Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Zamnesia Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Let op: Je bent momenteel op de instructiepagina van 'Zamnesia' kweeksets. Houd er rekening mee dat de 'Fresh Mushrooms', 'Supa Gro', en 'Copelandia' kweeksets allemaal hun eigen handleiding hebben.

Alvorens we het hoofdonderwerp aansnijden, bespreken we eerst de inhoud van onze kweeksets. Ze zijn gevuld met 100% gekoloniseerde rijst voor de hoogst mogelijke opbrengst.

We bevelen nadrukkelijk aan na ontvangst direct met je kweekset te beginnen. Als dat niet lukt of je nog even wilt wachten, bewaar hem dan in "slaapstand" bij een temperatuur van 3-5°C in de koelkast. Bij deze temperatuur is je kweekset maximaal 3-4 weken te bewaren.

Belangrijk: doe de set altijd in een luchtdichte plastic zak om besmetting te voorkomen.

Goed, dat was de basisinformatie. We gaan verder met het uit slaapstand halen van de magische paddenstoelen.

Dit heb je nodig:

  • Plantensproeier

  • Schoon kraan- of flessenwater

  • Een lichte standplaats voor de kweekset (geen direct zonlicht)

Optioneel:

Opstartprocedure:


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 1

Verwijder de deksel van de kweekset en giet water in de kit totdat de bak volledig gevuld is. Doe de deksel er weer op en laat de kweekset 9–12 uur staan, bij voorkeur op een koele plek, zoals in de koelkast.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 2

Na 9–12 uur haal je de deksel er weer af en spoel je deze onder stromend water af. Gooi de deksel niet weg, want later heb je deze weer nodig. Giet al het overtollige water af.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 3

Giet ongeveer 150ml schoon kraanwater in de kweekzak. Zet de kweekset in de kweekzak met het water. Spray slechts eenmaal, alleen aan het begin, wat water op de binnenkanten van de zak.

Het is van groot belang om de vochtigheidsgraad continu op het juiste niveau te houden. De optimale relatieve luchtvochtigheid is 85–100%.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 4

Vouw de bovenkant van de kweekzak tweemaal dubbel (ongeveer 3cm) en maak het opgevouwen gedeelte vast met paperclips. Zet de zak op een lichte plaats. Zet het geheel op een warme plek met een temperatuur van 23–27°C en indirect daglicht; de bak mag nooit in direct zonlicht staan. Een goede plek is bijvoorbeeld op een hogere boekenplank.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 5

Als de eerste pins verschijnen, moet je 1-3 keer per dag de lucht verversen door de zak elke keer even te openen.

Paddo's groeien door zuurstof en hebben daarom dagelijks verse lucht nodig. Je voorkomt eventuele ophoping van CO2 bij het openen van de zak.


Handleiding Zamnesia Grow Kits  

STAP 6

Na 2–4 weken zijn je paddenstoelen klaar voor de oogst. Oogst alles in één keer, zelfs de kleinste exemplaren, voordat de lamellen onder de hoedjes gaan scheuren. DIT IS ERG BELANGRIJK!

Check dit blogartikel om meer te leren over het perfecte oogstmoment.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 7

Na het oogsten van je eerste flush, is het mogelijk de set voor te bereiden op een volgende flush. Gemiddeld levert een kweekset ongeveer 3 flushes op. Om de kit voor te bereiden voor de volgende flush, laat je hem weer weken, zoals beschreven in stap 1. Vanaf dan herhaal je hetzelfde proces.

Extra informatie

Afhankelijk van de kweekomstandigheden en de soort duurt het tussen de 1 en 2 weken voordat je de eerste speldenkoppen ziet. Het ontwikkelen van de vruchtlichamen loopt vertraging op als de temperaturen hoger of lager zijn dan de geadviseerde waarden.

Hygiënisch oogsten

Als je met je kweekset begint moet je altijd hygiënisch te werk gaan. Voordat je de set uit de kweekzak haalt om je paddo's te oogsten, was je je handen (of beter, je hele onderarmen). Neem dit heel serieus; gebruik zeep, daarna een desinfecterende gel en trek steriele handschoenen aan om besmetting te voorkomen. Een kapje voor je mond maakt de geplande operatie helemaal af. Vergeet ook niet om altijd voor een schone kweekomgeving te zorgen.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant