Blog
Skunk Cannabis
4 min

De Oorsprong Van Skunk Cannabis En De Top 3 Skunk Strains

4 min
Feiten Nieuws

Skunk wiet is wereldberoemd. De reputatie van deze geweldige strain overstijgt zich. We reizen terug de tijd in om te ontdekken hoe ’s werelds eerste commerciële cannabis strain is ontwikkeld. Ook hebben we drie van onze favoriete Skunk soorten verzameld. Lees hieronder alles over deze fantastische planten. 

In onze serie "De Oorsprong Van..." verdiepen we ons in de klassieke strains die de wereld van cannabis voorgoed hebben veranderd. Deze baanbrekende genen zijn van invloed geweest op veel van de populaire soorten van tegenwoordig. Ze zijn nog steeds een bron van inspiratie voor zowel traditionele als moderne kwekers. Wil je meer weten over klassieke strains? Lees dan onze artikelen over de herkomst van AK-47, Haze en Gorilla Glue en bekijk alle klassiekers.

De komst van Skunk betekende het aanbreken van de cultivatie revolutie; we gaan dieper in op de mythes, legendes en misinformatie om jou de ware herkomst van Skunk te geven.

Cannabis werd voor de jaren ’70 altijd gezaaid, in feite was het volledig gezaaid. Wiet werd bijna exclusief vanaf het zaadje buiten gekweekt en vrijwel niemand kende een betrouwbare methode om te stekken tijdens de vegetatieve groei.

VROEGER

Sinsemilla Marijuana Flowers Boek

Gedurende de jaren ’70 werd in de VS nagenoeg alle wiet geïmporteerd, met de grote meerderheid die kwam vanuit het zuiden van de Amerikaanse landsgrens, Acapulco Gold uit Mexico en Colombian Gold uit Colombia.

Omdat alle wiet werd gezaaid kwamen de eerste experimenten in de binnenlandse teelt van de VS door wat wij vandaag “bag seed” noemen. Alles was een experiment en halferwege de jaren ’70 leerden deze pioniers onder de kwekers dat het kweken tot volwassenheid van enkel vrouwelijke planten de kwantiteit en kwaliteit enorm verbetert.

Zij ontdekten “Sinsemilla” of zaadloze wiet. “Sinsemilla Marijuana Flowers” een in 1976 door Jim Richardson & Arik Woods geschreven koffietafelboek was een groot succes onder stoners en diende als een vroeg handboek voor de eerste kwekers in de VS.

In 1983 arriveerde Sam de Skunkman in Amsterdam met duizenden zaden, sommigen zeggen zelfs honderdduizenden.

Deze bestonden uit de legendarische hersen-sativa’s en experimentele hybriden, waaronder prototype Skunk #1 (Colombian Gold x Afghani #1) x Alcapulco Gold, in wezen de VS ontvluchtend met de kroonjuwelen van het heilige zaden collectief, in het kielzog van een DEA-operatie, zo gaat het verhaal.

OPKOMST VAN DE HYBRIDE

Samenwerkingen met nu legendarische Nederlandse kwekers resulteerden in de Skunk #1 zoals we die kennen. Veronderstellen dat Sam arriveerde met 100% geperfectioneerde strains is onoprecht en moeilijk te geloven, bovendien ondermijnt het de bijdrage van de Nederlandse meesters.

Nederlandse cultivatoren experimenteerden met Indica strains gedurende dezelfde periode als de sativa kwekers in de VS. De fusie van deze genen en bovenal de aanpassing naar cultivatie van binnenkweek gebeurde allemaal in Nederland, niet in California.

In de late jaren 1980 bracht HID-verlichting de cultivatie van binnenkweek en Skunk #1 werd ’s werelds eerste commerciële strain. Na het winnen van de eerste cannabis cup in 1988 werd de strain een legende die sindsdien alleen maar groeit.

De 75% sativa tot 25% indica hybride mix was een ijkpunt voor kwaliteit geworden. Kwekers werden verliefd op de snel bloeiende productieve plant met de unieke scherpe geur. Zelfs voor beginners gemakkelijk om te kweken en erg krachtig in ervaren handen.

INTERNATIONALE SMAAK

Internationale Smaak Skunk

Volledige zaadbanken werden gebouwd van Sunk #1, noemenswaardige voorbeelden van de vroegere bijdragers met Sam de Skunkman waren natuurlijk Sensi Seeds die hun eigen versie van Skunk #1 en ontelbare hybriden nog steeds inslaan, Mr. Nice Seeds’ catalogus staat vol met kruisingen en The Flying Dutchmen hebben hun versie genaamd “The Pure” naast vele andere kruisingen zoals de andere twee zaadbanken.

Skunk werd een onmiddellijke hit bij de UK-cultivatoren en van een pak Sensi Seeds Skunk #1 werd uiteindelijk “Cheese” afgeleid in de vroege jaren ’90. Selectief telen voor een extra stinkende geur van kaas maakte het een legende op zich.

In deze dagen werd naar alle high-grade cannabis gerefereerd als “Skunk” in het Verenigd Koninkrijk, zo’n synoniem met kwaliteit is de strain geworden. Skunk is voor wiet wat Sellotape is voor plakband in het Verenigd Koninkrijk.

MEDIA DESINFORMATIE

In het medialandschap in Europa wordt Skunk regelmatig onterecht in een kwaad daglicht gezet. Deze sjofele verslagleggingen beperken zich niet alleen tot de Britse tijdschriften.

Zelfs in Ierland waar de strain onder kwekers en rokers al sinds eind jaren ’90 een favoriet is waren kranten zoals de Irish Independent gevuld met 21e -eeuwse Reefer Madness.

Een recent artikel van Alan O´Keefe schepte een grovelijk verkeerd beeld van de strain: “Benzo’s worden met name gebruikt om verslaafden van de intense highs af te laten komen na het gebruik van drugs zoals Skunk – een krachtige cannabis drug” – Irish Independent 14/9/2016.

De Top 3 Skunk Strains

Skunk is altijd een hoofdbestanddeel geweest in de cannabis scene als het gaat om klassieke cannabis genetica en breeding activiteiten. Hierdoor zijn er talloze Skunk soorten op de markt. Onze cannabis experts hebben drie favorieten geselecteerd, zodat jij ze kunt proberen. Bekijk de onderstaande schoonheden!

SKUNK XL VAN ROYAL QUEEN SEEDS

Skunk XL - Royal Queen Seeds

Skunk XL van Royal Queen Seeds is een old school, klassieke Skunk uit de jaren '80 die een upgrade heeft gehad om beter te passen bij de 21ste eeuw. De gemakkelijk te kweken, koninklijke indica/sativa hybride kan wel 1,5m hoog worden. Daarbij produceert ze een gigantische, mollige, lange cola in een bloeiperiode van slechts zeven à acht weken met 12/12. Beginners, maar ook ervaren Skunk kwekers, waarderen het zeker dat deze luxe Skunk zo veelzijdig en lonend is.

Skunk XL presteert geweldig in drie van de meestgebruikte substraten: kokos, hydro en aarde. Buiten, in warmere, mediterrane klimaten kunnen individuele planten in grote bakken ruim 2m lang worden. Daarbij kunnen ze meer dan 600g vette Skunk toppen produceren. De planten kunnen meestal aan het begin van oktober worden geoogst. Subtiele hints van zoete vruchten en een prettige lichamelijke en cerebrale high maken haar een echte kanshebber voor de Skunk troon. Leve de Koningin!

MENDOCINO SKUNK VAN PARADISE SEEDS

Mendocino Skunk - Paradise Seeds

Paradise Seeds bracht een intercontinentale explosieve Skunk raket uit toen ze de meest ontvlambare Skunk soorten van beide zijden van de Atlantische Oceaan samenbrachten. Californische en Hollandse genetica zijn gefuseerd om Mendocino Skunk te creëren. Echte Skunk liefhebbers kunnen deze soort zeker niet weerstaan.

Mendocino Skunk heeft een gedrongen, struikachtige structuur en helt ietwat over naar de indica kant, vooral wat haar uiterlijk betreft. Verwacht een vette hoofdcola en keiharde toppen op de zijtakken van compacte, volwassen planten. Deze worden zelden groter dan gemiddeld. Mendocino Skunk voltooit haar volledige bloeiperiode in slechts zeven à acht weken, of het nu binnen is of buiten in de warme zomerzon. Soepele, old school Skunk smaken met fruitige vleugjes bessen zorgen voor een verrukkelijk zoete stash. Een initiële opwekkende en euforische buzz gaat over in een ontspannend, lichamelijk stoned effect. Hiermee valt ze zeker in de smaak bij zowel medicinale als recreatieve gebruikers.

KIWISKUNK VAN KIWISEEDS

Kiwiskunk - Kiwi Seeds

Zoek je naar een meer robuuste Skunk die een betere kans maakt het oogstmoment te halen in koelere klimaten? En die nog steeds de kenmerkende eigenschappen van het origineel heeft behouden? Dan moet je Kiwiskunk eens proberen. Kiwiseeds heeft Kiwiskunk met succes voorzien van een verbeterde weerstand tegen schimmel. Ook is ze beter bestand tegen koude weersomstandigheden.

Tegelijkertijd is het beruchte, intense Skunk aroma behouden gebleven. Daarbij is de productie van de toppen opgeschaald naar ongeveer 500g/m² binnen. Buiten kan dezelfde hoeveelheid, maar dan per plant, halverwege oktober worden geoogst in een gematigd tot warm klimaat.

Kiwiskunk doet denken aan de beruchte "Road Kill" Skunks uit het verleden. Gerookt is ze nog steeds soepel, maar er mag een rijkere, meer aardse smaak worden verwacht. De meerderheid van de planten ontwikkelt een vertakt indica profiel. De taaie hybride voltooit haar bloeiperiode binnen acht weken. Hiermee is ze een geweldige introductie tot de Skunk familie voor de beginnende kweker. De high is daarbij opwekkend en niet al te gewaagd.

De lijst van Skunks is eindeloos en zal waarschijnlijk alleen maar blijven groeien en diversifiëren. Eén ding is zeker: Skunk is een blijvertje.

Debatten omtrent de herkomst van Skunk, de sleutelfiguren en hun precieze bijdragen zullen waarschijnlijk ook eindeloos doorgaan ondanks onze inspanningen om de feiten op tafel te leggen. Ongeacht wie het krediet krijgt, de legende gaat verder.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Feiten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken