Catuaba: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

Catuaba (Erythroxylum Catuaba)

Catuaba wordt voornamelijk gebruikt vanwege de stemmingsverbeterende eigenschappen en wellicht heeft dit aloude kruid ook andere toepassingen. Leer alles over Catuaba in onderstaand artikel.

WAT IS CATUABA?

Catuaba is een infusie van boomschors en kan afkomstig zijn van verschillende bomen uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Het is gewild vanwege de lustopwekkende effecten ervan.

Catuaba kan afkomstig zijn van diverse bomen uit de Amazone. Voorbeelden zijn de Erythroxylum caatinga, Trichilia catigua, Anemopaegma arvense en Micropholis caudata. De actieve ingrediënten in catuaba zijn catuabines.

In regio's waar bovenstaande bomen van nature groeien, consumeert men catuaba vaak in de vorm van thee. In Europa en Noord-Amerika is het echter meestal verkrijgbaar in de vorm van capsules, extracten en poeders.

DE GESCHIEDENIS VAN CATUABA

DE GESCHIEDENIS VAN CATUABA

Catuaba is een legendarisch, Braziliaans kruid met een rijke en lange geschiedenis. Het eerste geregistreerde gebruik vinden we bij de Tupi-indianen van de Amazone. Zij geloofden dat het gebruik leidde tot grote geslachtsdelen en een verbeterde seksuele kracht en vitaliteit.