Blog
Wat Is THC-O-Acetaat En Doet Het Ertoe?
4 min

Wat Is THC-O-Acetaat En Doet Het Ertoe?

4 min

We weten allemaal dat THC een krachtige stof is, zeker in geconcentreerde vorm. Maar wat te denken van een molecuul dat wel 300% krachtiger is? Naar verluidt, brengt THC-O-acetaat gebruikers in een psychedelische toestand waar geen andere cannabinoïde tegenop kan.

Elke cannabisgebruiker is wel bekend met tetrahydrocannabinol, beter bekend als THC. Deze cannabinoïde is de belangrijkste veroorzaker van de high die je ervaart als het molecuul zich bindt aan de CB1-receptoren in het centrale zenuwstelsel. De effecten variëren van euforie en trek tot slaperigheid en ontspanning. Cannabisbreeders en extractmakers proberen al lange tijd hoge niveaus van deze psychotrope stof te verkrijgen. Dit doen ze middels selectief breeden en geavanceerde isolatietechnieken. Er bestaan nu zelfs THC-kristallen met een zuiverheid van wel 99%. Ook zijn specifieke cannabisplanten ontwikkeld met ruim 30% THC in de toppen.

THC is inderdaad de belangrijkste psychotrope verbinding in cannabis, maar het bestaat in vele vormen. THCA (tetrahydrocannabinolzuur) is bijvoorbeeld een niet-psychotroop cannabinoïdezuur. De trichomen maken deze stof aan, die bovendien medicinale potentie laat zien. Door verwarming, of decarboxylatie, verandert dit molecuul in THC. THCV (tetrahydrocannabivarine) is een andere cannabinoïde. De moleculaire structuur hiervan is ook vergelijkbaar met THC en het psychotrope effect is tweefasig. Lage doses blokkeren mogelijk de receptoren waar THC zich aan bindt; hoge doseringen lijken ze te activeren.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Moet Weten Over THC

En dan is er nog THC-O-acetaat. Deze chemische verbinding komt ook overeen met THC. Naar verluidt, zijn de opgewekte effecten echter wel 200-300% krachtiger. Cannabistoppen synthetiseren bovengenoemde cannabinoïden via enzymatische reacties, maar THC-O-acetaat is een door de mens gemaakte chemische stof, ontstaan in een laboratorium. Laten we eens meer ontdekken over dit intrigerende molecuul.

WAT IS THC-O-ACETAAT?

WAT IS THC-O-ACETAAT?

THC-O-acetaat staat bekend als de acetaatester van THC. Het synthetiseren ervan is daarbij mogelijk uit zowel THC als THCA. Voor dit proces zijn corrosieve en gevaarlijke chemicaliën nodig, zoals zwavelzuur en azijnzuuranhydride. Probeer dus niet thuis dit molecuul zelf te maken, want dat is onverstandig en mogelijk dodelijk. Laat dit maar over aan gekwalificeerde chemici met vaardigheden op het niveau van Walter White.

Eenmaal gesynthetiseerd, is THC-O-acetaat eigenlijk biologisch inactief. Dit plaatst het molecuul in de categorie prodrugs; middelen die alleen actief zijn na afbraak door lichamelijke, metabolische processen. Een prachtig voorbeeld van een prodrug is psilocybine. Het lichaam zet dit namelijk om in psilocine.

ACHTERGROND: KENNISMAKEN MET DEZE CANNABINOÏDE

ACHTERGROND: KENNISMAKEN MET DEZE CANNABINOÏDE

THC-O-acetaat heeft een interessant en controversieel verleden. Dit molecuul is daarbij zeldzaam en onbekend, zelfs binnen de cannabisgemeenschap. Er valt dus nog veel te ontdekken. Het beperkte wetenschappelijke onderzoek naar THC-O-acetaat is uitgevoerd door het Amerikaanse leger tussen 1948 en 1975.

Dit onderzoek werd geleid door het US Army Chemical Corps. Het betrof geclassificeerde studies met menselijke proefpersonen in het militaire complex Edgewood Arsenal in Maryland. De deelnemers: ruim 7000 soldaten en 1000 burgers. Deze mensen werden blootgesteld aan een lage dosis diverse chemische stoffen om de effecten ervan te onderzoeken voor oorlogvoering.

Een deel van dit programma had te maken met psychochemische oorlogvoering. Stoffen als LSD, PCP en cannabinoïden, waaronder THC-O-acetaat, werden daarbij toegediend aan honden. Men concludeerde dat de effecten van dit mysterieuze molecuul sterker waren dan THC.

Buiten deze clandestiene experimenten heeft THC-O-acetaat weinig aandacht gekregen in de reguliere gemeenschap; ook niet binnen de drugs- en cannabiscultuur. De ontdekking van extracten door de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Agency) in Florida bracht het molecuul onder de aandacht van de autoriteiten in het land. Vanwege het gebrek aan overtredingen rondom de stof is het echter nooit geclassificeerd. Toch is het technisch gezien illegaal, als analoog van THC.

De cannabinoïde is ook verschenen in andere westerse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland. In het Verenigd Koninkrijk is THC-O-acetaat een Klasse A-drug, samen met heroïne en crack. Naar verluidt, is dit zo vanwege de veroordeling van een fabrikant. Hij gebruikte het boek Cannabis Alchemy als leidraad voor dit gevaarlijke, chemische proces.

DE EFFECTEN VAN THC-O-ACETAAT

DE EFFECTEN VAN THC-O-ACETAAT

Denk eens terug aan de high van de sterkste wiet die je ooit gebruikt hebt. Misschien was het een geweldig concentraat, gebruikt met een dab rig. Of wellicht was het een moon rock, toegevoegd aan je blunt. In elk geval, vermenigvuldig deze high met 300%. Naar verluidt, is dit het effect van THC-O-acetaat.

Het gezuiverde extract zou eruitzien als een dikke, bruine olie. Na consumptie, maken stofwisselingsprocessen het biologisch actief door deacetylering van het molecuul. Binnen een half uur, zet een psychedelische en schijnbaar spirituele ervaring zich in.

Sommige cannabisgebruikers houden de zaken graag mild en hebben nul interesse in deze stof. Anderen zijn ware psychonauten, constant op zoek naar nieuwe, inventieve methoden om cannabinoïden te gebruiken en een verrassende high te ervaren. Behoor je tot de laatste groep? Dan is het absoluut niet verstandig om deze chemische stof thuis te maken. En waarschijnlijk kom je het ook nauwelijks tegen. Je beste optie is cannabis roken die selectief is ontwikkeld voor een gigantisch THC-percentage.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

ROOK LIEVER DEZE BEESTACHTIG STERKE SOORTEN

De hieronder genoemde soorten verwennen gebruikers met een krachtige, langdurige high. De toppen van deze exemplaren bevatten soms wel 25% THC.

GORILLA

Gorilla (Dinafem) Feminized

Gorilla is een monsterlijk sterke soort. Ze stamt daarbij af van Chocolate Diesel, Chem Sister en Sour Dubb. Het is duidelijk dat ze serieus hard inslaat als je de poederachtige laag van THC-rijke trichomen ziet op haar bladeren en toppen. Deze indica-dominante soort bevat 25% THC. De high komt daarmee snel op en werkt het lichaam tegen de bank, terwijl ze de geest stimuleert met creatieve en filosofische gedachten. Het prikkelende terpenenprofiel van Gorilla biedt smaken en geuren van diesel, aarde en zuurheid.

Het kweken van Gorilla loont absoluut. Ze geeft daarbij de voorkeur aan de buitenlucht, waar ze wel 300cm hoog wordt en een beestachtige opbrengst oplevert van 1000g/plant.

SUPER LEMON HAZE

Super Lemon Haze (BSF Seeds) Feminized

Super Lemon Haze is ook een absolute krachtpatser binnen de cannabiswereld. Deze sativa-dominante dame is ontstaan uit een breedingproject met Lemon Skunk en Super Silver Haze. Het roken van de dichte, harsachtige toppen wekt een cerebrale, stimulerende high op. Ze is daarmee ideaal voor gebruik overdag. Verlies jezelf daarbij in creatieve projecten en taken die langdurige concentratie vereisen. Tenminste, als je een THC-percentage van 25% kunt behappen! De intense high gaat gepaard met geuren en smaken van citroen, peper en kruiden.

Super Lemon Haze is een productieve soort die zowel binnen als buiten goed presteert. Binnenplanten bereiken een gemiddelde hoogte. De opbrengst loopt daarbij op tot 700g/m² in een bloeiperiode van 9-10 weken. Ook buitenplanten worden gemiddeld groot. De opbrengst is echter enorm; ongeveer 1000-1200g/plant. Deze buit is in oktober binnen te halen.

WEDDING CAKE

Wedding Cake (Original Sensible) Feminized

Wedding Cake is speciaal ontwikkeld voor recreatieve psychonauten die een krachtige high najagen. Ze is echter ook geschikt voor medicinale gebruikers die grote hoeveelheden THC vereisen om hun klachten te verlichten. Door Girl Scout Cookies en Cherry Pie te kruisen, is een THC-percentage ontstaan van wel 25%. Dankzij deze prachtige combinatie genieten gebruikers van een onmiddellijke stone. Deze plant is ideaal voor gebruik in de avonden, waarna je afdrijft in gelukzalige ontspanning en een diepe slaap.

De opbrengsten van Wedding Cake zijn net als haar THC-percentage enorm. Binnenplanten verwennen je met wel 600g/m², na een bloeiperiode van 56-63 dagen. Buitenplanten leveren 800g/plant op.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken