Blog
CRAFTY+
4 min

Review CRAFTY+: Vaporizer Voor Droge Kruiden Van Storz & Bickel

4 min

In 2019 lanceerde Storz & Bickel de CRAFTY+. Dit is een nieuwe en verbeterde versie van de originele CRAFTY vaporizer voor droge kruiden. Treedt de CRAFTY+ in de voetsporen van het legendarische origineel? Ontdek het in onze review!

De CRAFTY+ is de langverwachte upgrade van de populaire CRAFTY vaporizer van Storz & Bickel, een van de beste vaporizers voor droge kruiden. Het is dus geen wonder dat de verwachtingen hooggespannen waren voor de nieuwste versie. Op papier lijkt de CRAFTY+ absoluut indrukwekkend. De prestaties zijn verbeterd, evenals de levensduur van de batterij en diverse andere factoren. Laten we de CRAFTY+ eens onder de loep nemen. Hoe presteert deze vaper en is hij de moeite waard?

DE CRAFTY+: UNBOXING

De CRAFTY+: Unboxing

Dit is de tweede vaporizer die in 2019 door Storz & Bickel is uitgebracht. De andere is de nieuwe Volcano Hybrid, een desktop vaper. Deze heeft een aantal grote veranderingen ondergaan. De CRAFTY+ blijft echter vrij trouw aan het origineel. Dit is uiteraard geen slechte zaak, omdat de CRAFTY al een goede vaporizer was.

Als je de doos opent, valt allereerst op dat de behuizing visueel en ergonomisch iets anders is, maar de veranderingen zijn niet groot. Zo heeft de vaporizer nu een doorzichtige stir stick met logo en is de micro-USB-aansluiting weggewerkt.

Een klein nadeel is dat Storz & Bickel nu minder accessoires meelevert. Met de CRAFTY+ ontvang je een micro-USB-oplader, reserve gaasjes en o-ringen, een doseringscapsule, concentraatpads, instructies en een snelstartgids. De stekker is verdwenen (Storz & Bickel neemt waarschijnlijk aan dat iedereen een USB-poort gebruikt). Hetzelfde geldt voor de grinder, borstel en loading tool. Persoonlijk waren we erg dol op het bijgeleverde borsteltje en we hadden deze graag opnieuw ontvangen. De doos is echter wel kleiner en behelst dus minder verpakkingsmateriaal, wat minder afval betekent.

HOE WERKT DE CRAFTY+?

Hoe Werkt De CRAFTY+?

De nieuwe CRAFTY+ werkt net als de "oude" CRAFTY. Wij vinden dit niet per se slecht. Het gebruik is nog steeds simpel met één grote knop om het apparaat aan/uit te zetten en de temperatuur aan te passen. Onder de nieuwe functies valt nu wel de optie van drie temperatuurinstellingen (waarvan je er twee kunt instellen in de app en lokaal kunt opslaan, met een temperatuurbereik van 40–210°C). Ook kun je razendsnel de maximale temperatuur bereiken als je drie keer op de knop drukt. Fijn!

De twee programmeerbare temperatuurinstellingen en de optie om snel de maximale temperatuur te bereiken, zijn voor ons meer dan bevredigend. De meeste mensen veranderen sowieso niet vaak de temperatuur na het instellen van hun voorkeuren.

Aan de andere kant was het wel prettig geweest als je een andere maximum temperatuur had kunnen instellen. Andere recent uitgebracht vaporizers hebben deze functie wel. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld extracten vapet.

GEBRUIKSGEMAK

Storz & Bickel heeft gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Het gebruik van de CRAFTY+ is dan ook zeer simpel. De bediening met één knop komt bijvoorbeeld goed van pas als je onderweg vapet en de capsules voor het doseren zijn tevens heel handig.

Omdat het bedienen van de CRAFTY+ zo simpel is, hoef je je hoofd niet te breken over hoe je de vaporizer vult of hoe je moet inhaleren. De CRAFTY+ levert topprestaties, zonder fratsen. Waarom dit belangrijk is? Allereerst weet niet iedereen hoe een vaper werkt. Je vape-sessies met vrienden veranderen hiermee niet in "hoe gebruik je dit ding?". Dit kun je niet altijd van andere vaporizers zeggen.

Ook het schoonmaken van de CRAFTY+ is simpel. Misschien niet zo makkelijk als het gebruik ervan, maar vuil en andere ophopingen verwijder je eenvoudig uit de kamer met een wattenstaafje en alcohol. Voor een grondigere schoonmaakbeurt, bijvoorbeeld als je de koelunit wilt reinigen, doe je deze gewoon een aantal minuten in een glas met alcohol (niet het hele apparaat!).

Gerelateerd artikel

Het Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

HOE PRESTEERT DE CRAFTY+?

HOE PRESTEERT DE CRAFTY+?

De CRAFTY maakte al indruk op gebruikers met zijn dampkwaliteit en consistent heerlijke trekken, maar de CRAFTY+ is nog beter! Bij gebruik merk je absoluut verbetering, zeker als je flink inhaleert. De gecombineerde conductie- en convectieverhitting leidt tot krachtige dampwolken met een waanzinnige smaak. Dankzij het koelsysteem geniet je ook van zijdezachte damp. Dus, zoek je topprestaties? Dan stelt de CRAFTY+ absoluut niet teleur.

LEVENSDUUR VAN DE BATTERIJ

De verbeterde batterij is een belangrijk voordeel van de CRAFTY+. Geloof het of niet, maar Storz & Bickel heeft het batterijvermogen bijna verdubbeld, vergeleken met het origineel. Dit is behoorlijk indrukwekkend. Het betekent namelijk dat je 5-9 sessies vooruit kunt met één keer opladen, tegen 4-5 met het origineel. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat het opladen ook veel sneller. Een volle batterij heb je al in 90 minuten.

Minder mooi is het feit dat de CRAFTY+ geen uitneembare batterij heeft. Vraag jezelf echter af of dit een groot nadeel is, gezien de enorme verbeteringen aan het ingebouwde exemplaar.

DRAAGBAARHEID & DISCRETIE

DRAAGBAARHEID & DISCRETIE CRAFTY+

De nieuwe, krachtigere batterij van de CRAFTY+ maakt vooral verschil als je je vaporizer vaak mee op pad neemt. Je hebt geen extra powerbank nodig en vaak hoef je hem niet eens op te laden voor je de deur uitgaat. Toch is er niet beknibbeld op de andere goede kenmerken van het apparaat, zoals het praktische, draagbare formaat en gewicht. De vaper past met gemak in je zak of tas. Een groot voordeel voor de mobiele vaper is dat S&B niet heeft bezuinigd op kwaliteit. De CRAFTY+ is behoorlijk stevig voor een draagbare vaporizer. De behuizing is duurzaam en kan absoluut een stootje hebben. Dit is geweldig, omdat je de CRAFTY+ zo makkelijk meeneemt naar activiteiten buitenshuis en zorgeloos kunt gebruiken.

Storz & Bickel maakt daarbij gebruik van een capsulesysteem. Ook dit is geweldig voor onderweg, omdat je zo een handjevol doses mee kunt nemen. Het vullen is dus niet langer een gedoe. Gooi er simpelweg een nieuwe capsule in en je kunt van start! Dit draagt bij aan de goede draagbaarheid van de CRAFTY+. Als je vaak op pad bent, is de CRAFTY+ misschien wel een van de beste vaporizers op de markt!

Gerelateerd artikel

STORZ & BICKEL Verdampers: Hoe Zijn Ze Met Elkaar Te Vergelijken?

De CRAFTY+ is niet direct ontworpen met discretie in gedachten, maar je komt er een heel eind mee. Dankzij het compacte formaat en de zwarte kleur heeft hij wel wat weg van een e-sigaret, waar tegenwoordig niemand meer van opkijkt. Het opwarmen duurt daarbij ongeveer een minuut. Dit had wat sneller gemogen om de discretie te bevorderen. Al met al, vinden we de draagbaarheid echter uitmuntend.

CONCLUSIE: IS DE CRAFTY+ DE MOEITE WAARD?

CONCLUSIE: IS DE CRAFTY+ DE MOEITE WAARD?

Vergeleken met het origineel zijn er geen buitengewone updates doorgevoerd met de CRAFTY+. Toch is er sprake van een aantal aanzienlijke verbeteringen. Dankzij de verbeterde batterij en de goede prestaties is dit toch zeker een van de beste draagbare vaporizers, in navolging op zijn legendarische voorganger.

bekijk CRAFTY+

Toch ontkennen we niet dat we graag andere verbeteringen hadden gezien. Denk aan meer flexibiliteit met de temperatuur of een optie voor het instellen van hogere temperaturen. De CRAFTY+ heeft dan ook geen complete metamorfose ondergaan, maar we bevelen hem toch van harte aan. Het origineel was tenslotte ook al goed. S&B heeft juist gehandeld door geen onnodige veranderingen door te voeren of, erger nog, kunstgrepen uitgehaald die niet echt van toepassing zijn. Kortom, zoek je een solide, draagbare vaporizer voor droge kruiden? Dan kan het eigenlijk niet misgaan met de CRAFTY+!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken