Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Zamnesia Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Alvorens we het hoofdonderwerp aansnijden, bespreken we eerst de inhoud van onze kweeksets. Ze zijn gevuld met 100% gekoloniseerde rijst voor de hoogst mogelijke opbrengst. Onze kweeksets zijn direct na levering te gebruiken. Je hoeft ze niet eerst te weken alvorens je ze in de kweekzak plaatst. Voor het oogsten van je eerste flush hoef je maar twee dingen te doen. Om te beginnen, zou je de paddo's met een plantensproeier een- of tweemaal daags moeten benevelen. Ten tweede heb je wat geduld nodig.

We bevelen nadrukkelijk aan na ontvangst direct met je kweekset te beginnen. Als dat niet lukt of je nog even wilt wachten, bewaar hem dan in "slaapstand" bij een temperatuur van 3-5°C in de koelkast. Bij deze temperatuur is je kweekset maximaal 3-4 weken te bewaren. Belangrijk: doe de set altijd in een luchtdichte plastic zak om besmetting te voorkomen.

Goed, dat was de basisinformatie. We gaan verder met het uit slaapstand halen van de magische paddenstoelen.

Dit heb je nodig:

  • Plantensproeier

  • Schoon kraan- of flessenwater

  • Een lichte standplaats voor de kweekset (geen direct zonlicht)

Opstartprocedure:


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 1

Haal het deksel van de kweekset en spoel het goed af. Niet wegkieperen, je hebt het later nog nodig.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 2

Zet je kweekset in de kweekzak en benevel de binnenkant van de zak.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 3

Vouw de bovenkant van de kweekzak tweemaal netjes dicht (±3cm) en sluit af met paperclips.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 4

Zet de kweekzak op een lichte standplaats. Indirect zonlicht is perfect; direct zonlicht moet je zien te vermijden.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

STAP 5

Paddo's houden van een warme omgeving. Zorg dat de temperatuur altijd ongeveer 23-24°C is. Het absolute minimum is 18°C, de maximumtemperatuur is 30°C. De relatieve luchtvochtigheid zou 85–95% moeten zijn.

Belangrijk: de vruchtlichamen van paddenstoelen bestaan voor 90% uit water. Het mycelium heeft dus voldoende vocht nodig om paddo's te produceren. Om hiervoor te zorgen, zou je een- tot tweemaal per dag de binnenkant van de kweekzak moeten besproeien. Sproei niet direct op het mycelium, maar richt de plantensproeier op de binnenkant van de zak.

Afhankelijk van de kweekomstandigheden en de variëteit, duurt het tussen de 5 dagen en 2 weken voordat je de eerste speldenkopjes ziet. Het ontwikkelen van de vruchtlichamen loopt vertraging op als de temperaturen hoger of lager zijn dan de geadviseerde waarden.

Paddo Verwarmingsmat (Infrarood)

Bekijk Product

Oogsten

Als je met je kweekset aan de slag gaat, zou je altijd hygiënisch te werk moeten gaan. Alvorens je de set uit de kweekzak haalt om je paddo's te oogsten, was je je handen (of beter, je hele onderarmen). Wees pietje-precies; gebruik zeep, daarna een desinfecterende gel en trek steriele handschoentjes aan om besmetting te voorkomen. Een kapje voor je mond maakt de geplande operatie helemaal af.

Het beste moment om je paddo's te oogsten, is net voordat de sluiers onder de hoedjes openscheuren. Als je te lang wacht, komen de sporen vrij. (Je paddo's zijn dan nog wel geschikt voor consumptie, maar de sporen beïnvloeden het mycelium en tasten mogelijk de volgende flush aan.) Pak het steeltje bij de onderkant (net boven het substraat) beet. Trek met een draaibeweging het paddenstoeltje uit het rijstblok. Haal het er niet met een ruk uit. Dat richt mogelijk schade aan en vertraagt de groei van je volgende flush. Vergeet niet dat, hoewel paddo's een simpele levensvorm zijn, een wond er altijd voor zorgt dat ze eerst hun best gaan doen om te genezen, alvorens ze erover "denken" zich te reproduceren.


Handleiding Zamnesia Grow Kits  

STAP 6

Na het oogsten van de eerste flush is de kweekset in staat meer flushes te produceren. Het substraat is niet uitgeput, maar het mycelium heeft wel vers water en wat "aanmoediging" nodig om meer vruchtlichamen aan te maken. Vul de kweekdoos met koud water (kraanwater, zo koel mogelijk) om najaarsregen te simuleren. Deze koudeschok stimuleert het mycelium meer vruchtlichamen te produceren, zodat de soort in stand blijft. Plaats het deksel weer op de kweekset (die je van ons moest bewaren) en zet deze weg op een koele plek (koelkast). Na 12 uur open je een stukje van het deksel en giet je het overtollige water af.

Nu hoef je alleen nog maar het deksel te reinigen en te bewaren en vanaf stap 2 verder te gaan. Je kunt rekenen op een volle oogst aan magische verwennerij! Dit proces kan meerdere malen herhaald worden.

GERELATEERD ARTIKEL
Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Hier bij Zamnesia willen we er zeker van zijn dat je een goede trip ervaart bij je eerste sprong in het diepe. Volg deze richtlijnen, of...

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.