Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

MushMush Paddo Kweekset

McKennai growkit  

Leer hoe je een eigen voorraad paddo's kweekt met de MushMush Paddo Kweeksets.

De MushMush Magic Mushroom Kweeksets zijn gemakkelijk in gebruik. Ze bevatten alles wat je paddo's nodig hebben om te floreren; je hebt alleen water en wat geduld nodig. Het resultaat? Hoogproductieve psilocybine zaligheid!

Elke doos bevat een laag perliet die water vasthoudt, een laag mycelium zodat paddo's zich kunnen ontwikkelen en een dunne laag vermiculiet. Deze fungeert als beschermend laagje voor het mycelium, maar zorgt ook voor een micro-omgeving die ideaal is voor het kweken.

BELANGRIJK: was altijd goed je handen als je werkt met de kit of de inhoud. Paddo's zijn erg gevoelig voor besmetting en daarom is het belangrijk steriel te werken. Adem nooit in de zak, want hiermee verhoog je het risico op besmetting.

Om vergelijkbare redenen raden we je sterk aan GEEN aluminiumfolie te gebruiken bij de kweek van je paddenstoelen.

Productinhoud: bij elke MushMush Kweekset ontvang je:

  • 1 kweekset met alles wat je paddo's nodig hebben om te groeien
  • 1 kweekzak
  • 2 paperclips


Daarnaast heb je nodig: schoon kraanwater, een warme, lichte plek uit de buurt van direct zonlicht en geduld. Bij deze kweeksets hoef je niet eens met water te sprayen!

We raden je aan GEEN aluminiumfolie te gebruiken om je paddo's te kweken. Dit is namelijk nergens voor nodig.


Onderdompelen  

STAP 1

Haal voorzichtig het deksel van de kit af en vul deze geleidelijk met koud kraanwater. Het mycelium moet volledig worden onder water staan. Om dit te vergemakkelijken kun je eventueel de randen van de plastic container voorzichtig naar buiten duwen, zodat er ruimte ontstaat tussen het mycelium en de plastic wand.


Intrekken  

STAP 2

Plaats het deksel terug op de plastic bak en laat de kweekset twaalf uur met rust. Hierdoor kan al het water goed intrekken. Je kunt de kweekset gewoon op het aanrecht laten staan tijdens het weken.


Afgieten  

STAP 3

Na twaalf uur til je een hoekje van het deksel op en giet je het overtollige water voorzichtig af. De kit is nu klaar voor het kweken.


In De Kweekzak  

STAP 4

Verwijder het deksel, maak deze schoon en bewaar het voor later gebruik. Plaats de MushMush kweekset in de bijgeleverde kweekzak. Zorg ervoor dat de zak rechtop staat met de opening aan de bovenkant.


Paperclips  

STAP 5

Sluit de zak door de bovenkant tweemaal op te rollen en maak het vast met de bijgeleverde paperclips.


Temperaturen  

STAP 6

Plaats de zak en de kit in een goed verlichte ruimte die een gemiddelde temperatuur heeft van 20-25°C. Zet de kit niet in direct zonlicht of op de verwarming! Paddo's hebben natuurlijke, warme temperaturen nodig en indirect licht (zon- of kunstmatig licht) om te kunnen floreren.

Belangrijk: een hittemat kan het kweekproces ondersteunen. Zo'n mat compenseert echter niet de kamertemperatuur als die te laag is.


Oogje In Het Zeil

STAP 7

De kit is nu volledig ingericht voor de eerste flush. Houd een oogje in het zeil om het groeiproces te kunnen volgen. Het kan veertien dagen duren voor de eerste pins verschijnen (afhankelijk van de kweekomstandigheden). Deze paddo's moeten ongeveer zeven dagen groeien.

BELANGRIJK: Bij het kweken van deze kits is het niet nodig de zak te openen en/of te besproeien. Laat de kit gewoon zijn ding doen en de paddo's groeien vanzelf!


Oogsten

STAP 8

Oogst alle paddo's, groot en klein, net voordat de vliezen onder de hoedjes breken! Wanneer je de kit helemaal hebt geoogst, kun je hem opnieuw weken, het deksel plaatsen en weer twaalf uur laten staan.


Tot 5 Flushes  

STAP 9

Na twaalf uur kun je de kit opnieuw gebruiken, waarbij je de hierboven beschreven stappen volgt. Als je alles goed doet, kun je tot wel vijf flushes oogsten.


VRUCHTVORMING

Het kan een tot drie weken duren voordat de paddo's opkomen. Geduld is hierbij van het grootste belang. Maak niet steeds de zak open om de voortgang te beoordelen. Als je dit doet, laat je warmte en vocht ontsnappen en geef je besmetting de kans de zak te betreden.

Na een tijdje verschijnen de eerste hoedjes van je paddo's. Als dit gebeurt, ontwikkelen de magic mushrooms zich razendsnel en kunnen ze na ongeveer een week worden geoogst. Het overgrote deel van deze paddo's volgroeit rond hetzelfde moment, waardoor je in een keer een grote oogst kunt behalen.

HET OOGSTEN VAN JE PADDO'S

Het beste moment om je paddo's te oogsten uit de MushMush Kweekset is als de vliezen onder de hoedjes beginnen te scheuren. Dit moment kan natuurlijk het beste worden bepaald door de magic mushrooms tijdens hun ontwikkeling goed in de gaten te houden. Wanneer de vliezen van een of twee paddo's scheuren, kun je er vrij zeker van zijn dat de rest snel volgt. Dit betekent dat het ideale oogstmoment aangebroken is.

Om je paddo's te oogsten, pak je een paddo met twee vingers vast, onderaan het steeltje. Draai nu met een opwaartse beweging. De paddo komt hierdoor los. Zodra de vliezen van de eerste paddo's scheurtjes vertonen, moet je de gehele kit in een keer oogsten, zodat je daarna de cake weer opnieuw kunt weken.

EXTRA FLUSHES

Je hebt nu met succes je eerste flush paddo's geoogst, maar het mycelium in de kit heeft nog meer te bieden. Je kunt het gehele proces herhalen, beginnend bij stap 1, om nog een oogst te behalen. Mogelijk haal je ook een derde, vierde en zelfs een vijfde! Voordat je echter opnieuw begint met het proces, moet je alle resterende kleine paddo's uit de kit verwijderen die niet geheel volgroeid zijn zijn. Je hebt een schone cake nodig, precies zoals je hem voor het eerst ontving.

HET BEWAREN VAN JE PADDO KWEEKSET

Het bewaren van je kweekset wordt niet aangeraden. Je kit moet direct na ontvangst worden gebruikt. Als je hem bewaart, loop je het risico op besmetting. Mocht je je kit echt willen bewaren, om wat voor reden dan ook, plaats de kit in zijn originele doos in de koelkast, bij een temperatuur van 4-8°C. Je kunt hem op deze manier ongeveer drie tot vier weken conserveren. Nogmaals, we raden niet aan dat je dit doet, alleen als je echt geen andere keuze hebt.

VIDEO: MushMush Paddo Kweekset

HeatMat

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.