Blog
Russell Brand verkozen tot vierde meest invloedrijke denker
1 min

Russell Brand verkozen tot vierde meest invloedrijke denker

1 min
Russell Brand, een van de meest vocale voorstanders van globale hervormingen voor het drugsbeleid, is door Prospect Magazine uitgeroepen tot vierde meest invloedrijke denker ter wereld.

Van alle mensen die zowel woede en aanbidding uitlokken, staat Russell Brand zeer hoog op de lijst. Met name in het Verenigd Koninkrijk, waar mensen hem of haten of aanbidden. Het is dus enorm leuk om te zien dat hij is uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke denkers ter wereld, samen met economen, auteurs en andere activisten.

WAAROM IS DIT BELANGRIJK?

"Lekker belangrijk," is wellicht wat je denkt, maar het is een behoorlijk belangrijke gang van zaken. Russell Brand is een voorvechter van verandering, vrij denken en eerlijkheid. Dit omvat ook het gebruik van drugs en de afschaffing van de huidige onderdrukking, die daar hand in hand mee gaat. Dit geldt met name voor psychedelica, die de mogelijkheid hebben ons te helpen bij zelfevaluatie en zelfbegrip, maar mogelijk ook van medicinale waarde zijn. Het kan resulteren in een heel nieuwe denkwijze die, op grote schaal, waarschijnlijk voor veel veranderingen kan zorgen in het moderne leven. Hij denkt dat ze deels hierom verboden zijn; om verandering te voorkomen.

Gelukkig is het argument, dat psychedelica illegaal moeten zijn omdat ze mogelijk geestverruimend werken, geen goed argument. En dankzij voorstanders als Russell Brand, worden heldere, logische en wetenschappelijk onderbouwde argumenten op tafel gelegd, zodat de gemiddelde persoon zich hiermee kan afweren. Hierdoor wordt langzaam het slot opengebroken, die door het verbod zo lang vastgeroest zat. Het feit dat hij wordt geprezen als een van de meest invloedrijke denkers van het jaar betekent dat zijn boodschap overkomt. Of je het nu met hem eens bent of niet, zijn standpunten informeren en stimuleren rationeel debat. De zaken veranderen. Het is niet "als" maar "wanneer".

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken