Waarom cannabis en koffie zo goed samengaan

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisWetenschap

Waarom cannabis en koffie zo goed samengaan


De geweldige relatie tussen koffie en marihuana bestaat uit meer dan uitsluitend toeval, want de wetenschap heeft zojuist ontdekt dat dit een schitterende combinatie is!

De trend om het cannabis verbod te beëindigen zet zich nog steeds voort en wetenschappers over de hele wereld hebben de mogelijke voordelen en nadelen van onze geliefde plant onderzocht. Naast alle geweldige medische en sociologische ontdekkingen, is er nog een onverwacht resultaat gevonden. Bij het onderzoeken van de effecten van THC op de hersenen, heeft een groep wetenschappers per ongeluk ontdekt dat cafeïne de effecten van THC lijkt te versterken, waardoor het nog plezieriger is.

Om de zaak nog verder te onderzoeken, werd er onderzoek gedaan met behulp van slingerapen. Elke slingeraap werd getraind om aan een hendel te trekken om een hogere dosis THC te ontvangen, omdat ze hadden geleerd dat dit hen high maakte. De apen konden zo vaak aan de hendel trekken als ze wilden, om hun roes te beheren. Ontdekt werd dat de apen minder vaak aan de hendel trokken, als ze MSX-3 kregen, een analoog van cafeïne. En hoe sterker de dosis MSX-3, hoe minder er aan de hendel getrokken werd. De wetenschappers concludeerden dat cafeïne "het effect van de drempel doseringen van THC en adandamine versterkte", waarmee een "versterkend effect" werd gecreëerd.

Dit betekent dat je minder hoeft te roken en toch hetzelfde effect kan bereiken als je koffie drinkt, of iets anders met cafeïne. Ook kan je meer wiet roken en sterker high worden dan normaal!

Hoewel meer testen nodig zijn (wij willen wel vrijwilligers zijn!), kunnen we met zekerheid zeggen dat er wel degelijk een interactie is tussen de twee. De extra pep die je krijgt van een kopje koffie en het opsteken van je ochtend joint is geen toeval! Zet dus een bakkie, rol een joint en dank de wetenschap terwijl je van een buzzende, productieve dag geniet!