Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Paddo kweekset Handleiding

Magic Mushroom Grow Kit

Belangrijk bericht: De Magic Mushroom grow kit handleiding hieronder behoort bij de "klassieke/standaard" magic mushroom grow kits, die we in het verleden verkochten. Deze kits verkopen wij niet meer. Op dit moment verkopen wij alleen de hoogwaardige grow kits van Supa Gro. Instructies voor het kweken van magic mushrooms met een Supa Gro kit vind je hier.

Thuis je eigen paddo's kweken? Met onze paddo kweeksets van de Psilocybe cubensis (ook wel bekend als 'de Mexicaanse') kunnen we het niet makkelijker voor je maken. Al het lastige werk is al voor je gedaan; de kweekset is simpelweg 'ready-to-grow'. Binnen een paar weken zal je zonder problemen 400-600 gram verse paddo's kunnen oogsten.

Paddenstoelen zijn zeer robuuste organismen, maar we raden je wel ten zeerste aan om direct na ontvangst van de kweekset te beginnen met het kweekproces. Als je de kweekset wilt bewaren, doe hem dan in koelkast; bij een temperatuur van 3,5 graden Celsius kun je hem maximaal 3 tot 4 weken bewaren. Belangrijk: bewaar de box in een luchtdichte verpakking om bederf te voorkomen.

Elke paddo kweekset bestaat uit:

 • Bak met substraat dat is doorgroeid met mycelium van de Psilocybe cubensis
 • Zak met luchtfilter
 • 2 Paperclips

Verder heb je nog nodig:

 • Water
 • Beetje geduld

Voordat we duidelijk maken welke stappen je moet nemen voor een succesvolle oogst van je eigen paddo's, willen we even uitleggen wat er precies in de growkit (volume 1200 ml.) zelf zit.

- Onderop ligt een laagje perliet. Perliet is een soort vulkanisch glas met als belangrijke eigenschap dat het goed water kan vasthouden. Dit is dan ook de reden dat dit in de kweekset zit; als waterreservoir en het op peil houden van de luchtvochtigheid.

- In het midden zit er een ruime laag met substraat dat is doorgegroeid met mycelium van de Psilocybe cubensis. Dit is eigenlijk datgene waar het allemaal om draait. Dit mycelium is een netwerk van draden van een schimmel wat door het hele substraat heen is gegroeid en wat uitendelijk zal zorgen voor de groei van de paddestoelen.

- Bovenop ligt een dun laagje vermiculiet. Vermiculiet is een mineraal en functioneert in de kweekset als 'casing laag'. De casing laag heeft 3 functies:

 • Het beschermt het substraat met mycelium tegen uitdroging
 • Het voorziet in een micro-klimaat voor de formatie en ontwikkeling van primordia (paddo's op z'n kleinst)
 • Het doet dienst als water reservoir voor groeiende paddo's

Maar genoeg theorie, laten we beginnen...

 


Stap 1

Breek het lipje af wat aan een van de vier hoeken van het deksel vaszit. Open voorzichtig alleen de hoek van het deksel en houdt de bak onder de kraan. Laat de bak voorzichtig vollopen met lauw water totdat het mycelium helemaal onder water staat. Sluit de kweekset weer door het deksel voorzichtig dicht te drukken. Zet de kweekset weg en laat het staan voor een periode van 12 uur. Een periode van 12 uur geeft het perliet en mycelium genoeg tijd om zich vol te zuigen met zoveel mogelijk water.

Stap 2

Als de 12 uur voorbij zijn, wordt het tijd om het overtollig water af te gieten. Open weer een hoek van het deksel en houdt de paddo kweekset voorzichtig schuin. Laat vervolgens het water voorzichtig weglopen totdat ook de laatste druppels eruit zijn.

Stap 3

Na het afgieten gaat de daadwerkelijke groeicyclus beginnen. Verwijder het deksel (en bewaar deze), open de bijgeleverde filterzak en plaats de kweekset in de zak. Vouw de bovenkant van de zak twee keer om en sluit de zak met de twee paperclips. Plaats de zak met de paddo kweekset op een warme en lichte plek. Zorg er overigens voor dat er geen direct zonlicht op komt. De optimale temperatuur voor de kweekset is 20 - 25 °C. Zet de paddo kweekset niet direct naast of op een verwarmingsbron (zoals bijv. een radiator). Nu gaat de periode beginnen dat je geduld op de proef gesteld gaat worden. De eerste week zal er namelijk, zo op het oog, niet veel gebeuren. Afhankelijk van de Psilocybe cubensis strain die er in de kweekset zit en de omstandigheden op de kweekplek zullen de eerste paddestoeltjes binnen 1 tot 3 weken opkomen. Als de eerste kopjes te zien zijn, gaat het vanaf dat moment zeer snel. Binnen een week zal jouw eerste succesvolle 'flush' ('vlucht') van volwassen paddo's een feit zijn.

Om hun vruchten te produceren, bevatten paddenstoelen een grote hoeveelheid water en daarom is het bij de vorming van de vruchtlichamen (het tevoorschijn komen van de eerste speldenknoppen) een goed idee om een plantenspuit te gebruiken om voor voldoende vochtigheid te zorgen – spuit NIET direct op het substraat of op de opkomende paddenstoelen, maar besproei iedere dag lichtjes de binnenkant van de kweekzak. Adem NIET in de zak en was altijd grondig je handen voordat je met de kweekset aan de slag gaat – overal zijn schimmels aanwezig en je wilt je hemelse gewassen niet ten prooi zien vallen aan een gemene en demonische binnendringer – groene schimmel zal je gehele kweekset ruïneren.

Stap 4

Verreweg het grootste gedeelte van de paddo's zullen tegelijkertijd volwassen worden. Het beste moment om te oogsten is als de hoedjes van de paddo's op het punt staan om open te gaan. Dit kan je herkennen aan de scheuring van het vliesje dat onder het hoedje zit. Als je bij een of meerdere paddo's dit ziet, dan is het moment daar. Tijd om te oogsten dus. Ben je iets te vroeg of te laat met plukken? Geen probleem. De beste manier om te oogsten is door de paddo voorzichtig tussen twee vingers vast te pakken en rustig los te draaien. Pak de paddo hierbij zo laag makkelijk vast, maar probeer de casing laag van vermiculiet niet al teveel aan te raken.

En herhaal!

Na de eerste vlucht van paddo's is het nog niet afgelopen. Bij lange na niet zelfs. Het mycelium van de Psilocybe cubensis is in staat tot het produceren van meerdere vluchten; je kan dus meerdere malen oogsten!

Als je je eerste batch van paddo's hebt geplukt, zorg er dan voor dat je ook echt alles hebt geplukt. Pluk dus ook de allerkleinste paddootjes die niet zijn doorgegroeid tot een volwassen paddestoel.

Doorloop daarna meteen weer het hele proces vanaf stap 1: vul de bak met water (heb je het deksel nog?) > 12 uur laten staan > zorgvuldig afgieten > in de zak > wachten > oogsten.

Onze kweeksets zijn sterk genoeg om minimaal 3 keer te kunnen oogsten. Onder de juiste omstandigheden is het zelfs mogelijk om er 5 flushes verse paddo's vanaf te kunnen halen.

 


Voor alle bovenstaande stappen geldt: Ga schoon te werk. Het is verstandig om bij elke handeling eerst even goed je handen te wassen. Probeer het mycelium en de vermiculiet casing laag zo min mogelijk aan te raken met je vingers (dus ook tijdens het oogsten).


*Prettige Paddo Kweek!*

Al onze paddo kweeksets op een rijtje:

 • Psilocybe cubensis 'Golden Teacher': De 'Golden Teacher' is een zeer populaire strain van de Psilocybe cubensis en wordt geroemd om z'n spirituele effect. Afhankelijk van de omstandigheden kan de Golden Teacher uitgroeien van een medium tot grote paddestoel die in grote getale opkomt.

 • Psilocybe cubensis 'B+': De B+ is een paddestoel die zeer groot kan worden met tevens zeer grote hoedjes met een zachte caramel kleur. De Psilocybe cubensis B+ groeit zeer makkelijk, ook onder omstandigheden die niet optimaal zijn.

 • Psilocybe cubensis 'Mexican': ...

 • Psilocybe cubensis 'Mazatapec': De Psilocybe cubensis 'Mazatapec' is een strain die oorspronkelijk uit een bergachtig gebied van Mexico komt en is makkelijk op te kweken. De hoedjes van deze paddestoel gaan maar gedeeltelijk open en dit gebeurd pas in een zeer laat stadium van de kweek.

 • Psilocybe cubensis 'Thai': ...

 • Psilocybe cubensis 'Cambodia': Deze 'Cambodia' strain van de Psilocybe cubensis is gevonden bij de Angkor Wat in Cambodia, het grootste Khmer tempel complex in de wereld. Het mycelium van de Cambodia groeit zeer snel en de paddo's staan bekend om hun hoge psilocybine gehalte.

 • Psilocybe cubensis 'Colombian': ...

 • Psilocybe cubensis 'Ecuador': De Ecuador strain van de Psilocybe cubensis is een zeer populaire soort onder beginnende paddo kwekers. De Ecuador geeft altijd goed resultaat, met vooral een zeer indrukwekkende eerste flush met grote paddo's.

 • Psilocybe cubensis 'McKennaii': Uiteraard is deze strain vernoemd naar de beroemde Amerikaanse filosoof, psychonaut, researcher, docent en schrijver Terence McKenna. De Psilocybe McKennaii geeft een visuele, energieke trip met een sterke body high.

 

Terug naar vorige pagina

 

Zamnesia

 

Disclaimer: Bovenstaande tekst is uitsluitend bestemd voor educatieve en informatieve doeleinden. Dit mag nooit worden opgevat als een aanbeveling om een specifieke actie te ondernemen. Het gebruiken van de informatie voor illegale activiteiten is op eigen risico. Lees meer hier over op onze pagina met Algemene Voorwaarden.