Hoe Kweek Je Buiten Cannabis?

Buiten Cannabis Kweken

Het hele proces van het buiten kweken van cannabis, van zaadje tot bloem, kan een bevredigende ervaring zijn. Er zitten echter een aantal uitdagingen aan het kweken in de geweldige open lucht en het klopt dat cannabis een extreem taaie plant is. Het oude gezegde waarin luidt dat met water en zonlicht cannabis zelfs op een rots groeit, is helemaal waar - iedereen die wiet heeft zien groeien in het wild in Marokko kan dit bevestigen.

MEESTER WORDEN VAN DE KUNST VAN HET KWEKEN VAN HOOGWAARDIGE ORGANISCHE MARIHUANA

Als je organische marihuana van wereldklasse wilt kweken, liggen de dingen iets ingewikkelder dan wanneer je simpelweg een paar zaadjes in de tuin plant en Moeder Natuur de rest laat doen. Maandenlange liefdevolle verzorging en aandacht is nodig, naast het doorstaan van tornado's, overstromingen, droogtes, plagen en buitenaardse invasies, voor een mooie opbrengst van hoogwaardige cannabis waarvan je kunt genieten. Net als zelf verbouwde groenten, maar dan lekkerder.

De jaarlijkse levenscyclus van de cannabisplant begint in het vroege voorjaar, na de equinox, als de zon de bodem heeft opgewarmd en het langer dan twaalf uur licht is overdag. Een oude tuiniersmethode om te ontdekken of je boden warm genoeg is voor de voorjaarsplant, is door met je blote billen op de bodem te gaan zitten en te kijken of je dit comfortabel een minuut kunt volhouden. Zo ja, dan ben je klaar om te beginnen. Hoewel je dit niet hoeft te doen, geef het je wel een idee van de ideale bodemcondities.

Deze ideale omstandigheden zorgen voor het ontkiemen van de zaden, onmiddellijk gevolgd door een snelle vegetatie. Het seizoen is afgelopen als de volgroeide onbevruchte bloemen zijn geoogst, als het weer afkoelt en de dagen korter worden. Afhankelijk van de soort en de geografische locatie, is dit meestal gedurende de herfst, zo tegen de winter.

GOEDE BODEM EN GEZONDE WORTELS STAAN AAN DE BASIS VAN JE KWEEK

CANNABIS GOEDE BODEM EN GEZONDE WORTELS

De bodem is een van de belangrijkste dingen voor de gezondheid van je plant. Het besteden van voldoende tijd en geld aan goede grond leidt tot verschillende voordelen voor je planten in iedere groeifase. Gezonde, bioactieve aarde zorgt niet alleen voor alle voedingsstoffen die je cannabisplanten hun hele leven nodig hebben, maar goede aarde stimuleert ook andere zaken bij de groei van je planten.

De volgende problemen kunnen grotendeels vermeden worden als de planten in actieve, hoogwaardige aarde worden verbouwd:

Kweken in aarde zorgt voor een grotere kans op problemen als er schommelingen zijn in de factoren die de plantengroei kunnen beïnvloeden.

Als je als ervaren tuinier cannabis aan je plantenrepertoire toevoegt, weet je al hoe belangrijk het is om goede aarde te hebben. Aangezien je al wat langer bezig bent geweest met hoogwaardige kweekaarde, is je tuin rijk aan compost en levende organismen, voelt de bodem brokkelig aan, en houdt de grond water vast terwijl overvloedig water wordt afgevoerd.

Gerelateerd verhaal

Cannabis Kweken In Aarde

Het zelf maken van een bodem met verschillende componenten of het kopen van een lading kwaliteitsaarde is een andere optie als je niet het tuinierstype bent. Hoogwaardige aarde zonder kunstmest of andere toevoegingen is nodig voor het leven van je planten, met uitzondering van compost en oppervlaktemest voor bodemonderhoud. Combinatieteelt, mulch en het verspreiden van een paar wormen zorgen voor de benodigde stikstof en voor de brosheid van de bodem, helpen bij de bestrijding van ongedierte, en leiden tot een goede wateropname.

KIES JE PERFECTE CANNABIS SOORT VOOR JOUW KLIMAAT

PERFECTE CANNABIS SOORT VOOR JOUW KLIMAAT

Pot of bodem. Breedtegraad, dag en seizoenslengte. Recreatief of medicinaal. Legaal of guerrilla. Automatisch of met fotoperiode. Feminized of klassiek. Mono of polycultuur. Indica, sativa of kruisingen. Deze variabelen heb je ter overweging moeten nemen bij je beslissing om buiten cannabis te kweken.

Je weet misschien wel dat je te noordelijk en te koud zit om een sativa te laten opgroeien. Of dat de seizoenen in jouw gebied over het algemeen te nat en te vochtig zijn, waardoor dichte indica's kunnen gaan rotten. Mogelijk kunnen de hete dagen van de uitgebreide zomers rond de evenaar waar je woont autobloeiers verwarren, waardoor ze opnieuw beginnen na een korte bloeiperiode, of raken de inner-ruderalis overweldigd na zeventien lichturen op een dag.

Het doen van research waarbij je afbeeldingen van veel heerlijke toppen bekijkt, en het bestuderen van de letterlijk duizenden verkrijgbare marihuanasoorten, kan leiden tot een goed overwogen beslissing.

Bekijk Zamnesia Seeds

Je bent echt een kind in een snoepwinkel op het internet tegenwoordig. Variëteit is waar het om gaat bij cannabis, en net zoals bij veel natuurlijke substanties, is het goed om dingen soms af te wisselen om tolerantie te vermijden.

Het is zeer verstandig om een paar soorten van gelijke sterkte, maar met verschillende effecten en uitkomsten per dag, te kweken. Dit zorgt ervoor dat verschillende neuronen worden geprikkeld door verschillende terpenen en dat stagnatie van een soort voorkomen wordt (naar onze bescheiden mening zijn varianten van één plant genoeg voor een gevarieerde persoonlijke voorraad).

ZORG ERVOOR DAT JE DE ZADEN OP TIJD ONTKIEMT

CANNABISZADEN OP TIJD ONTKIEMEN

Zoals eerder genoemd, begint de levenscyclus van cannabis in het vroege voorjaar, dus je moet je zaden voor die tijd ontkiemen.

Uren van onderzoek naar toppen hebben zich uitbetaald, en je hebt de schoonheden geselecteerd die je in volle bloei wilt zien. Waarvan je de effecten wilt ervaren, waarvan je het aroma wilt proeven. Waarvan de groei en bloeitijd passen bij waar je woont.

Bij de ontkieming absorbeert het zaad eerst water door het omhulsel via imbibitie - wat opnemen of drinken betekent. Het water hydrateert bestaande enzymen en voedsel waardoor het zaadje opzwelt en uitzet. Als de stofwisseling sterker wordt, verhogen de gehydrateerde enzymen de energieproductie voor het groeiproces. Tegelijkertijd zorgt het water voor meer turgordruk waarbij de celmembraan zich uitzet.

Het eerste levensteken is het breken van de zaadhuid en het verschijnen van een kleine wit uitsteeksel dat de kiemwortel wordt genoemd. Deze groeit snel en wordt de hoofdwortel. De hoofdwortel groeit naar beneden in de grond/pot om de plant te verankeren en begint met het opnemen van water en voedingsstoffen. Tegelijkertijd reikt de nieuwe stengel naar het licht en beginnen er zich bladeren te vormen.

De eerste bladeren die verschijnen, zijn afgeplat, dik en rubberachtig, en zijn eigenlijk geen echte bladeren. Ze worden zaadlobben genoemd en zijn in het zaadje voorgevormd. Bij hydratatie zwellen ze aanzienlijk en splijten ze het zaadomhulsel en beschermen ze de eerste echte gekartelde bladeren zodra de kroon boven het bodemoppervlak komt.

zaadlobben
Zaadlobben

Snel volgt er een radicale transformatie die fotomorfogenese wordt genoemd. Dit lichtafhankelijke proces zorgt ervoor dat de plant groen wordt en begint met de fotosynthese. De eerste echte gekartelde bladeren worden blootgesteld aan de zon, en de vegetatie is begonnen.

Het kweken van cannabis is eerder een kunst dan een rechtlijnig a, b, c, systeem. Elke actie leidt tot een reactie, en je zult na verloop van tijd ontdekken wat het beste bij jou past om een meester in de magische alchemistische marihuanakunst te worden. Dit begint met het kiezen van een ontkiemingsmethode.

Gerelateerd verhaal

Hoe Ontkiem Je Cannabiszaden?

De beste en gemakkelijkste manier om cannabiszaden te ontkiemen, is zoals de natuur het bedoeld heeft - in aarde. Plant de zaden ongeveer 0,5cm diep en bedek ze licht. Houd de bodem ongeveer op 20°C en zorg ervoor dat de omgeving vochtig is. De bodem voor ontkieming hoeft niet voedselrijk te zijn - een voedingsrijke bodem kan de cannabis in deze fragiele levensfase zelfs overweldigen. Het zaad heeft alles wat het nodig heeft voor een goede start.

Veel kwekers kiezen ervoor om hun planten binnenshuis in een pot te ontkiemen, waar de condities gemakkelijk te controleren zijn. Als ze sterk genoeg zijn, worden de planten afgehard, voordat ze permanent naar buiten gaan - het geeft de planten een sterke start, en vermindert de kans dat ze bezwijken onder de gevaren van buitenkweek. Die gevaren kunnen optreden als de planten niet sterk genoeg zijn.

DE JUISTE PLEK KIEZEN VOOR JE CANNABISPLANT

BESTE PLEK VOOR JE CANNABISPLANT

Zoek een plekje uit die aan zoveel mogelijk zon wordt blootgesteld. Zorg voor zoveel mogelijk blootstelling aan wind en regen. Regen stimuleert de groei door de opgeloste kooldioxide in het water. Wind zorgt voor een goede fysieke versterking en maakt de planten stevig - de wortels worden groter om bestand te zijn tegen de wind - waardoor meer bloemen geproduceerd worden.

Voor een fatsoenlijk formaat cannabisplant is een grond van minimaal vijf vierkante meter, of een zo groot mogelijke pot nodig om genoeg ruimte voor de wortels te genereren ter bevordering van de volledige groei en bloemontwikkeling.

Als je de cannabis te dicht bij elkaar plant, wordt de plant geforceerd om vertakkingen te verminderen en zich uit te strekken en hoger te worden. In plaats van het produceren van verschillende bloemclusters in een grote struikachtige plant, ontwikkelt de plant een lange centrale cola, waardoor ze qua structuur lijkt op industriële hennep.

Bloemdichtheid wordt ook door plantafstand bepaald. Goed gescheiden planten ontwikkelen veel dikkere toppen dan dicht op elkaar geplant wiet, en zijn over het algemeen minder vatbaar voor ziekten en plagen doordat er een goede luchtcirculatie kan plaatsvinden.

KWEEKTECHNIEKEN BIJ HET BUITEN KWEKEN VAN CANNABIS

CANNABIS KWEEKTECHNIEKEN

In de daaropvolgende maanden, reageert je cannabis op regelmatige wateraanvoer en veel zon door sterk te groeien. Je zult versteld staan van de groei in de volle maanperiode, of de verbazingwekkende aanwas na een zomer regenbui. Op de natuurlijke manier, toppend en redigerend tot de hoofdstengels, of met fimming, super cropping, of low stress training, alle groeimethoden hebben bewezen hoge oogsten potentiële ganja op te kunnen brengen.

In de vegetatieve periode neemt de plant voedingsstoffen op middels de wortels en gebruikt de cannabis licht, water, en koolstofdioxide als onderdeel van fotosynthese om zoveel mogelijk op verschillende manieren te groeien.

  • De plant wordt hoger.
  • De bladeren worden groter en talrijker.
  • Takken beginnen te groeien, waardoor het formaat van de plant toeneemt.
  • Het wortelsysteem wordt groter.
  • De stam en takken worden dikker en sterker en in sommige gevallen krijgen ze groeven of worden ze ribbelig.
  • Er vormen zich grote knokkels op de vertakkingsknopen.
  • De ware genetica van je planten zullen vanzelf zichtbaar worden. Of het nu de dunne handvormige bladeren en uitreikende takken van een sativa betreft of de brede vette bladeren, minimale vertakking en pracht van een indica.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent en veel ondersteuning zoals bindingsmateriaal en netten of draad in huis hebt om de planten bij te staan in de groeifase. Vegetatieve planten breken op die manier zelden, en worden vanaf het begin ondersteund, en verbuigen daardoor niet, alleen in het geval om lichtstralen te bereiken.

Het geven van ondersteuning bij de groei van de plant is nodig om de plant te laten anticiperen op de zware bloemclusters in de laatste paar weken, die de hele plant ineen kunnen laten storten, of op het breken van takken bij slecht weer.

Als je dit niet doet gedurende de groeiperiode, en je als een gek moet werken om de hangende takken te ondersteunen, kan dat de tere bloemen beschadigen. Dit is veel gedoe en hiermee ben je eigenlijk al te laat, en de kans bestaat dat je de plant verder bederft als je haar zo behandelt - dus plan van tevoren hoe je de plant gaat ondersteunen.

Gerelateerd verhaal

Cannabis Kniptechnieken En Tips

Kwakzalvers zullen je verleiden om groeimiddelen en vegetatieformules te kopen, maar gezonde aarde en maandelijkse organische bovenmest is alles wat de planten vragen.

Groeiende cannabisplanten reageren, net als alle andere planten, energiek op maandelijkse organische bovenmest. Er zijn een aantal producten op de markt die goed werken. Verenmeel en gefermenteerde compost waarin actief microbieel leven is te vinden, uitwerpselen van vogels en vleermuizen of wormenmest zijn allemaal uitstekende bronnen voor sporenelementen, vitaminen, en koolhydraten. De regel is, echter, om een beetje aan de zijkanten te verspreiden, verbranding en vergiftiging is nog steeds mogelijk met organisch materiaal.

WAT ALS JE SCHIMMEL TEGENKOMT IN JE TOPPEN?

Schimmel in je cannabis toppen

Er is iets mis gegaan in je kleine cannabis ecosysteem. Raak niet in paniek als je wiet niet de hoogwaardige, high-veroorzakende, perfecte wiet is zoals je bij binnenkweek hebt.

Houd schimmel goed in de gaten. Dichte bloemclusters kunnen water vasthouden waarbij botrytis of meeldauw kan ontstaan als er niet voldoende stroming is van de lucht. Zorg goed voor je bloemen, verwijder dode en droge bladeren omdat die kunnen rotten en schimmelen, wat zich kan verspreiden naar de toppen. Verwijder verdroogde en beschadigde toppen om dezelfde reden. Als je rot in de top vindt, verwijder dan meteen de hele bloemcluster en doe het geheel in een plastic zak. Probeer geen enkel spoor in de lucht achter te laten dat omliggende planten kan aantasten. Gooi het geheel weg of verbrandt het.

Spinnen die kleine nesten maken, zijn goed omdat ze mijten eten, een paar larven onder een blad die zich voorbereiden om te ontpoppen is niet iets om je druk over te maken. Lieveheersbeestjes zijn een welkome gast net als veel andere nuttige beetjes en andere soorten die naar je tuin worden getrokken.

Plantenziekten zijn een zeldzaamheid in een goed georganiseerde tuin. Genoeg ruimte tussen de planten, veel luchtstroming, zon, zon en nog meer zon, niet te nat, allemaal ondersteund door de bekende natuurlijke weerstand van cannabis tegen plagen, zwammen, en microbiële aanvallen, waardoor je kweek ongedeerd blijft.

Ga op zoek naar organische oplossingen voor preventieve ongediertebestrijding als onderdeel van het dagelijkse onderhoud van je planten. Rupsen en bladluizen, net als vele andere beestjes, komen niet snel op je planten af bij regelmatig gebruik van bijvoorbeeld neemolie. Het voorkomen van een besmetting gaat veel beter dan dat je er weer vanaf komt.

DE EERSTE TEKENEN VAN DE BLOEIFASE

DE BLOEIFASE

Als de dagen korter worden, zo tegen de equinox, zullen er opvallende veranderingen plaatsvinden bij je cannabisplanten.

In de korter wordende dagen voor de equinox en de laatste weken van het groeiseizoen, maar voor de benodigde 12 uur durende fotoperiode om volledig te kunnen bloeien, zal de cannabis veranderen. Het groeipatroon van je planten komt er anders uit te zien.

De langgerekte symmetrie van de plant in de vegetatieve fase verandert in een zig-zaggende groei van takken waarbij de knoppen dichter op elkaar komen te liggen. De uiteinden van de takken zullen omhoog gaan staan, waarbij ruimten ontstaan waaruit de bloemformaties zullen komen. Individuele takken raken onderscheiden van de groene kruin.

Vlak na deze metamorfose begint de bloei.

Bloemclusters gaan zich vormen, en de woelige zig-zag structuur begint zich uit te strekken, met soms een verdubbeling van de planthoogte. Nieuwe kelken vormen zich bij de ondersteunende beginpunten van de bladeren en zig-zaggende stengels. Grote en harsachtige stampers die in elke kelk ontstaan, geven de bloemcluster het uiterlijk van een kleine anemoon.

Pocket Microscope (60-100x)

Bekijk Product

De stuifmeelkorrels van de kelken zitten aan hun eigen helmdraad, waardoor er meer ruimte is om meer clusters te vormen. Bladeren met toppen zien er anders uit dan suikerbladeren. Ze zijn kleiner, dikker, viltachtig en zeer geribbeld en bedekt met trichomen, en worden uiteindelijk bedekt met de bloemclusters als die groter worden.

Elke kelk aan het uiteinde zal meer kelkclusters produceren die op dezelfde manier zijn opgebouwd als die van granen zoals tarwe of gerst. De kelken met hun tweeledige trichomen bedekte stampers stapelen zich op totdat de piek in fluorescentie is bereikt. Dit is vaak het moment waarop geweldige foto's van cannabis kunnen worden genomen. De knobbelige bloemclusters hebben een kring van stampers die naar pollen uitreiken die er nooit zullen komen.

Gerelateerd verhaal

De Beste Verzorging Voor Cannabis Tijdens De Bloeiperiode

Dit is waar het leuke onderdeel echt begint. Cannabis in de wilde natuur zou nu bevrucht zijn en op weg zijn naar het produceren van volgroeide zaden. De afwezigheid van mannelijke pollen in je kweek zorgt er echter voor dat de cannabisplant meer bloemen produceert dan wanneer mogelijk zou zijn in een gemengd gewas in het wild. Nadat de piek in de bloei is bereikt, blijft de plant zich volgroeien, en worden er grote hoeveelheden hars geproduceerd.

Met vergrotende apparaten, bijvoorbeeld een loep of microscoop, kun je de opzwellende hars met trichomen bekijken. Ook de kelken zelf zetten behoorlijk op, waarbij ze een neppe zwangerschap ondergaan, en de onbevruchte zaadkamer gevuld wordt met olie.

MAAK JE KLAAR OM JE PLANTEN TE OOGSTEN

KLAAR OM JE PLANTEN TE OOGSTEN

De stampers die met de opzwellende trichomen zijn bedekt, beginnen te verschrompelen en te veranderen in kleur, en de pollenverzameldagen behoren tot het verleden. Spectrumtinten en kleuren kunnen verschijnen. Roodbruin, zacht lila, donkerbruin en zelfs tinten van blauw of zilver, er zijn net zoveel kleuren als soorten marihuana.

Het rijpingsproces zorgt er ook voor dat je planten van kleur veranderen als het seizoen ten einde loopt. Suikerbladeren beginnen de kleuren van loofbossen na te bootsen en bloemclusters zijn opgezwollen en voelen zeer stevig aan. De bloesems van je planten zijn nu op hun best. Complexe onderscheidende geuren van soort tot soort geven je een verleidelijk idee van hoe de smaak zal zijn.

In deze laatste weken beginnen de trichomen en harszakjes van je plant geleidelijk te veranderen van kleur. Meestal beginnend met de oudste.

Trichomen worden aanvankelijk melkachtig in plaats van helder; vervolgens krijgt het melkachtige een diepe amber-achtige kleur. In het ideale geval ga je oogsten als de trichoomkleuren half wit en half amber zijn. Dit garandeert een hoog THC-gehalte, als je te lang wacht begint de THC te veranderen in andere minder wenselijke cannabinoïden.

Het is tijd om je favoriete schaar of knipper te pakken en de resultaten te oogsten van je harde werk.

JE PLANTEN OOGSTEN

CANNABIS PLANTEN OOGSTEN

Ergens in oktober in het geval van indica's en een paar weken later in het geval van sativa's, duiden de trichoomkleuren en geurende bloesems erop dat het tijd is om te oogsten.

Doe nog eens een stapje naar achteren en bewonder je werk voordat je er in gaat knippen.

Begin met het verwijderen van alle bladeren waar je gemakkelijk bij kunt, terwijl de plant nog overeind staat. Dit zijn met name de suikerbladeren. Dit kun je ook gemakkelijk met je vingernagels doen. Als je dat hebt gedaan, bestaat je plant uit stengels en bloemen met moeilijk te bereiken bladeren.

Nadat je schaar en vingers vele malen zijn bekrast door de takken, ben je de trotse eigenaar van een heerlijke hoeveelheid donkere harsachtige charas hashish. Ga nu verder met de volgende fase. Als je een beginnend cannabiskweker bent, heb je een pauze nodig, om even stil te staan bij hoeveel werk het knippen eigenlijk is.

Breek nu de plant af. Er zijn geen regels, je kunt de droog methode overwegen. Hang de hele plant of een paar takken op en vervolg het knippen als het opgehangen geheel droog is. Knip de natte bloemen er nauwkeurig af en droog ze op rasters of in een gecontroleerde kast waarbij je de luchtvochtigheid kunt regelen. Doe dit voor iedere bloem zorgvuldig en als je het goed doet, krijg je geweldige gedroogde bloemen.

Gerelateerd verhaal

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

Overigens, het bijknippen kan ook gebruikt worden om cannabis-infused eten te maken - hoewel het niet zoveel cannabinoïden bevat als de bloemen, zit er toch een beetje in. Bekijk onze receptenafdeling om het te ontdekken!

Zes weken later kun je genieten van de perfect gedroogde producten van jouw tuinbouwvaardigheden. Geniet ervan!