Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Geschiedenis van LSA

MexicoZaden van tropische lianen die LSA bevatten worden al eeuwen gebruikt in Mexico. In de late 16e eeuw werd voor het eerst door de Spaanse veroveraars gedocumenteerd dat priesters van de inheemse Mexicaanse stammen de zaden aten om te communiceren met de goden. Er werd bericht dat de inheemse sjamanen na consumptie een delirium kregen en goddelijke visioenen ervoeren.

De Spaanse veroveraars beschouwden deze rituelen als duivelse godslastering en probeerden het gebruik en de kennis erover te stoppen. LSA zaden werden in 1941 opnieuw ontdekt, toen etno-botanist Richard Schultes berichtte dat het gebruik al dateerde uit de tijd van de Azteken. Later werd gemeld dat het ook werd gebruikt in ceremonies bij de Zapotec Indianen.

Chichen itzaMonsters van Ololiuqui (Turbina corymbosa) zaden werden naar Albert Hofmann, de maker van LSD, gestuurd voor analyse; hij was verbaasd te ontdekken dat de werkzame stoffen verbazingwekkend leken op LSD. Aangegeven werd dat de eerste zelf-experimenten hem moe maakten en hem in een droomachtige staat brachten.

 

 

Zamnesia

LSA zaden