Blog
Afrikaanse Droom Wortel
3 min

Wat Is Afrikaanse Droom Wortel En Hoe Maak Je Het Klaar?

3 min

Tot voor kort was het gebruik van deze wortel uitsluitend een traditionele gewoonte van een Zuid-Afrikaans volk. Iedereen ervaart de effecten van de Silene Capensis op een andere manier. Er zijn meldingen over opmerkelijke uitwerkingen.

Silene Capensis, ook wel "Afrikaanse Droom Wortel" en "African Dream Root" genoemd, is een plant die pas onlangs in het westen aandacht krijgt. De bloem en de wortel van de Silene Capensis worden door het Xhosa-volk, een Zuid-Afrikaanse minderheidsgroepering, beschouwd als heilig. De wortels worden gebruikt om levendige en voorspellende dromen op te wekken die lucide kunnen worden. Dat laatste effect is echter slechts aan enkelen voorbehouden.

Er dient opgemerkt te worden dat veel van de bevindingen en onderzoeken betreffende deze wortel verkregen zijn middels traditionele en persoonlijke ervaringen en dus slechts anekdotisch zijn. Behalve een recente studie gaat er weinig aandacht uit naar deze plant.

DE EFFECTEN VAN SILENE CAPENSIS

De Effecten Van Silene Capensis

Het belangrijkste bekende effect van de wortel is de verbeterde kwaliteit van de slaap. Wakker worden met een gevoel om klaar voor de dag te zijn, is normaal voor de regelmatige gebruiker. Je hebt niet meer dan zes uur slaap nodig om je volledig uitgerust te voelen.

Van Silene Capensis is vastgesteld dat het levendige en memorabele dromen opwekt. Hoewel niet elke gebruiker het ervaart, zijn er mensen die zich extreem lucide voelen wanneer ze dromen. Dit, tot op een punt waarop ze de afloop van de droom kunnen beïnvloeden. Direct na het ontwaken, maken gebruikers melding van een levendige herinnering van wat ze gedroomd hebben. Wil je ze na enkele dagen nog kunnen herinneren, dan adviseren we je om een dagboek bij te houden. Als je geluk hebt, blijft de herinnering een dag hangen.

Onder invloed van de effecten van de wortel worden dromen kleurrijker dan normaal. En kleuren zelf worden extreem helder. Het traditionele gebruik schrijft voor dat, als je antwoorden nodig hebt, je onder invloed van Silene Capensis de oplossingen tijdens het dromen krijgt voorgeschoteld door de wijsheid van je voorouders. Het Xhosa-volk gelooft dat de levenden kunnen communiceren met hun overleden voorouders middels dromen. In de cultuur van de Xhosa worden uitsluitend degenen van vaders zijde als "voorouders" gezien. Als je je op deze figuren concentreert, verschaffen ze je wijsheid. Volgens de traditie dan.

DE TRADITIONELE BEREIDINGSWIJZE VAN AFRICAN DREAM ROOT

De Traditionele Bereidingswijze Van African Dream Root

Silene Capensis kan op verschillende manieren worden geconsumeerd. Je kunt er bijvoorbeeld op kauwen. Je kunt er ook thee van maken. Er is voor ieder wat wils. We beginnen met een beschrijving van de traditionele methode van de Xhosa stammen.

Om te beginnen, vermaal je ongeveer 200-250mg Silene Capensis tot poeder. Het poeder wordt vervolgens in een half kopje water flink geroerd tot er een dikke schuimlaag ontstaat. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Dat heeft ertoe geleid dat de meeste mensen ertoe zijn overgegaan om de mix in een glazen pot te doen. Die schudden ze dan. Na verloop van tijd ontstaat er dik wit schuim. Werk dit met een lepel naar binnen. Je kunt ook een rietje gebruiken. Consumeer uitsluitend het schuim. Drink de vloeistof zelf niet op. Je kunt de pot opnieuw schudden voor nog een portie schuim. Blijf zoveel innemen totdat je het gevoel krijgt alsof je bijna ploft. Over het algemeen wordt geadviseerd om het direct te doen als je opstaat. Nog voor het ontbijt. Je kunt eten wat je gewend bent als je trek krijgt.

VIDEO: HOE GEBRUIK JE SILENE CAPENSIS?

VERWESTERDE CONSUMPTIEMETHODEN

Consumptiemethoden African Dream Root

In het westen wordt het consumeren van capsules met Silene Capensis steeds populairder dankzij het gebruiksgemak. Voor deze methode zijn grotere hoeveelheden van de wortel nodig. De aanbevolen dosering bedraagt eenmaal daags een capsule met 500mg-3g van het poeder. De effecten nemen niet noodzakelijk toe naarmate je meer neemt. Begin dus rustig. Je kunt het beter geleidelijk opvoeren. Zo voorkom je dat je je mogelijk niet zo prettig voelt. Als je het gaat proberen, doe dat dan kort voordat je gaat slapen. Neem de capsule dertig minuten voor het slapen gaan in. Maak je geen zorgen als je na een half uur nog wakker bent. De wortel staat bekend om de ontspannende effecten. Denk er niet te veel over na, dan komt alles goed.

Een andere populaire bereidingsmethode is het brouwen van zogenaamde "droomthee". De thee wordt gemaakt met vier verschillende ingrediënten. Je hebt van elk een eetlepel nodig. Het gaat om kaneel, gemberpoeder, honing (of suiker) en 2cm van de wortel. Om het brouwsel te bereiden, vermaal je de Silene Capensis grondig en meng je het met het gemberpoeder en de kaneel. Vervolgens doe je de mix in een kop kokend heet water en roer je het. Voeg tijdens het roeren de honing of suiker toe. Laat het een minuut of twee even staan. Als je het lekker vindt, kun je melk of room toevoegen. Dat heeft geen invloed op de effecten.

TOT BESLUIT

Conclusie African Dream Root

Er zijn enkele zaken die je in acht dient te nemen voordat je besluit om aan dit avontuur te beginnen. Beweerd wordt dat de effecten van blijvende aard kunnen zijn als je de wortel drie maanden lang dagelijks gebruikt. Dit wordt echter niet door feitelijk wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. Toch moet je hier niet achteloos mee omgaan. Als je na een maand of twee nog niet overtuigd bent van de effecten, of je dromen niet zozeer worden beïnvloed, las dan een pauze in. Op die manier voorkom je dat je eindeloos lucide blijft dromen. Dat moet je niet willen.

Van het gebruik van Silene Capensis zijn geen bijwerkingen gemeld. Of gevallen met een dodelijke afloop. Weet wel dat er weinig wetenschappelijk onderzoek naar is uitgevoerd. Het gebruik is op eigen risico. Mocht je zwanger zijn of borstvoeding geven, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je een beslissing neemt. Je huisarts heeft echter waarschijnlijk ook weinig informatie over dit onderwerp. Begin er dan maar beter niet aan.

Tot slot; voor zover we weten, is de Silene Capensis overal ter wereld legaal. Toch is het je eigen verantwoordelijkheid om dat uit te pluizen. Mocht je met deze kennis het willen proberen, dan hopen we dat je een prachtervaring opdoet. Met de gewenste resultaten. Veel succes en droom zacht!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken