Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hoe Kweek Je De Zamnesia Paddo Kweekset

Hier zijn onze simpele en eenvoudige instructies voor het kweken van paddo’s met de Zamnesia Grow Kit. Volg deze instructies exact.

Alvorens we het hoofdonderwerp aansnijden, bespreken we eerst de inhoud van onze kweeksets. Ze zijn gevuld met 100% gekoloniseerde rijst voor de hoogst mogelijke opbrengst. Je prepareert de kweekset voor de eerste flush door hem 12 uur in water te weken. Om de vochtigheid op peil te houden, bevochtig je de binnenkant van de kweekzak tweemaal per dag met een plantenspuit. Dit doe je tot de eerste speldenknoppen zijn verschenen.

We bevelen nadrukkelijk aan na ontvangst direct met je kweekset te beginnen. Als dat niet lukt of je nog even wilt wachten, bewaar hem dan in "slaapstand" bij een temperatuur van 3-5°C in de koelkast. Bij deze temperatuur is je kweekset maximaal 3-4 weken te bewaren.

Belangrijk: doe de set altijd in een luchtdichte plastic zak om besmetting te voorkomen.

Goed, dat was de basisinformatie. We gaan verder met het uit slaapstand halen van de magische paddenstoelen.

Dit heb je nodig:

  • Plantensproeier

  • Schoon kraan- of flessenwater

  • Een lichte standplaats voor de kweekset (geen direct zonlicht)

Optioneel:

Opstartprocedure:


Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 1

Verwijder de deksel van de kweekset en giet water in de kit totdat de bak volledig gevuld is. Plaats de deksel er weer op en laat het substraat 12 uur weken.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 2

Na 12 uur verwijder je de deksel van de bak. Spoel deze af onder stromend water zodat hij goed schoon is. Gooi de deksel niet weg, want later heb je deze weer nodig. Giet al het overtollige water af.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 3

Plaats de set in de kweekzak en bespuit de binnenkant van de zak tweemaal per dag met de plantenspuit. Dit proces herhaal je dagelijks, totdat de eerste speldenknoppen zichtbaar zijn.

Het is van groot belang om de vochtigheidsgraad continu op het juiste niveau te houden. De optimale relatieve luchtvochtigheid is 95-100%.


Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 4

Vouw de bovenkant van de kweekzak tweemaal dubbel (ongeveer 3cm) en maak het opgevouwen gedeelte vast met paperclips. Zet de zak op een lichte plaats. Kies een warme plek met een temperatuur van 22–24°C. Let er op dat de kweekzak alleen indirect licht krijgt, geen direct zonlicht!


Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 5

Zodra de eerste speldenknoppen zijn verschenen, dien je de zak 1-3 keer per dag te openen en een beetje te wapperen. Vanaf nu hoef je nog maar eenmaal per dag te sprayen.

Paddo's groeien door zuurstof en hebben daarom dagelijks verse lucht nodig. Je voorkomt eventuele ophoping van CO2 bij het openen van de zak.


Handleiding Zamnesia Grow Kits  

Stap 6

Oogst alle paddo's, zelfs de allerkleinste, net voordat het vliesje onder de hoedjes begint te scheuren. DIT IS BELANGRIJK!

Check dit blogartikel om meer te leren over het perfecte oogstmoment

Handleiding Zamnesia Grow Kits

Stap 7

Na het oogsten van je eerste flush, is het mogelijk de set voor te bereiden op een volgende flush. Gemiddeld levert een kweekset ongeveer 3 flushes op. Om de kit voor te bereiden voor de volgende flush, laat je hem weer weken, zoals beschreven in stap 1. Vanaf dan herhaal je hetzelfde proces.

Extra Informatie

Afhankelijk van de kweekomstandigheden en de soort duurt het tussen de 1 en 2 weken voordat je de eerste speldenkoppen ziet. Het ontwikkelen van de vruchtlichamen loopt vertraging op als de temperaturen hoger of lager zijn dan de geadviseerde waarden.

Hygiënisch Oogsten

Als je met je kweekset begint moet je altijd hygiënisch te werk gaan. Voordat je de set uit de kweekzak haalt om je paddo's te oogsten, was je je handen (of beter, je hele onderarmen). Neem dit heel serieus; gebruik zeep, daarna een desinfecterende gel en trek steriele handschoenen aan om besmetting te voorkomen. Een kapje voor je mond maakt de geplande operatie helemaal af.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

wellicht ook interessant