Psychedelics VIPs

Psychedelics VIPs

Steven Voser
Steven Voser
Bijgewerkt op:

Psychedelica hebben de afgelopen decennia een lange weg afgelegd. Een paar van de meest beroemde onder hen, LSD en psilocybine, werden voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 1930 en 1950. Al snel werden ze echter verboden. Nu beginnen de wetenschap en mainstream cultuur deze stoffen weer te omarmen. Studies tonen interessante resultaten.

Laten we de psychedelische VIP's ontdekken die het onderzoek en activisme rond deze mysterieuze stoffen leiden.

Albert Hofmann

Albert Hofmann werd geboren op 11 januari 1906 in Baden, Zwitserland als zoon van Adolf Hofmann en zijn vrouw Elisabeth Schenk en groeide op als oudste van vier broertjes en zusjes. Toen zijn vader, een maker van gereedschap in een fabriek, ziek werd, moest hij bijdragen aan het familie inkomen. Om die reden startte en voltooide hij een commerciële stage.

Ondertussen was hij bijna klaar met zijn opleiding. Zijn opa financierde hem tijdens deze periode en in 1925 startte hij aan een opleiding Scheikunde aan de Universiteit van Zurich. Vier jaar later studeerde hij cum laude af. Tot zijn pensioen in 1971 werkte hij meer dan veertig jaar op Sandoz in Basel.

De Toevallige Ontdekking Van LSD

De Toevallige Ontdekking Van LSD

Als een werknemer van de farmaceutische-chemische afdeling van Sandoz Laboratoria in Basel onderzocht Hofmann paddestoel alkaloïden, met als doel een stimulerend middel te vinden voor de bloedcirculatie en luchtwegen. In 1938 synthetiseerde hij verschillende amidederivaten van lyserginezuur. De 25ste hiervan veroorzaakte onrust onder de geteste dieren, maar leek niet nuttig of interessant genoeg te zijn voor verder farmacologisch onderzoek en werd niet meer getest. Tot 16 april 1943, toen hij besloot opnieuw LSD te produceren.

Terwijl hij hiermee aan het werk was, voelde hij zich plotseling onrustig, ongemakkelijk en licht duizelig; hij moest stoppen, pakte zijn fiets en reed naar huis. Eenmaal thuis moest hij gaan liggen en hij sloot zijn ogen omdat hij het daglicht onplezierig en intens licht vond. Twee uur lang ervoer hij een extreem gestimuleerde fantasie en "zag" wat hij omschreef als een regelmatige stroom caleidoscopische kleurenspellen, fantastische beelden en prachtige vormen. In zijn boek "LSD - My Problem Child" geeft hij toe dat hij waarschijnlijk LSD heeft binnengekregen via zijn vingertoppen.

Gerelateerd artikel

LSA vs LSD – Het Verschil

Op 19 april 1943 om 16.20 uur nam Hofmann met opzet 250 microgram LSD; een hoeveelheid die vandaag de dag wordt beschouwd als drie tot vijf maal de effectieve dosering. En nee, dit tijdstip heeft niks te maken met de origine van "420" die marihuana rokers gebruiken.

Wat is "Bicycle Day"

Drie dagen later beschreef hij wat er gebeurde nadat hij LSD 25 had ingenomen in een zelf-experiment... Hij schreef dat hij rond 17:00 een lichte duizeligheid en angst voelde, een vertroebelde / veranderde visie, een verlamd gevoel ervoer en de neiging had om te lachen. Hij gaf verder aan dat wat hij voelde en zag hetzelfde was als wat hij de dag ervoor had ervaren, maar meer intens.

Hij was nauwelijks in staat om te schrijven en alleen met de grootste moeite was hij in staat zijn lab-assisent te vragen hem naar huis te begeleiden... op zijn FIETS! Tijdens deze "trip" naar huis voelde het alsof hij nauwelijks vooruitkwam, maar zijn assistent gaf later aan dat zij eigenlijk vrij snel reden.

Zijn kijk was compleet veranderd en Hofmann voelde zich bedreigd door zijn toestand; wat eens vertrouwd was, voelde nu obscuur aan en leek een eigen leven te leiden, alles bewoog. Toen hij zijn buurvrouw, Mrs. R, tegenkwam, nam hij haar waar als een gemene, verraderlijke heks met een gekleurde grijns.

Eenmaal thuis waren de gevoelens van duizeligheid en het gevoel van flauwvallen zo intens dat hij op de bank moest gaan liggen. Later, tegen het einde van de grip, begon hij te genieten van de ervaring omdat hij nu niet alleen met gesloten ogen een stroom van fantastische beelden "zag", die veranderden in spiralen en uitbarstende fonteinen, maar ook zijn gehoor leek zich verbonden te hebben met deze stroom en elk geluid had invloed op de beelden die hij zag.

Hofmanns Houding Ten Opzichte Van Psychedelica

MORNING GLORY (IPOMOEA TRICOLOR)
Ipomoea tricolor

Sinds hij psychedelische stoffen als LSD en psilocybine had onderzocht, was hij een voorstander van hun gebruik in psychoanalyse en legalisatie voor onderzoeksdoeleinden en bekritiseerde het misbruik van hen door de Tegencultur in de jaren 60 en het wereldwijde verbod op LSD 25. Hofmann heeft altijd gehoopt dat het voor een geschikt doel zou worden gebruikt.

Hofmann had ook interesse in de zaden van Turbina corymbosa, een Mexicaanse morning glory soort die LSA, lyserginezuur amide, bevat, nauw verwant aan LSD.

In 1962, Hofmann was op dat moment directeur van de afdeling Natuurlijke Producten op Sandoz en had de hallucinerende stoffen gevonden in de Mexicaanse paddo's al bestudeerd en psilocybine geïsoleerd en gesynthetiseerd, reisden hij en zijn vrouw Anita naar het zuiden van Mexico op zoek naar "Ska Maria Pastora" (Bladeren van Mary the Shepherdess), de plant die later bekend zou worden als Salvia Divinorum. Hij verkreeg er monsters van, maar heeft het actieve bestanddeel, de diterpenoïde Salvinorin A, nooit geïdentificeerd. 


Terence McKenna

Terence Kemp McKenna werd geboren op 16 november 1946 in Paonia, Colorado, Verenigde Staten. Paonia is een vee- en kolenstadje waarin Terence werd opgevoed door zijn vader, een Ierse Katholieke reizende vertegenwoordiger en zijn moeder, een Episcopale huisvrouw uit Wales. Zijn oom introduceerde hem in de geologie en hij ontwikkelde wat hij zelf "zijn eerste obsessie" noemde: Het in zijn eentje jagen op fossielen in de gebieden rond zijn huis. Dit en zijn enorme fantasie zorgde ervoor dat hij een diepe artistieke en wetenschappelijk waardering voor de natuur ontwikkelde.

In 1962, toen hij 16 jaar was, verhuisden hij en zijn familie naar Los Altos in Californië en hij maakte zijn high school af in Lancaster. Volgens Terrence, raakte hij bekend met wiet kort na zijn 17de verjaardag in 1963 en begon het regelmatig te roken. Datzelfde jaar ontdekte hij ook de literaire wereld van psychedelica via de Doors of Perception en Heaven and Hell van Aldous Huxley.

Zijn Eerste Psychedelische Ervaring

Terence McKenna: Eerste Psychedelische Ervaring

In 1965 schreef Terence zich in op de Berkeley Universiteit in Californië om kunstgeschiedenis te studeren. In de zomer van 1966 woonde McKenna tegenover de flat van een "vreemde kerel met geblindeerde ramen en roodgeverfde lampen in het gehele appartement. Hij hing de hele dag rond met zijn gitaar en speelde de muziek van "Freight Train". Deze knul zou zijn gids worden in de wereld van acid. Het was Barry Melton, de lead gitarist van Country Joe and the Fish.

De eerste psychedelische ervaring van Terence had, volgens hem "eigenschappen die nooit meer werden herhaald," en hij "stuiterde ongeveer een uur lang tussen tranen van ontzag en tranen van hilariteit."

McKenna's Interesse In De Psychedelische Wereld Gaat Verder

In 1967, tijdens zijn studie, ontdekte hij Tibetaanse volksreligie en begon dit te bestuderen, wat leidde tot een studie Sjamanisme. Hij noemde dit zijn "opium en kabbala fase". In hetzelfde jaar bezocht hij Jeruzalem, waar hij zijn toekomstige vrouw Kathleen Harrison ontmoette. In 1969 was Terences interesse in "Tibetaanse schilderkunst en hallucinerend sjamanisme" zo sterk geworden, dat hij naar Nepal afreisde om de Tibetaanse taal te leren.

Hij testte ook zijn geluk als smokkelaar van hasj, maar toen een van zijn zendingen werd gepakt door de Amerikaanse douane, moest hij vluchten voor vervolging zwierf een tijdje door Zuidoost Azië, waar hij ruïnes bekeek. Vervolgens verzamelde hij vlinders in Indonesië en werkte zelfs als leraar Engels in Tokio. Na al zijn uitspattingen in het Oosten, keerde hij terug naar Berkely om zijn studie biologie te vervolgen, die hij "zijn eerste liefde" noemde.

Gerelateerd artikel

Top 10 Terence McKenna Citaten

Paddo's

Paddo's

In 1971 vertrok hij samen met zijn jongere broer Dennis en drie vrienden op een tocht door de Amazone van Colombia, op zoek naar een plant die Oo-koo-hé werd genoemd, waarvan werd verondersteld dat het Dimethyltryptamine (DMT) bevat. Maar in plaats van Oo-koo-hé ontdekten zij het gebruik van de diverse Ayahuasca of Yagé brouwsels en de paddestoelen van de Psilocybe cubensis soorten.

Deze "paddo's" werden al snel het centrale punt van de zoektocht. In La Chorrera experimenteerden hij en zijn broer op zichzelf, wat hem, volgens een later interview met Terence, "in contact bracht met 'Logos', een informatieve, goddelijke stem die openbaringen bracht."

In 1972 keerden zij terug naar Berkeley en ontwikkelden technieken voor het kweken van psilocybine paddestoelen, terwijl Terence werkte aan zijn Bachelor van de wetenschap in ecologie en behoud. Hij studeerde af in 1975. Ook kwam zijn eerste boek (met Dennis als co-auteur) uit: "The Invisible Landscape". Hun boek werd geïnspireerd door hun ervaringen in de Amazone en het tweede boek, "Psilocybine", volgde in al in 1976.

Een Gerespecteerd Auteur En Psychedelica Icoon

In de vroege jaren 80 begon Terence zijn gedachten over psychedelische drugs en virtuele realiteit uit te spreken. Op weekend workshops benadrukte hij herhaaldelijk het belang van de gevoelde ervaring, in tegenstelling tot dogma. 

In 1992 publiceerde Terence twee boeken en hij werd een bron van inspiratie voor de populaire tegencultuur. Zowel "Food of the Gods", een radicale geschiedenis van de relatie tussen psychedelische planten en de evolutie van het bewustzijn, als "The Archaic Revival", een collectie artikelen uit diverse magazines en lezingen, maakten hem enorm populair in de rave/dance scene.

Terence gaf nog steeds lezingen over het gebruik van op planten gebaseerde entheogenen, psychedelische stoffen, metafysica en andere onderwerpen zoals sjamanisme, taal, tijdlijnen over historie en beschaving en zelfs de theoretische oorsprong van het menselijke bewustzijn, zijn "Stoned Ape" theorie.

Geconfronteerd Met Het Einde 

Hij verdeelde zijn tijd tussen de met rood hout bezaaide heuvels in Sonoma County, Californië en Hawaii. In 1999 begon hij te lijden aan steeds erger wordende hoofdpijnen en keerde terug naar zijn huis op Hawaii. Na drie toevallen in de hersenen werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij de diagnose Glioblastoma multiforme kreeg en diverse behandelingen onderging in de daarop volgende maanden.

Eind 1999, had Erik Davis het laatste interview met Terence. Tijdens dit interview praatten zij ook over de dood:

"Ik heb altijd gedacht dat de dood zou komen op de snelweg, in een paar angstige momenten, zodat je geen tijd zou hebben om het uit te zoeken. Ik heb maanden en maanden de tijd gehad om erover na te denken en met mensen te praten en te luisteren naar wat zij zeggen, het is een soort van zegen. Het is zeker een kans om volwassen te worden en grip te krijgen op alles. Verteld worden door een niet lachende kerel in een witte jas dat je over een paar maanden dood gaat, schijnt nieuw licht op alles... het maakt het leven rijk en aangrijpend. Toen het gebeurde en ik deze diagnose kreeg, kon ik het licht zien van de eeuwigheid, à la William Blake, schijnend door elk blaadje. Ik bedoel, een insect wandelend over de aarde, roerde me tot tranen."

Mc Kenna overleed veel te vroeg op 3 april 2000 met zijn geliefden aan zijn zijde. Hij was slechts 53 jaar. Hij wordt overleefd door zijn dochter Klea, zijn zoon Finn en broer Dennis.

 


Alexander Shulgin

Alexander "Sasha" Theodore Shulgin heeft meer dan driehonderd psychoactieve stoffen gesynthetiseerd en zelf getest in zijn experimenten. Dit maakt hem een van de personen met de meeste persoonlijke en praktische ervaring met psychedelische stoffen. De meest bekende ontdekkingen die hij deed zijn DOM en 2C-B. Op straat werd DOM STP of Super LSD genoemd. Hij publiceerde de resultaten van zijn werk in vier boeken met meer dan tweehonderd publicaties in tijdschriften.

De Vroege Jaren

Alexander werd geboren op 17 juni 1925 in Berkeley, Californië als zoon van Theodore Stevins Shulgin en Henrietta D. Shulgin. Zijn vader werd geboren in Orenburg, Rusland en kwam in 1923 naar de Verenigde Staten. Henrietta werd geboren in Illinois. Beide ouders waren leerkrachten op een openbare school in Alameda County.

In 1941 startte Alexander met zijn studie Organische Scheikunde aan de Universiteit van Harvard, maar in 1943 stopte hij met school om bij de US Marine te gaan, waar hij zijn eerste ervaring zou hebben met psychofarmaca. Of beter gezegd, het gebrek hieraan. Voor een operatie, kreeg Alexander een glas sinaasappelsap van een militaire verpleegkundige. Hij dronk het op in de veronderstelling dat er een psychoactieve drug in zat.

Snel na het drinken van het sap, viel hij in slaap, om de volgende dag te ontdekken dat hij een placebo gekregen had. Vanaf dat moment was zijn interesse in psychofarmaca gewekt, omdat hij versteld stond over het feit dat "een fractie van een gram suiker hem bewusteloos had gemaakt."

Na zijn tijd in de marine ging hij naar Berkeley, Californië en haalde zijn doctoraat in biochemie in 1954. Hij voltooide de volgende jaren zijn promotieonderzoek in de psychiatrie en farmacologie aan de Universiteit van Californië in San Francisco en na een korte onderbreking bij Bio-Rad Laboratories, startte hij bij Dow Chemical Company als een senior onderzoeker in de chemie.

Zelf Experimenteren Met Psychedelica

peyote Lophophora williamsii
Lophophora williamsii

In de late jaren 50 had hij zijn eerste ervaring met mescaline en ontdekte en "leerde dat er veel in hem zat." Zijn kans om dieper te duiken in de wereld van psychoactieve stoffen kwam nadat hij zijn eerste biologisch afbreekbare pesticide ontwikkelde: Zectran.

Zectran was een zeer winstgevend patent en Dow Chemicals gaf Alexander de vrijheid om zijn eigen onderzoek te verrichten op nieuwe drugs en hun werking, dus hij begon te experimenteren op zichzelf. Zijn resultaten publiceerde hij in moderne vakbladen zoals het Journal of Organic Chemistry and Nature magazine.

Gerelateerd artikel

Top 5 Mescaline Cactussen

In 1960 deden een kleine groep vrienden mee aan zijn test sessies en alle resultaten van de experimenten met fenethylaminen en later tryptamines werden zorgvuldige gedocumenteerd. Maar na de grote media oproer over het misbruik van straatdrugs, verbood Dow Chemicals Alexander om zijn experimenten en resultaten te publiceerde zolang hij voor hen werkte. Ze waren bang voor de publieke reactie op Alexanders werk. Om die reden verliet hij Dow Chemicals in 1965 om als leraar aan de slag te gaan in San Francisco General Hospital en op lokale universiteiten.

Ondertussen hadden hij en zijn vrienden de Shulgin Rating Scale ontwikkeld om de ervaringen en effecten van de stoffen in getallen uit te drukken en zij maakten verslagen over honderden psychoactieve chemische stoffen.

Shulgin En MDMA

Alexander Shulgin En MDMA

In 1967, op San Francisco State University, werd Alexander geïntroduceerd in MDMA door een promovendus in een medicinale scheikundegroep.

MDMA (beter bekend als Ecstacy of "E" op straat) werd in 1912 ontwikkeld en gepatenteerd door Merck, maar omdat het nooit is onderzocht, ontwikkelde Alexander een eigen methode om het te synthetiseren. In 1976 gaf hij de drug aan Leo Zeff, een psycholoog uit Oakland, Californië die kleine doseringen van de stof zou toedienen aan zijn patiënten in zijn praktijk als hulpmiddel bij gesprekstherapie en hij introduceerde het weer bij honderden psychologen in het land.

Als Een Gepubliceerde Auteur Botst Shulgin Met De DEA

Hij werkte ook als een getuige-deskundige en leverde farmacologische monsters aan de DEA. In 1988 schreef hij het definitieve handboek "Controlled Substances: Chemical & Legal Guide to Federal Drug Laws." Voor het uitvoeren van zijn advieswerk voor de DEA, kreeg hij een Schedule I vergunning, wat hem toestemming gaf om een analytisch laboratorium op te zetten en gesynthetiseerde geregistreerde stoffen te bezitten.

In 1991, publiceerden hij en zijn vrouw "PiHKAL - A Chemical Love Story," waarin de titel een acroniem is voor "Phenethylamines I Have Known And Loved". Het boek wordt opgedeeld in twee delen: Het eerste deel is een verhaal over een farmacoloog en zijn vrouw en het tweede deel bevat gedetailleerde synthese instructies voor meer dan 200 psychedelische stoffen (waar Alexander er zelf de meeste van ontdekte), bio-testen, doseringen en ander commentaar.

In 1994 eiste de DEA dat Alexander zijn vergunning inleverde voor het overtreden van de voorwaarden en deed een inval in zijn laboratorium. En hoewel de twee aangekondigde en geplande reviews geen onregelmatigheden vonden in de 15 jaar voorafgaand aan de publicatie van PIHKAL, kreeg hij een boete van 25.000 dollar voor het bezitten van monsters voor analyse.

Richard Meyer, woordvoerder voor DEA's San Francisco Field Division, verklaarde dat "deze boeken zowat kookboeken waren voor het maken van illegale drugs" en dat agenten hem hadden verteld dat ze kopietjes van het boek hadden gevonden in illegale labs waar ze invallen hadden gedaan. Maar Alexander en Ann gingen door met het ontwikkelen en testen van nieuwe psychoactieve stoffen binnen de grenzen van de wet en in 1997 publiceerden zij "TiHKAL - A Continuation."

De titel is een acroniem voor "Tryptamines I Have Known and Loved" en gaat over een familie psychoactieve drugs, bekend als tryptamines. Net als PiKHAL bestaat het boek uit twee delen. In het eerste deel het vervolg op de fictieve autobiografie van een farmacoloog, het tweede deel is een verzameling opstellen over onderwerpen variërend van psychotherapie en de Jungiaanse geest tot het overwicht van DMT in de natuur, Ayahuasca en de oorlog tegen drugs.

Met de assistentie van Tania Manning en Paul F. Daley bracht hij in maart 2011 de langverwachte, uitgebreide catalogus uit over de bekende psychedelica: "The Shulgin Index". 

In 2014 overleed Alexander Shulgin vreedzaam in zijn huis in Noord-Californië.

Pleiten Voor Onderwijs, Niet Voor Criminalisering

Alexander vond dat de overheid geen wetten zou moeten vaststellen die inbreuk zouden zijn op het persoonlijke gedrag van mensen. en ook dat het allemaal afhangt van waarom, voor welk gewenst effect, hoe en hoe vaak drugs worden gebruikt. In plaats daarvan, zouden specifieke instructies moeten worden gegeven over verantwoordelijk gebruik die wellicht misbruik kunnen voorkomen. Net als bij koffie, alcohol, zout of vet, gaat het om de mate van gebruik.

 


Doña María Sabina

Volgens R. Wasson, een Amerikaanse ethnomycologist en bankier, werd Doña María Sabina geboren op 17 maart 1894, maar volgens haar moeder María Concepción, werd haar dochter geboren op de dag van de Maagd Magdalena, 22 juli. 

Doña María's vader, Crisanto Feliciano, overleed aan een ziekte toen zij slechts drie jaar oud was. Haar moeder vertrok met haar en haar jongere zusje María Ana, om in te gaan wonen bij haar ouders in de Sierra Mazateca in het zuiden van Mexico, in het huis van haar grootouders.

Eerste Contact Met Paddo’s

Doña María raakte al op vroege leeftijd bekend met paddo's. Ze vertelt dat ze zich herinnerde dat zij op 7-jarige leeftijd met haar zusje speelde terwijl zij de dieren van de familie verzorgde, toen zij een heleboel prachtige paddestoelen zag, groeiend onder een boom. Ze herkende dat deze identiek waren aan degenen die de lokale curandero (heler) Juan Manuel gebruikte in zijn ceremonies om de zieken te genezen, dus ze plukte er een paar en at ze op. María zei tegen haar zusje hetzelfde te doen en als snel voelde ze de magische effecten van de goddelijke paddestoel.

De volgende maanden aten zij en haar zusje verschillende keren de paddo's. Hoewel hun moeder haar eens betrapte, terwijl zij met uitbundige blijdschap aan het lachen en zingen was, en vroeg wat ze had gedaan, kreeg ze nooit een standje voor het eten van de paddo's.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Paddo's Te Gebruiken

Doña María Maakt Gebruik Van De Kracht Van Psilocybine

Doña María Maakt Gebruik Van De Kracht Van Psilocybine

Toen ze acht jaar was, voelde haar oom zich ziek en veel sjamanen uit de omgeving van haar dorp konden hem niet genezen met hun kruiden; in plaats daarvan verergerde zijn kwaal. Op dat moment herinnerde zij de paddestoelen en dat zij hulp konden bieden als zij dit ooit nodig had. Doña María vertrok om wat van de heilige paddestoelen te plukken en at ze op. Toen de effecten verschenen, vroeg zij de paddestoelen hoe zij haar oom kon helpen beter te worden en de paddestoelen vertelden haar dat ze hem een speciaal kruid moest geven om de "boze geest", die bezit had genomen van haar oom, te verdrijven.

De paddestoelen vertelden haar dat ze een ander kruid nodig had dan wat de sjamanen hadden gebruikt en dat ze het kon vinden in de bergen, waar het water uit de beek puur is en de bomen hoog zijn. Ze herkende de plaats die de paddestoelen lieten doorschemeren en ze rende erheen en haalde wat van het kruid. Ze maakte een brouwsel en gaf dit aan haar oom; binnen enkele dagen was hij genezen.

TOP 10 paddo'sBekijk De TOP 10 Paddo's

Dit was het moment dat Doña María wist dat dit haar manier van leven zou worden en toen zij opgroeide, werd zij gerespecteerd als een eerlijke en krachtige "Sabia", "een wijze" in haar dorp. Ontelbare zieken en lijdende mensen zochten haar magie in de decennia dat zij haar genezende ceremonies uitvoerde.

De Wereld Hoort Van Een Speciale Genezer

Het was 1955, toen de eerste westerling het kleine dorpje Huautla de Jimenez in Oaxaca bezocht. R. Gordon Wasson, een Amerikaanse ethnomycologist en bankier, bezocht de woonplaats van Doña María en hij was ook de eerste westerling die met haar deelnam aan een velada. Wasson nam sporen mee naar Parijs, waar hij deze identificeerde als Psilocybe Mexicana. Het actieve hoofdbestanddeel werd geïsoleerd en gesynthetiseerd door de Zwitserse chemicus Albert Hofmann in 1958.

Gerelateerd artikel

5 Verrassende Voordelen Van Paddo's

Hoewel Wasson probeerde de identiteit van Doña María geheim te houden, verspreidde het verhaal van de Mazateekse Sabia en zijn ervaringen met haar paddo's zich als een lopend vuurtje door het westen, toen hij Doña María en haar ceremonies voor het eerst beschreef in Life magazine in mei 1957.

Al snel arriveerden duizenden paddestoelen zoekers, wetenschappers en anderen in de Sierra Mazateca, waaronder ook beroemdheden uit die tijd, waaronder rocksterren als John Lennon, Bob Dylan, Mick Jagger en Keith Richards. Zelfs de CIA stuurde een undercover agent om monsters te verzamelen van de paddo's.

Spijt En Ongewenste Aandacht

Doña María zei:

"Voor Wasson, nam niemand de kinderen (paddo's) om God te vinden. Ze werden altijd gebruikt om de zieken te genezen."

Nog een opmerkelijk citaat impliceert haar spijt over het tonen van haar magie aan Wasson:

"Vanaf het moment dat de buitenlanders arriveerden, verloren de 'heilige kinderen' hun zuiverheid. Ze verloren hun kracht, zij hebben hen verwoest. Daarom zullen zij niet langer werken. Er is geen oplossing voor."

Elke keer dat zij de bezoekers gaf waar zij naar zochten en elke keer dat zij een ceremonie uitvoerde, gaf zij een stukje van haarzelf weg.

Al snel dacht de Mexicaanse politie dat zij drugs verkocht aan de buitenlanders en deze ongewenste aandacht veranderde de sociale dynamiek van de Mazateekse gemeenschap en dreigde de Mazateekse gewoonte te beëindigen. De gemeenschap gaf Doña María de schuld, verbande haar en verbrandde de hut die haar hele leven haar thuis was.

Doña María Sabine, de meest beroemde en geprezen curandera op aarde, overleed op 23 november 1985.

 


Alex Grey

Alex Grey, een visionaire artiest en filosoof, is het meest bekend vanwege zijn multi-dimensionale psychedelische schilderijen. Als een fanatieke onderzoeker van het bewustzijn, weerspiegelen zijn schilderijen visoenen van het leven, de dood en de ruimte ertussen. Grey werd beroemd door zijn schilderijen over het menselijke energetische systeem en hun spirituele betekenis.

Vroege jaren

Hij werd geboren op 29 november 1953 in Columbus, Ohio, als het middelste kind van een middenstandsgezin. Alex ontwikkelde vanaf vroege leeftijd een scherpe interesse in kunst, wat door zijn vader, een grafisch ontwerper, werd aangemoedigd. Zelfs vanaf het begin liet Alex de thema's dood en transcendentie in zijn werk zien, wat uiteindelijk ontwikkelde tot zijn kenmerkende stijl.

Toen Alex 18 jaar was, kreeg hij een volledige beurs voor de Columbia College of Art and Design, maar hij stopte met de opleiding toen hij 21 was. Vervolgens schilderde hij reclameborden voor Columbus billboards reclame, maar daar stopte hij uit verveling al na een jaar mee.

Psychedelica Ervaren

In 1974 accepteerde Alex een baan als studio assistent in Boston, waar hij studeerde onder de conceptuele kunstenaar Jay Jaroslav op de School of the Museum of Fine Arts. Hier kwam Alex echt in zijn artistieke bloei. Al snel nadat hij aan zijn baan begon, ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, Allyson.

Samen begonnen zij met het gebruiken van LSD en andere psychedelische stoffen om hun geest te verruimen. Deze ervaring veranderde de existentiële agnostische standpunten van Alex in een volledige radicale transcendentalisme. Het was een reis die zij samen maakten, waarbij ze meer in contact kwamen te staan met zichzelf en het universum in zijn geheel.

Gerelateerd artikel

Top 10 Verrassende Feiten Over Psychedelica

Werken Met Menselijke Anatomie

Werken Met Menselijke Anatomie

Later kreeg Alex een baan op de Anatomie afdeling van Harvard Universiteit, waar hij kadavers voorbereidde op ontleding. Dit stelde hem in staat om het lichaam zelf te bestuderen, waarbij hij zijn bekwaamheid aanscherpte. Terwijl hij nog steeds op Harvard werkte, startte hij later ook voor Dr. Herbert Benson en Dr. Joan Borysenko als onderzoekstechnoloog, waar hij onderzoek deed naar genezende energieën.

Hoewel dit voor een artiest niet de meest logische keuze was, speelde zijn werk met anatomie een grote rol in het realisme en de details die hij nu laat zien in zijn anatomische schilderijen. Doctoren op Harvard zagen zijn schilderijen en boden hem werk als een anatomisch illustrator voor de universiteit; zo accuraat waren zijn schilderijen.

Het volgende deel van het leven van Alex was gewijd aan het bevorderen van zijn academische carrière, waarin hij zijn artistieke talent combineerde wat hij op Harvard had geleerd. De volgende tien jaar gaf hij les in Artistieke Anatomie en Figuur Beeldhouwwerk op de Universiteit van New York. Ook gaf hij talloze kunst workshops in de Verenigde Staten. Zowel Alex als zijn vrouw Allyson geven tot de dag van vandaag Mystic Artists Guild International (MAGI) workshops in de Chapel of Sacred Mirrors in Wappinger, New York.

De Chapel of Sacred Mirrors

Chapel of Sacred Mirrors

Tijdens zijn leven, heeft Alex een serie levensgrote schilderijen ontwikkeld met de naam Sacred Mirrors. De serie werd gestart in 1979 en zijn te zien in het hart van zijn kapel. Ze nemen de toeschouwer mee op een reis waarin het lichaam, de geest en de ziel wordt ontdekt en de toeschouwer wordt geholpen zijn eigen gevoel van innerlijke spiritualiteit en goddelijkheid te bereiken. Na het afronden van de Sacred Mirrors, paste hij het, door hem ontwikkelde, multidimensionale perspectief toe op alle andere aspecten van de menselijke ervaring, zoals het gebed, geboorte en dood.

In 1996 was Alex mede-oprichter voor de Chapel of Sacred Mirrors Ltd, een organisatie die streeft naar creativiteit, compassie en integrale wijsheid binnen een ieder die ernaar zoekt. Door de toenemende populariteit, en de toenemende betekenis in de spiritualiteits-leer, aanbidding en sacramentele ceremonies, werd de organisatie in 2008 officieel erkend als een religie.

Gerelateerd artikel

Hoe start je je eigen religie?

Sinds die tijd zijn de rollen die Alex en zijn vrouw in de spirituele wereld spelen alleen maar toegenomen; op dit moment wordt hij beschouwd als een van de top 20 spirituele leiders van vandaag door de Watkins Review; in deze klasse bevinden zich ook de Dalai Lama en Eckhardt Tolle. De Temple of Understanding verklaarde Alex en zijn vrouw tot twee van de top 50 de meest invloedrijke interreligieuze leiders die op dit moment in leven zijn.

Alex verblijft in de Chapel of Sacred Mirrors, die, na erkenning als religie, verhuisde naar een 16 hectare groot landgoed in Wappinger, New York. Het landgoed fungeert nu als locatie voor een spirituele retraite voor diegenen die het nodig hebben, waarin men kan genieten van grote, weelderige tuinen, weerspiegelende zwembaden, spirituele ceremonies, mystieke workshops, een uitgebreide bibliotheek en een gemeenschappelijke leefruimte. Het is een centrum voor spirituele bewustwording.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Je bezoekt onze Nederlandse website.