Blog
Pollinator P150
4 min

Pollinator: Eenvoudig Thuis Hasj Produceren

4 min

De Pollinator is het resultaat van vele jaren ervaring en de passie om alles uit cannabis te halen wat het te bieden heeft. Lees hier meer over Mila & Co. en de manier waarop ze ondanks tegenslagen het produceren van hasj hebben gerevolutioneerd.

De cannabissector kent vele facetten. Wat is begonnen als een markt die alleen het noodzakelijkste biedt, haakt momenteel in op de vele niches van de canna-business. Met producten die variëren van cannabiszaden en parafernalia tot kweekapparatuur is er dit decennium sprake van een grote vooruitgang op het gebied van innovatieve cannabis technieken.

Bij Zamnesia zetten we graag baanbrekende ondernemers in het zonnetje; kopstukken uit de sector die vernieuwend bezig zijn met geavanceerde producten, diensten en idealen. Ditmaal valt die eer te beurt aan Pollinator.

Wiet roken kan iedereen, maar niet iedereen is een stoner in hart en ziel. Je kunt op elk moment cannabis roken, maar het wordt pas echt serieus met de juiste parafernalia en accessoires. Neem nu bijvoorbeeld de Original Pollinator, een slim apparaat waarmee je thuis eenvoudig hasj kunt maken. In deze blogserie lees je meer over opvallende bedrijven uit de vape-, smart- en cannabisindustrie. Ditmaal hebben we ervoor gekozen om The Pollinator Company in het zonnetje te zetten.

DE ORIGINAL POLLINATOR: GESCHIEDENIS EN BEDRIJFSVISIE

THE ORIGINAL POLLINATOR

Laten we eerlijk zijn; wiet wordt nog niet algemeen geaccepteerd in de maatschappij, terwijl het diverse voordelen heeft voor de fysieke en geestelijke gezondheid. Daarbij gaat het om het prikkelen van zintuigen, het bevorderen van creativiteit en het stimuleren van levensgeluk. En dat weten ook de mensen van Pollinator. Voorheen was het verkrijgen van goede hasj gemakkelijker gezegd dan gedaan, simpelweg vanwege het negatieve stereotype. Toch heeft nog niet iedereen zich afgewend van dit vooroordeel. Pollinator trekt zich daar echter niets van aan.

Het bedrijf besloot daarom om het mogelijk te maken om zelf hasjiesj te maken. In eerste instantie omdat ze wilden doen waar ze van hielden en omdat het geen problemen veroorzaakt voor andere mensen. Mila Jansen, de oprichter van Pollinator, stond voor de wasdroger toen ze een heldere ingeving kreeg. Ze realiseerde zich dat wat er in de droger gebeurde eigenlijk hetzelfde was als het maken van hasj. En dat bleek een gouden moment te zijn.

De volgende dag werd de allereerste Pollinator al geconstrueerd. En die werkte ook nog. Mila en haar gouden team stonden aan de vooravond van een baanbrekend avontuur. Om te beginnen, moest er een financieel plan uitgewerkt worden. Gelukkig waren ze bereid om tot het uiterste te gaan om hun droom te verwezenlijken. Een droom waarin de wereld bol staat van de creativiteit, gezondheid en levensgeluk. En dat met behulp van fantastische hasj. Met omgerekend zo'n €2500 werden de eerste drie Pollinators gebouwd. Het was een risico, maar gelukkig bleek het een gouden investering te zijn.

De allereerste Pollinator werd tijdens de High Times Cannabis Cup van 1994 aan het publiek gepresenteerd. Het was een enorme stap voorwaarts, want het separeren van de kristallen van plantaardig cannabis materiaal was al duizenden jaren handwerk. Vanaf dat moment ging alles beter. De markt zag het praktische nut en de mogelijkheden in van het vernieuwende product. Velen prezen het als gamechanger omdat hun stoner leventje veel eenvoudiger werd. Het bleek een ware revolutie en vele entrepreneurs waren onder de indruk toen ze het product zagen.

Vele jaren later heeft het bedrijf nog steeds een uitvoering van de originele Pollinator in het assortiment. Wel is deze aanzienlijk verbeterd dankzij de innovatieve geest van het team. Hoewel de Pollinators geëvolueerd zijn, bestaan ze nog steeds uit de originele mechanica. Ook zijn ze nog steeds duurzaam en populair. Het is niet alleen deze baanbrekende ondernemers voor de wind gegaan, maar ook alle consumenten. Vandaag de dag kun je gebruikmaken van de originele Pollinator, maar het bedrijf heeft ook andere producten op de markt gebracht. Zo is de Ice-O-Lator in 1998 uitgebracht; de Bubbleator is in 2005 op de markt gebracht.

Die revolutie zat eraan te komen. Mila & Co gingen gewoon weer aan de slag. Ze wilden het leven van stoners eenvoudiger maken door de zaken verder te automatiseren. En tot op de dag van vandaag blijft Pollinator innoveren. Iedereen heeft immers recht op een relaxte chillsessie, toch?

MILA, DE OPRICHTER VAN HET BEDRIJF POLLINATOR

Mila Jansen, de oprichter van Pollinator, werd in 1944 in Liverpool geboren. Gedurende haar jeugd verhuisde de familie Jansen regelmatig van het voormalige Nederlands-Indië naar Amsterdam en weer terug naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf haar 11de woont ze praktisch permanent in Nederland.

Mila is een echte cannabisactivist en maakt zich hard voor de krachten van de plant. De Liverpoolse is haar strijd begonnen in de tijd dat de plant nog zwaar onder vuur lag. Maar daardoor heeft ze zich niet laten weerhouden. Integendeel zelfs; ze had voorgoed haar hart verloren aan de cannabisplant. Mila rookte in 1964 haar allereerste joint en was meteen verkocht. Ruim 50 jaar later geniet ze nog van haar rokertje.

Mila opende op haar 21ste haar eerste boetiek die ze Kink 22 noemde. Dit vond plaats in een tijd waarin cannabisgebruik de samenleving nog de wenkbrauwen deed fronsen. De boetiek werd daarom een "theehuis" genoemd en het leuke was dat er niets te koop was. De shop werd geopend voor vaste klanten die hasj met elkaar deelden - hasj uit landen als Libanon, Turkije en Afghanistan.

Het duurde niet lang voordat het gezag er lucht van kreeg en het theehuis werd gesloten. Mila vertrok met haar dochtertje uit Europa en streek neer in India. Daar beleefden ze 14 gelukkige jaren en het ging haar voor de wind, zowel persoonlijk als financieel. Mila had uiteindelijk genoeg geld om een bedrijfje te starten dat gebreide truien naar Californië en glitterjurkjes naar New York exporteerde. Dat was een groot succes, maar Mila hield wel van veranderingen. Ze verhuisden dus terug naar Amsterdam. Ze deed kort daarna haar herintrede in de "groene" industrie. De rest is geschiedenis.

POLLINATOR PRODUCTLIJN

POLLINATOR P150

De Pollinator P150 is een gebruiksvriendelijke automatische zeef en werkt met een draaiende trommel waarin je per keer de kristallen van 150g cannabis kunt scheiden. Voordat je wiet erin gaat, moet je het 2 uur in een luchtdichte zak bevriezen. Eenmaal in de Pollinator laat je die 2-5 minuten draaien. Op die manier worden de fijnste kristallen eruit gezeefd en dat levert de beste hasj op. De eenvoud van de Pollinator P150 is fantastisch en zowel nieuwe rekruten als veteranen kunnen er goed mee overweg.

BUBBLEATOR B-QUICK

De Bubbleator B-Quick is een discrete en eenvoudige extractor. Het is ideaal voor alle kwekers, groot en klein. Daarbij is het apparaat voorzien van handvatten, waardoor het makkelijk is mee te nemen. Het duurt ongeveer 5-10 minuten voordat de kristallen gescheiden zijn van je plantmateriaal. Dat is indrukwekkend voor zo'n handzaam apparaat!

ICE-O-LATOR SMALL EN TRAVEL

Zelf kristallen voor hasj verzamelen, is een fluitje van een cent dankzij de Ice-O-Lator. Je rookervaring wordt een stuk spannender en lekkerder omdat het eindproduct een intense smaak bevat, dankzij de fijnere kwaliteit van de verzamelde kristallen. Als je een kweker bent die er vaak opuit gaat, dan is de Ice-O-Lator Travel echt wat voor jou. Het product wordt geleverd met een 220 micron zeef in combinatie met een 70 micron zeef. Daarmee filter je alle resten uit je kristallen. Je kunt er per keer 25g cannabis mee verwerken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken