Cannabis Geschiedenis: De Oorsprong Van Skunk

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisGeschiedenisKunst & Cultuur
Laatst bewerkt :

Cannabis Geschiedenis: De Oorsprong Van Skunk


Skunk wiet is wereldberoemd. De reputatie van deze geweldige strain overstijgt zich. We reizen terug de tijd in om te ontdekken hoe ’s werelds eerste commerciële cannabis strain is ontwikkeld.

De komst van Skunk betekende het aanbreken van de cultivatie revolutie; we gaan dieper in op de mythes, legendes en misinformatie om jou de ware herkomst van Skunk te geven.

Cannabis werd voor de jaren ’70 altijd gezaaid, in feite was het volledig gezaaid. Wiet werd bijna exclusief vanaf het zaadje buiten gekweekt en vrijwel niemand kende een betrouwbare methode om te stekken tijdens de vegetatieve groei.

VROEGER

Gedurende de jaren ’70 werd in de VS nagenoeg alle wiet geïmporteerd, met de grote meerderheid die kwam vanuit het zuiden van de Amerikaanse landsgrens, Acapulco Gold uit Mexico en Colombian Gold uit Colombia.

De incidentele Thai stick was een verwennerij en Turkse Hasj meegesmokkeld in handbagage was het ideale vakantie souvenir tot de introductie van “Midnight Express”.

Omdat alle wiet werd gezaaid kwamen de eerste experimenten in de binnenlandse teelt van de VS door wat wij vandaag “bag seed” noemen. Alles was een experiment en halferwege de jaren ’70 leerden deze pioniers onder de kwekers dat het kweken tot volwassenheid van enkel vrouwelijke planten de kwantiteit en kwaliteit enorm verbetert.

Zij ontdekten “Sinsemilla” of zaadloze wiet. “Sinsemilla Marijuana Flowers” een in 1976 door Jim Richardson & Arik Woods geschreven koffietafelboek was een groot succes onder stoners en diende als een vroeg handboek voor de eerste kwekers in de VS.

 

 

Zak cannabiszaden

“The times were a changin” zoals het liedje van Bob Dylan gaat. Aanhoudende experimenten en een gecontroleerde kweek die Indica-genen incorporeerden met kruisingen van pollen van Afghaanse strains reduceerden de bloeitijden, waardoor cultivatie in de noordelijke staten zoals Washington en zelfs tot in zuid Canada mogelijk werd.

Bovendien rookten de cannabisconnaisseurs in de late jaren ’70 alleen Sinsemilla; dit kwam vanuit de West Coast, een feit dat niet onopgemerkt bleef door de wetshandhavers in de VS.
“Het binnenlandse cannabis uitroeiing/onderdrukking programma” begon uitroeiingsprogramma’s te financieren in Hawaii en California in 1979. Het programma groeide snel en in 1982 waren 25 staten erin opgenomen. – www.dea.gov

DE JAREN TACHTIG: ENTER THE SKUNKMAN

In 1983 arriveerde Sam de Skunkman in Amsterdam met duizenden zaden, sommigen zeggen zelfs honderdduizenden.

Deze bestonden ut de legendarische hersen-sativa ’s en experimentele hybriden, waaronder prototype Skunk #1 (Colombian Gold x Afghani #1) x Alcapulco Gold, in wezen de VS ontvluchtend met de kroonjuwelen van het heilige zaden collectief, in het kielzog van een DEA-operatie, zo gaat het verhaal.

OPKOMST VAN DE HYBRIDE

Hybride

Samenwerkingen met nu legendarische Nederlandse kwekers resulteerden in de Skunk #1 zoals we die kennen. Veronderstellen dat Sam arriveerde met 100% geperfectioneerde strains is onoprecht en moeilijk te geloven, bovendien ondermijnt het de bijdrage van de Nederlandse meesters.

Nederlandse cultivatoren experimenteerden met Indica strains gedurende dezelfde periode als de sativa kwekers in de VS. De fusie van deze genen en bovenal de aanpassing naar cultivatie van binnenkweek gebeurde allemaal in Nederland, niet in California.
In de late jaren 1980 bracht HID-verlichting de cultivatie van binnenkweek en Skunk #1 werd ’s werelds eerste commerciële strain. Na het winnen van de eerste cannabis cup in 1988 werd de strain een legende die sindsdien alleen maar groeit.

De 75% sativa tot 25% indica hybride mix was een ijkpunt voor kwaliteit geworden. Kwekers werden verliefd op de snel bloeiende productieve plant met de unieke scherpe geur. Zelfs voor beginners gemakkelijk om te kweken en erg krachtig in ervaren handen.

INTERNATIONALE SMAAK

Volledige zaadbanken werden gebouwd van Sunk #1, noemenswaardige voorbeelden van de vroegere bijdragers met Sam de Skunkman waren natuurlijk Sensi Seeds die hun eigen versie van Skunk #1 en ontelbare hybriden nog steeds inslaan, Mr. Nice Seeds’ catalogus staat vol met kruisingen en The Flying Dutchmen hebben hun versie genaamd “The Pure” naast vele andere kruisingen zoals de andere twee zaadbanken.

Skunk werd een onmiddellijke hit bij de UK-cultivatoren en van een pak Sensi Seeds Skunk #1 werd uiteindelijk “Cheese” afgeleid in de vroege jaren ’90. Selectief telen voor een extra stinkende geur van kaas maakte het een legende op zich.

In deze dagen werd naar alle high-grade cannabis gerefereerd als “Skunk” in het Verenigd Koninkrijk, zo’n synoniem met kwaliteit is de strain geworden. Skunk is voor wiet wat Sellotape is voor plakband in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Skunk 1 Sensi

MEDIA DESINFORMATIE

In het medialandschap in Europa wordt Skunk regelmatig onterecht in een kwaad daglicht gezet. Deze sjofele verslagleggingen beperken zich niet alleen tot de Britse tijdschriften.

Zelfs in Ierland waar de strain onder kwekers en rokers al sinds eind jaren ’90 een favoriet is waren kranten zoals de Irish Independent gevuld met 21e -eeuwse Reefer Madness.

Een recent artikel van Alan O´Keefe schepte een grovelijk verkeerd beeld van de strain: “Benzo’s worden met name gebruikt om verslaafden van de intense highs af te laten komen na het gebruik van drugs zoals Skunk – een krachtige cannabis drug” – Irish Independent 14/9/2016

KRIJG NIET GENOEG VAN DIE GEWELDIGE SKUNK

Cannabis zaadbanken over de hele wereld hekelen het uitsluiten van Skunk van de strain-catalogus. Normaliter bevoorraadden zij ten minste één op Skunk gebaseerde hybride. Original Skunk is nog steeds enorm populair; hoewel de grote meerderheid van Skunk-kruisingen een nalatenschap is van de stamboom van het origineel. Er is een Skunk voor ieders voorkeur, daarnaast is de opbrengst nog hoger dankzij de verbeterde Afghaanse invloed van terugkruisen.

Lemon Skunk  

Misschien prefereer je een citroensmaak met wat Lemon Skunk, een verrukkelijke kruising van pittige soorten. Als je liever sinaasappels hebt, dan zal je zeker van Orange Skunk houden, een heerlijke kruising met de California Orange.

Krijg je niet genoeg opbrengst van Blueberry? Probeer de Blueberry Skunk of Blue Cheese eens in de tuin. Of misschien ben je een old-school hippie sativa connaisseur en houd je ervan om enorm high te worden, probeer wat Skunk Haze of zelfs Jack Herrer, inderdaad er zijn enkel legendes in deze familie.

De lijst van Skunks is eindeloos en zal waarschijnlijk alleen maar blijven groeien en diversifiëren. Eén ding is zeker: Skunk is een blijvertje.

Debatten omtrent de herkomst van Skunk, de sleutelfiguren en hun precieze bijdragen zullen waarschijnlijk ook eindeloos doorgaan ondanks onze inspanningen om de feiten op tafel te leggen. Ongeacht wie het krediet krijgt, de legende gaat verder.

 

         
  Top-Shelf Grower  

Written by: Top-Shelf Grower
Veteran cannabis cultivator originally from Dublin, Ireland and currently on the loose in southern Spain. 100% committed to Top-Shelf reporting until captured or killed.

 
 
      Find out about our writers  

Gerelateerde Producten