Blog
Koffie En Wiet
4 min

Heeft Het Drinken Van Koffie Effect Op Je High?

4 min
Effects News

De geweldige relatie tussen koffie en marihuana bestaat uit meer dan uitsluitend toeval, want de wetenschap heeft zojuist ontdekt dat dit een schitterende combinatie is!

Veel mensen die graag van cannabis genieten, doen dat onder het genot van koffie. Ze vinden het heerlijk hoe de smaken elkaar aanvullen. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het de high verbetert. Voor ons reden genoeg om dit onderwerp eens uit te pluizen. We proberen je uit te leggen waarom veel cannabisliefhebbers kiezen voor deze combinatie.

HET UNIEKE EFFECT VAN BEIDE GENOTMIDDELEN

We gaan ervan uit dat iedereen wel zo'n beetje weet waarom mensen koffie drinken. De uitdrukking "recreatief gebruik" is hierbij niet van toepassing. Koffie is een genotmiddel dat vanwege de stimulerende werking vooral bij werkende mensen populair is. Tot dusver niets nieuws onder de zon. Van koffie op zich krijg je niet direct een boost energie. Die wordt namelijk veroorzaakt door de toegenomen adenosine toevoer naar de hersenen. Deze chemische verbinding zorgt ervoor dat je je slaperig en ontspannen gaat voelen. Cafeïne bootst deze verbinding na en blokkeert zo de receptoren, zodat die geen adenosine ontvangen.

Met cannabis werkt dat heel anders. Het is een genotmiddel dat je zowel voor je plezier als voor medicinale doeleinden kunt gebruiken. De chemiehuishouding van je hersenen verandert er veel meer door dan met koffie het geval is. Vandaar dat de effecten die het veroorzaakt meer merkbaar zijn. Als je 's ochtends direct na het wakker worden een joint rookt, heeft dat niet hetzelfde effect als een kop koffie bij het ontbijt. Cannabis bevat cannabinoïden. Deze vertonen overeenkomsten met de endocannabinoïden die zich reeds in onze hersenen en ons centraal zenuwstelsel bevinden.

Dit betekent dat cannabis zich aan deze receptor-locaties bindt. Zo worden de sensaties die we ervaren, versterkt. Cannabis zorgt er ook voor dat de natuurlijke begrenzing van de activiteit van neuronen in de hersenen wegvalt. Hierdoor worden gedachten, gevoelens en verbeeldingen allemaal versterkt.

WAT GEBEURT ER ALS JE ZE COMBINEERT?

Wat Gebeurt Er Als Je Koffie En Cannabis Combineert?

De meeste mensen begrijpen hoe beide substanties werken, maar als je ze vraagt wat er gebeurt als je de middelen combineert, kan de meerderheid geen duidelijk antwoord geven. Velen vragen zich af of het wel verstandig is om koffie in combinatie met cannabis te gebruiken. Het zijn namelijk genotmiddelen die tegengestelde reacties veroorzaken. De effecten van koffie zijn meer stimulerend, terwijl cannabis eerder een ontspannen gevoel veroorzaakt. Ook zijn er consumenten die zich zorgen maken over de mogelijkheid dat de genotmiddelen een verhoogde hartslag veroorzaken.

Als we kijken naar de correlatie tussen beide genotmiddelen blijkt dat een onderzoek[1] uit 2014 tot een bijzonder interessante slotsom komt. Deze studie was erop gericht te bekijken in welke mate het gebruik van cafeïne de drang om THC te gebruiken, versterkt. De onderzoekers stelden laboratoriumapen in de gelegenheid zichzelf THC toe te dienen nadat ze een bepaalde hoeveelheid cafeïne hadden gekregen. Men begon het onderzoek met een toediening van 1mg cafeïne en herhaalden het vervolgens met 3mg. De apen mochten zelf uitmaken wanneer ze aan de hendel trokken voor een ongelimiteerde verstrekking van THC.

Gerelateerd verhaal

Hoe Maak Je Cannabis Koffie

Terwijl de apen na een dosis van slechts 1mg slechts weinig THC tot zich namen, nam de hoeveelheid drastisch toe na de toediening van 3mg cafeïne. Dit onderzoek suggereert dan ook een correlatie, maar geen causaal verband, tussen de drang om THC te gebruiken en het gebruik van cafeïne. Definitieve conclusies konden echter niet getrokken worden. Dit is namelijk slechts een op zich staand onderzoek en de studie werd uitgevoerd met apen, in plaats van met mensen.

Tot op heden zijn er geen afdoende onderzoeken uitgevoerd naar het effect van koffie op een high die is veroorzaakt door cannabis. We hopen dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Maar wat in ieder geval wel zeker is, is dat beide genotmiddelen euforische gevoelens veroorzaken.

HET VERSCHILT VAN MENS TOT MENS

Effect Koffie En Cannabis Verschilt Van Mens Tot Mens

Ieder mens heeft een andere lichamelijke chemie en reageert anders op substanties. Dat is vooral het geval met een genotmiddel als cannabis. Het is een substantie waarbij de effecten onder meer afhankelijk zijn van iemands endocannabinoïdesysteem, alsmede van de tolerantiedrempel. Niemand kan voorspellen hoe de high uitpakt, want dat hangt af van het gezelschap, de omgeving en de beleving.

We kunnen dan ook gerust stellen dat dit eveneens voor het combineren van koffie en cannabis opgaat. Er zijn ongetwijfeld mensen die een verschil ervaren wat betreft de high, terwijl anderen dat niet bemerken. En dan zijn we er nog niet; de tolerantie voor beide substanties speelt ook een belangrijke rol. Een ervaren roker die nooit koffie drinkt, zou grotere verschillen kunnen bemerken als hij/zij koffie met een joint combineert.

Hoewel het versterken van de high misschien niet de belangrijkste reden is dat mensen koffie met cannabis combineren, blijft het feit overeind dat het wel gebeurt. Wij denken te weten hoe dat komt. Hier volgen naar onze mening de beste combinaties van koffie en cannabis.

KOFFIE EN CANNABIS COMBINEREN - DE SMAAK

Koffie En Cannabis Combineren - De Smaak

De smaak van cannabis wordt beïnvloed door de soort, het klimaat, of de wiet binnen of buiten gekweekt is en zelfs hoe het gecured en verpakt is. De smaak van koffie varieert al naar gelang de manier waarop het gewassen is, maar vooral hoe de bonen geroosterd zijn. Het vinden van een goede balans tussen deze factoren zorgt uiteindelijk voor het perfecte stoner duo.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste factor van koffie die je kunt beïnvloeden: het branden. Je kunt dit cafeïnehoudende drankje kopen in drie variaties, namelijk in een lichte, medium, of donkere branding. Als de branding lichter is, bevat deze meer zuren en cafeïne. Ook is dit de zoetste optie.

Voor een lichte branding zouden we je de indica-dominante Skywalker of de gekruiste Cheese willen aanbevelen. De op Star Wars gebaseerde strain is uitgesproken zoet en dat draagt ertoe bij dat de zuurheid van de branding geneutraliseerd wordt. De gekruiste Cheese zorgt ervoor dat alle heerlijke aroma's van de koffie vrijkomen. Dat maakt het allemaal nog smakelijker. Het is een soort die sterk aan Skunk doet denken, met doordringende aroma's die de koffie niet overheersen. Ze zijn eerder een aangename toevoeging.  

Wanneer je koffie drinkt die medium gebrand is, smaakt die tevens bitterder. Daarom bevelen wij ditmaal aan voor de erg zoete Bubba Kush te kiezen. Deze suikerzoete, licht aromatische toppen zijn een fantastische toevoeging als je meer van de echte smaak van deze pittige branding wilt genieten.

Voor de donkere branding hebben we een fantastische kruising en een geweldige indica. De alom geroemde Pineapple Express is fantastisch om te combineren met de bittere smaak van koffie die donker gebrand is. Je zou je bijna afvragen of echte ananas ook lekker bij je kop koffie zou smaken. Vervolgens is er Blueberry, een ware koningin onder de indica's. Deze strain voegt zelfs nog meer smaak toe dan Pineapple Express. Hierdoor gaat de smaak van je koffie echter wel wat verloren. Maar de echte fruitliefhebbers onder ons waarderen de combinatie zeker. 

KOFFIE EN CANNABIS COMBINEREN - HET EFFECT

Koffie En Cannabis Combineren - Het Effect

Hoewel de meeste mensen wat smaak betreft in veel opzichten overeenkomsten vertonen, is de gewenste high toch iets heel persoonlijks. Dat wil eigenlijk zeggen dat jij uiteindelijk degene bent die bepaalt wat de beste combinatie van koffie en wiet is. Toch willen we je met de volgende tip een beetje op weg helpen.

Als je graag 's avonds een kop koffie drinkt, kun je deze het beste combineren met een indicasoort. Dat zorgt er namelijk voor dat je van een goede nachtrust kunt genieten en 's ochtends verkwikt weer uit je bed stapt. Voor een wake en bake sessie kun je echter het beste een sativasoort bij je ochtendkoffie gebruiken. Om dezelfde reden kun je 's ochtends beter voor een lichtere en 's avonds beter voor een meer donkere branding kiezen. Op die manier krijg je gedurende de dag een stuk minder cafeïne in je lichaam. Als je liever cafeïnevrije koffie drinkt, smaakt het op ieder moment van de dag goed.

Gerelateerd verhaal

De Beste Alternatieven Voor Koffie: Natuurlijke Manieren Om Meer Energie Te Krijgen

Wat betreft de effecten van deze twee middelen en hoe ze in combinatie de hersenchemie veranderen, moeten we wachten tot er nadere onderzoeken verricht worden om tot een sluitende conclusie te komen. Tot die tijd moet je maar gewoon genieten van je persoonlijke koffieritueel.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Reinforcing and neurochemical effects of cannabinoid CB1 receptor agonists, but not cocaine, are altered by an adenosine A2A receptor antagonist - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3115444/

Read more about
Effects News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken