Blog
Uruguay Stelt Legale Cannabis Uit Tot 2015
1 min

Uruguay Stelt Legale Cannabis Uit Tot 2015

1 min
Nieuws Wetgeving

Hoewel Uruguay in december 2013 cannabis heeft gelegaliseerd, moet de nieuwe wet nog worden geïmplementeerd. Deze is nu echter uitgesteld tot 2015.

José Mujica, de president van Uruguay en drijvende kracht achter de legalisatie van cannabis, had gehoopt aan het begin van dit jaar verkopen te zien. Helaas hebben problemen bij het implementeren van de wet ertoe geleid dat het verkoopschema is uitgesteld tot 2015.

Overheidsplanning en -vertragingen

De redenen achter de vertraging liggen in het feit dat de volledige keten van bevoorrading, van groei tot verkoop, wordt aangestuurd door de staat. Dit betekent dat het uitrollen van legale verkoop in een keer moet worden gedaan, waarvoor veel planning nodig is, en helaas treden er vertragingen op.

Sinds de legalisatie van cannabis in 2013, werd Uruguay het progressieve voorbeeld voor de legalisatie beweging. En hoewel het beëindigen van het verbod nog steeds een enorme prestatie is, zorgen "praktische complicaties" ervoor dat de zaken langzamer vooruitgaan dan in eerste instantie werd gehoopt.

Onder de nieuwe(re) wet, mogen uitsluitend inwoners van Uruguay boven de 18 jaar legaal wiet kopen en regelgeving van de overheid moet ervoor zorgen dat het THC gehalte van elke soort wiet de 15% niet overschrijdt.

Uruguayanen hebben andere manieren om legaal wiet te krijgen

Niet alles hoeft echter compleet tot stilstand te komen. Hoewel legale verkopen hun tijd nodig hebben om te worden doorgevoerd, zijn er twee andere wegen om legale cannabis beschikbaar te maken voor inwoners van Uruguay. Allereerst maakt de legalisatie het mogelijk dat inwoners van Uruguay tot zes planten legaal mogen kweken (per huishouden), met een maximale oogst van 480 gram per jaar.

Ten tweede, staat de nieuwe legalisatie het oprichten van legale cannabis clubs toe. De Association of Cannabis Studies in Uruguay is begonnen met het registratieproces en de organisatie zal de eerste, erkende cannabis kweekclub worden, in staat om wiet te kweken en hun eigen leden te voorzien.

Met deze nieuwe regelgeving wordt gehoopt dat Uruguay in staat is de georganiseerde drugsmisdaad te bestrijden, waar zoveel van hun omringende Latijns-Amerikaanse landen last van hebben. Laten we allemaal hopen dat vooruitgang kan worden geboekt, zodat de hele wereld kan zien waarom zij zelf ook de drugswetten zouden moeten hervormen.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken