Blog
Kerstfeest Met Cannabis-Thema
4 min

Hoe Organiseer Je Een Kerstfeest Met Cannabis-Thema

4 min
Lifestyle Nieuws

Wat dacht je ervan om dit jaar met de kerstdagen een feest te organiseren met cannabis als hoofdthema? We hebben enkele inspirerende ideeën voor je. Familie en vrienden zullen het erover eens zijn dat je cannabis kerstfeest een fantastisch succes is!

Elk feest wordt een stuk leuker als je er een thema aan toevoegt. Dat kun je ook met de kerst doen. Dan wordt het extra speciaal. Vier het feest van cadeautjes geven en aardig zijn voor anderen met het organiseren van een fuif met cannabis als thema. Nu wiet steeds meer mainstream aan het worden is, zou dat een mooie gelegenheid zijn om te laten zien dat je gek bent op ganja. In dit overzicht kun je wat inspiratie opdoen. Meer heb je niet nodig om een perfect blowfeest te geven.

FEESTVERSIERING

Een feest zonder versieringen. Dat is toch niks?

  • Kaarsen: wanneer je hele huis vol staat met brandende kaarsen komt dat de feestvreugde ten goede. Er zijn hierbij verschillende opties die een goede afspiegeling zijn van de cannabis cultuur. Stel dat je bijvoorbeeld een feestelijk kerstmaal georganiseerd hebt. Je kunt dan een frisgroen wietblaadje in een schaaltje met drijfkaarsen doen. Dat geeft wat kleur aan de donkere feestdagen. Je kunt ook 420-kaarsen kopen, die verspreiden de subtiele hemelse geur van wiet. Maar ja, het rook toch al behoorlijk naar Skunk rond de kerstboom.
  • Feestverlichting: kerstverlichting maakt kerst pas een echt kerstfeest. En kijk eens wat er te koop is. Een lichtsnoer vol met wietblaadjes. Je kunt het ophangen waar je wilt, in de kerstboom, op je balkon, of aan de muur.
  • Gouwe Ouwe: leuk de gouwe ouwe kerstdecoraties op met versieringen in de vorm van een wietblad. De versiersels kun je met klei of verf aanbrengen op een lamp. Maak een krans in de klassieke vorm. Hang daar ter decoratie lege blunts in. Je kunt zelfs een kerstkrans maken van de takjes van de kerstboom in de vorm van een wietblad. Er zijn nu ook rokjes en cadeaupapier bedrukt met wietblaadjes te koop. Als klap op de vuurpijl zou je, als je een cannabisplant in je huis hebt staan, deze kunnen inzetten als kerstboom.

DRAAG MET TROTS FOUTE KERSTTRUIEN

Draag Met Trots Foute Kersttruien

Veel families organiseren een lelijke truien wedstrijd. Maar met op wiet geïnspireerde kleding draag je behalve wat leuks ook je voorliefde voor cannabis uit. Er zijn kersttruien met dwarrelende sneeuwvlokjes, rendieren en waterpijpen. Je kunt altijd nog enkele details aan je outfit toevoegen als dat niet via opvallende kleding kan. Wat dacht je van kettinkjes en ringen, maar ook sokken en stropdassen die garant staan voor een geslaagd kerstfeest.

KERSTFILMS

Kerstfilms

Aan kerstfilms geen gebrek tijdens de kerstdagen. Lui achterover op de bank met een stel vrienden. De joints maken een rondje en gelachen wordt er ook. Dat is pas een goede manier voor het doorbrengen van de kerstdagen. Het wordt helemaal leuk als jullie naar een kerstfilm kijken. Dat kan Gremlins zijn, of Bad Santa. En Scrooged, niet te vergeten. Vergeet niet waar het gedurende de kerstperiode allemaal om draait. Komt allen tezamen. Brand wat wiet. En houd van elkaar.

Gerelateerd artikel

De Beste Kerstcadeaus Van 2019

PRESENTJES VOOR IN DE KERSTSOK VAN STONERS

Geliefden verwennen en gezamenlijk de kerstdagen beleven. Dat is de ware kerstgedachte. Daar horen natuurlijk ook geschikte op cannabis gebaseerde kerstgeschenken bij. Er zijn verscheidene waarmee je nooit de mist in gaat. Wat dacht je van lange vloei, of een altijd van pas komende plasma aansteker? Een schattig pijpje of een grinder? Een vaporizer misschien? Beleef de kerst met de mensen waar je het meest om geeft. Steek er eentje op. Zo maak je er voor iedereen het beste kerstfeest van.

Plasma Lighterbekijk Novi Plasma Aansteker

GANJA MUZIEK

Ganja Muziek

Je kunt geen perfect feest plannen zonder muziek. Muziek is heel belangrijk voor de kerstvreugde. Er zijn verschillende muziekafspeellijsten die over wiet gaan. Maar ook albums die zijn samengesteld door bekende sterren die cannabis roken. Een van die afspeellijsten heet "Weed Songs Christmas Special" en kun je terugvinden op het kanaal van TheWeedSongs op YouTube. Gouwe ouwe muziek doet het ook goed. Luister bijvoorbeeld naar "The Classic Christmas Album" van Willie Nelson. Er zijn ook minder bekende juweeltjes die ongekende kerstvreugde brengen. Cheeba Kong bijvoorbeeld, met zijn lied "Weed Wish You A Marijuana Christmas".

KERST EDIBLES

Hapjes en drankjes zijn altijd belangrijk. Ze zorgen ervoor dat het feest een groot succes wordt. En lekkere cannabis hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken als cannabis het thema is van het feest. Als je blowt, krijg je een vreetkick. Dat is al eeuwen zo. De hamvraag is of je het in voedsel moet verwerken of niet.

Je kunt schattige red velvet cupcakes bakken. Decoreer ze met een treffende afbeelding van het blad van de cannabisplant. Ga je het spul echter in gerechten verwerken, pas dan een beetje op met de hoeveelheden. Doe er niet zoveel in dat de gasten instorten. Houd een dosis cannabisolie aan van ongeveer 0,3-0,5g zodat iedere portie ongeveer 0,1g bevat. De cannabisolie kan verwerkt worden in klassieke gerechten, zoals bruschetta, lasagne en zelfs kaneelbroodjes.

VROLIJKE KERSTDAMP

Vrolijke Kerstdamp

Sommige mensen beweren dat het aanschuiven bij de open haard een gezellige sfeer in huis brengt. Maar waarom leg je de aansteker niet weg en haal je de vaporizer niet tevoorschijn? Schep een gezonde familieband en rook wat cannabis. De Volcano Hybrid is een schitterend apparaat en geschikt voor feesten en partijen. De rook die je inhaleert met een vaporizer is een stuk gezonder. Bovendien gaat er een flinke hoeveelheid wiet in, ongeveer 2-2,5 gram. Voor mensen die de puntjes op de i willen zetten, biedt de Volcano als extraatje een drie meter lange ballon.

FEESTELIJKE KERST CANNABISSOORTEN

Feestelijke Kerst Cannabissoorten

Wanneer je op alle details let, word je de beste gastheer/gastvrouw van Nederland. Er zijn ook cannabissoorten die zich goed lenen voor de kerst. Iedereen wordt namelijk na een hijs een stuk vrolijker. Dat is pas creatief denken en een goede combinatie voor een wietfeest. Hier zijn enkele interessante soorten, die ook nog eens een toepasselijke naam hebben.

  • Snow Bud: deze soort is ontwikkeld in de frisse berglucht van de Zwitserse Alpen. Van Snow Bud raken alle mensen door het dolle heen van de opwinding. De 60/40 sativa-dominante kruising zorgt ervoor dat de roker zich vrolijk en actief voelt; angsten ebben weg. Het is de perfecte sociale soort voor allerlei soorten feesten. Vergroot met Snow Bud de kerstfeest-stemming en onderliggende kerststress verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • Santa Sativa: de naam zegt alles. Ze is een kruising tussen Haze #1 en Skunk x Northern Lights. Laat deze 70% sativa-dominante kruising het smakelijke hoofdgerecht zijn tijdens het kerstmaal. Ze veroorzaakt een prettige cerebrale high en euforische momenten. Met de strain houd je het tot laat op de avond vol. De kamer vult zich met een aroma van citroen, cederhout, wierook en dennen. Bijzonder geschikt voor de lange donkere dagen rond kerst.
  • Bubba's Gift: waarschijnlijk het beste presentje voor de feestdagen. Bubba's Gift is een kruising tussen de Pre 98 Bubba Kush en God's Gift. Indica liefhebbers worden smoorverliefd op de soort. Ze smaakt naar fruit en kruiden. Heerlijk ontspannen halen de kerstgasten het einde van de vreugdevolle avond. Pak maar een dekentje en een beker warme chocolademelk tegen de kou en rook wat Bubba's Gift. Zo houd je het warm en gezellig.

De kerstdagen dienen gevierd te worden met mensen waar je van houdt. Dat kunnen zowel familieleden als vrienden zijn. Een cannabis kerstfeest voegt een hoop feestvreugde toe. Lekker high worden met de mensen die veel voor je betekenen.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken