van het blad van de cannabisplant. Ga je het spul echter in gerechten verwerken, pas dan een beetje op met de hoeveelheden. Doe er niet zoveel in dat de gasten instorten. Houd een dosis cannabisolie aan van ongeveer 0,3-0,5g zodat iedere portie ongeveer 0,1g bevat. De cannabisolie kan verwerkt worden in klassieke gerechten, zoals bruschetta, lasagne en zelfs kaneelbroodjes.

VROLIJKE KERSTDAMP

Vrolijke Kerstdamp

Sommige mensen beweren dat het aanschuiven bij de open haard een gezellige sfeer in huis brengt. Maar waarom leg je de aansteker niet weg en haal je de vaporizer niet tevoorschijn? Schep een gezonde familieband en rook wat cannabis. De Volcano Hybrid is een schitterend apparaat en geschikt voor feesten en partijen. De rook die je inhaleert met een vaporizer is een stuk gezonder. Bovendien gaat er een flinke hoeveelheid wiet in, ongeveer 2-2,5 gram. Voor mensen die de puntjes op de i willen zetten, biedt de Volcano als extraatje een drie meter lange ballon.

Laat het feest beginnen! 

Dit zijn ze: onze tips en suggesties voor een feestelijke cannabiskerst! Of je nu volop kerst viert met vrienden en/of familie of het liever aan je voorbij laat gaan, er bestaat geen enkele reden om er niet het beste van te maken. Dus, nodig je beste vrienden uit, steek een (of twee) joint(s) aan en omarm de feestelijkheden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken